FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: niža potražnja i skromniji promet

Autor: zpop
ZAGREB, 27. lipnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo značajniji pad ukupno prijavljene potražnje u odnosu na jučerašnju te „skromniji“ ostvareni promet.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 54,49 milijuna kuna ili za oko 40,5 posto manje no u srijedu.

Istodobno se na strani ponude našlo 249,49 milijuna kuna, ili za oko 3 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 15 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 1 posto. Također je plasirano i 3 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana uz kamatu od 4 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od svega 1,49 milijuna kuna a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 3,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas tek 19,49 mlijuna kuna, a pritom je 40 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvjeta kreditiranja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 2,05 na 1,65 posto.

„Danas su sudionici na Tržištu novca prijavili manju potražnju za kratkoročnim pozajmicama nego proteklih dana. Potražnja se najvećim dijelom odnosila na pozajmice s rokom dospijeća do mjesec dana, koja unatoč visokoj ponudi nije podmirena, zbog nemogućnosti usklađenja uvjeta kreditiranja.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙