FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: uobičajeno trgovanje

Autor: zpop
ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Ni u današnjem trgovanju na Tržištu novca ne bilježimo značajnije promijene u odnosu na nekoliko proteklih dana. Naime, tek je zabilježen lagani rast kako ukupno prijavljene potražnje tako i ponude.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 91,88 milijuna kuna ili za oko 6 posto više no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 241,88 milijuna kuna, ili za oko 2 posto više no na početku tjedna.

Najviše je danas, u iznosu od 40,39 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 2 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od svega 1,49 milijuna kuna a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 3,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 41,88 mlijuna kuna, a pritom je 50 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 2,26 na 2,05 posto.

„Danas se na Tržištu novca Zagreb također trgovalo i ročnim i prekonoćnim pozajmicama iako je potražnja za kratkoročnim pozajmicama i danas bila puno manja od ponuđenih slobodnih kuna. No unatoč istoj situaciji, potražnja nije u cijelosti namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙