FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja porasla kmate pale

Autor: zpop
ZAGREB, 21. lipnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo lagani rast ukupno prijavljene potražnje dok je ponuda bila tek nešto „mršavija“. Pritom je cijena zaduživanja bila znatno povoljnija.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 77,49 milijuna kuna ili za oko 20,5 posto više no u četvrtak.

Istodobno se na strani ponude našlo 207,49 milijuna kuna, ili za oko 3 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 15 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica na rok od 3 mjeseca uz kamatnu stopu od 1 posto. Također je plasirano i 6 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana uz cijnu od 3,33 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od tek 6,49 milijuna kuna a pritom je kamatna stopa snižena sa 3,5 na 2,81 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 27,49 mlijuna kuna, a pritom je 50 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvijeta kreditiranja te kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa pala je za više od 58 posto sa 4,64 na 1,94 posto.

„Na Tržištu novca Zagreb ponuda viškova kuna i danas je bila veća od potražnje, ali zbog niske kamatne stope i zbog ograničenja sudionika nije u potpunosti iskorištena. Trgovalo se prekonoćnim pozajmicama i pozajmicama na dulje rokove. Prosječna dnevna kamatna stopa iznosila je 1,94%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙