FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

MERSIN - Nakon što je prošle godine osvojio europski naslov u brzinskom izbijanju, hrvatski boćar Leo Brnić osvojio je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu. Brnić je u finalu brzinskog izbijanja pobijedio Talijana Maura Roggera pogodivši 47 od 50 boća, dok je njegov suparnik imao 46 pogodaka iz 51 pokušaja. "Ovo je veliki uspjeh i sretan sam zbog pobjede. Ovo je treće veliko uzastopno natjecanje na kojem sam slavio," kazao je 21-godišnji Riječanin koji je prošle godine pobijedio na EP u Pazinu, a ima i svjetski U-23 naslov s prvenstva održanog 2012. u francuskom gradu Eybensu.

MERSIN - Hrvatski predstavnici u badmintonu Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling izborili su plasman u finale konkurencije parova na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što su u polufinalnom dvoboju pobijedili Slovence Iztoka Utroša i Mihu Horvata 2:0 (21:17, 21:14). Badminton je prvi put na programu mediteranskih igara, a Hrvatska je odmah osvojila medalju, i to najmanje srebro. U borbi za zlato očekuju ih Turci Emre Arslan i Huseyin Oruc koji su iznenađujuće pobijedili Francuze Baptistea Caremea i Gaetana Mittelheissera 2:1 (21:18, 19:21, 24:22). "To je najveći uspjeh hrvatskog badmintona. Ovaj rezultat će mnogo značiti za naš sport," naglasio je izbornik seniorske reprezentacije Silvio Jurčić.

MERSIN - Nakon osmog dana natjecanja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska se nalazi na devetom mjestu ljestvice medalja sa osam zlata, pet srebrnih i šest brončanih medalja. Na vrhu ljestvice medalja nalazi se Italija sa 156 medalja pri čemu 56 zlata, 44 srebra i 56 bronci. Drugi su Turci sa 36 zlata, 35 srebra i 28 bronci, a treći su Francuzi sa 23 zlata, 21 srebrom i 36 bronci.

PRAG - U susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva U-19, koje se održava u Češkoj od 27. lipnja do 7. srpnja, danas su mladi košarkaši Hrvatske pobijedili Kanadu sa 79-66, te su se plasirali u drugi krug SP-a, budući da imaju dvije pobjede. Jučer je Hrvatska pobijedila Južnu Koreju sa 106-89. U reprezentaciji Hrvatske danas je ponovno bio odličan Dario Šarić, koji je upisao 14 koševa, 15 skokova i 7 asistencija. Jakov Mustapić, bek Cedevite, ubacio je 21 koš, a branič Splita Dominik Mavra 17 poena. U drugom susretu naše skupine Španjolska je svladala Južnu Koreju sa 104-70. Sutra Hrvatska igra protiv Španjolske (13.15 sati), a Kanada sa Južnom Korejom (15.30 sati). Tri najbolje momčadi iz svake od četiri skupine idu u drugi krug, gdje će biti podijeljene u dvije skupine sa po 6 reprezentacija.

BURSA - U 1. kolu trećeg turnira skupine C Europske lige, koji se održava u turskoj Bursi, odbojkaši Hrvatske su pobijedili Tursku sa 3:0 (25:23, 21:15, 21:13), te su zadržali vodstvo u skupini. Kod Hrvatske istaknuli su se Ivan Raič sa 11 i Matija Sabljak sa 10 poena. U drugom današnjem susretu Bjelorusija je svladala Izrael sa 3:1. U subotu odbojkaši Hrvatske igraju protiv Bjelorusije, te Turska i Izrael. Nakon sedam utakmica skupine C Europske lige vodi Hrvatska sa 16 bodova, a slijede Bjelorusija sa 11, Turska ima 10, a Izrael 5 bodova.

PARIZ - Kontroverzni američki biciklist Lance Armstrong, kojemu je zbog korištenja dopinga oduzeto svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea, kazao je u razgovoru za francuski list Le Monde da je na Touru nemoguće pobijediti bez dopinga. "Na Touru nije moguće pobijediti bez dopinga, jer se radi o izuzetno napornom natjecanju u kojem glavnu ulogu igra kisik. To ću vam pokušati dočarati na primjeru atletike u kojoj EPO (eritropoetin) neće pomoći sprinteru na 100 metara, ali će biti odlučujući za dugoprugaša u utrci na 10.000 metara", kazao je Amstrong koji je u listopadu prošle godine zbog dopinga doživotno suspendiran.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙