FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: vlar
ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

DUBROVNIKU - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Dubrovniku kako je "Hrvatska imala veliku borbu protiv korupcije i to vrlo uspješno", dodavši kako ne vidim razloga da se Hrvatsku "akceptira kao nešto posebno korumpiranu država". "Mi znamo da postoji korupcija kao i u svakoj državi, i ne vidim razloga da se Hrvatska akceptira kao nešto posebno korumpirana država", kazao je Karamarko odgovarajući na novinarsko pitanje, vezano uz izjavu premijera Milanović, smatra li da je narušen ugled Hrvatske u svijetu. Premijer Zoran Milanović rekao je danas na sjednici Vlade da se Hrvatska mora boriti s lošim imidžom koji je posljedica ponašanja iz proteklih godina.

SISAK - Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u Sisku je dao potporu kandidatkinji koalicije SDP-HNS-HSU za sisačku gradonačelnicu Kristini Ikić-Baniček, uoči 2. kruga lokalnih izbora, istaknuvši kako su temeljne odrednice za izborni uspjeh 'povjerenje i vjerodostojnost'. "Već 23 godine pobjeđujem na izborima i neki moji kolege iz toga nisu ništa naučili, ali vjerujem da Kristina hoće", rekao je Komadina. Upozorio je da se u prvom izbornom krugu glasuje "za", a u drugom krugu "protiv".

PAZIN - IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego izjavio je danas u Pazinu da su građani na nedjeljnim lokalnim izborima poslali jasnu poruku o tome kakvu Istru žele, dodavši kako će u drugom krugu izbora, 2. lipnja, odlučivati "između prošlosti i budućnosti". Flego je na konferenciji za novinare rekao kako su građani Istre "odabrali ozbiljnost i odgovornost nasuprot praznim pričama i politiziranju".

OSIJEK - Predsjednica HDZ-a općine Bilja i kandidatkinja u drugome izbornom krugu za načelnicu općine Ružica Bilkić izvijestila je danas da su članovi HDSSB-a napali dvije članice njezine stranke, a predsjednik biljskoga HDSSB-a Igor Ružička od nje traži da kaže koje su to osobe navodno ozlijeđene i tko ih je napao. Ružica Bilkić rekla je kako se od subote navečer, dana predizborne šutnje, na ulicama Bilja dogodila serija izgreda. "Smatramo svojom obvezom obavijestiti široku javnost kako je napadnuta jedna članica Mladeži HDZ-a, koja je zbog ozljeda HDSSB-ovaca završila na traumatologiji na dan predizborne šutnje“, istaknula je Bilkić. Dodala je kako je druga ozlijeđena žena predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Kopačeva, a na nju je vikao i vrijeđao ju jedan član HDSSB-a te ju je grubo gurnuo u jednom lokalu.

RIJEKA, 24. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik primorsko-goranskoga HDZ-a i gradonačelnik Novoga Vinodolskog u trećemu mandatu Oleg Butković izrazio je danas zadovoljstvo izbornim rezultatima te je ocijenio da je HDZ i u toj županiji po broju osvojenih mjesta u gradskim vijećima najjača stranka. Butković je rekao kako je iznimno zadovoljan rezultatima prvoga izbornog kruga lokalnih izbora u Primorsko-goranskoj županiji jer je HDZ dobio osam gradonačelnika i načelnika, a SDP šest. HDZ je osvojio 137 vjećničkih mjesta u gradskim vijećima, a SDP 113, dodao je. Ocijenio je da ti podatci „razbijaju mit o crvenoj županiji i jasno pokazuju da je HDZ najjača stranka i u tim krajevima“.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) prozvalo je danas Vijeće zagrebačkoga Filozofskoga fakulteta da svojim "pamfletnim prosvjedom", kakvim smatra jučerašnje pismo kojim je upozorilo na diskriminacijsku politiku MZOS-a u raspodjeli novca za znanstveno izdavaštvo, uznemiruje najviše instance vlasti i ignorira mjerodavna tijela. "Žao nam je što Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prosvjednim pismima i dalje uznemirava najviše instance vlasti, ignorirajući nadležna i za to ovlaštena tijela državne uprave te uobičajene uzuse akademske razine rasprave", navodi MZOS u priopćenju.

DUBROVNIK - Predsjedništvo korčulanskog SDP-a suspendiralo je predsjednika Mladeži SDP-a na Korčuli Ivana Boticu Škafu jer je na svojemu Facebook profilu uz ostalo objavio kako, zbog odluke Ustavnoga suda u slučaju Kurikuluma zdravstvenoga odgoja, ne voli Hrvatsku, priopćio je danas korčulanski SDP. "Zbog neprimjerene i krajnje štetne izjave na profilu društvene mreže Facebook (povodom jučerašnje odluke Ustavnog suda RH u slučaju zdravstvenog odgoja) Predsjedništvo SDP-a donosi odluku o suspenziji sa svih stranačkih dužnosti člana SDP-a Ivana Boticu Škafa", stoji u priopćenju.

ZAGREB - Mladež HDZ-a oštro je danas osudila ispad predsjednika Foruma mladih SDP-a Korčule Ivana Botice Škafe koji je na svom Facebook profilu Hrvatsku nazvao fašističkom i homofobnom tvorevinom, te pozvala predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića da se zbog toga ispriča građanima. Predsjednik korčulanske Mladeži SDP-a, koji je bio deveti na izbornoj listi za Gradsko vijeće Korčule koalicije SDP-HNS-HSU, na svom je profilu, nakon odluke Ustavnoga suda u slučaju Kurikuluma zdravstvenoga odgoja, objavio: "Konačno mogu otvoreno s ponosom reći da ja ovu državu ne volin i gotovo! Crkni fašistička, homofobna tvorevino, ako ne možeš bolje i drugačije....".

RIJEKA - Policija je pronašla muškarca osumnjičenog da je sinoć razbio staklo na novom Islamskom centru u Rijeci pa će ga nakon istrage kazneno prijaviti mjerodavnome državnom odvjetništvu, priopćila je poslijepodne primorsko-goranska Policijska uprava. Ne navodeći podatke o osumnjičeniku, policija navodi samo da se nad njim provodi istraga zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

ZAGREB - Svake godine u svijetu nestane osam milijuna djece, gotovo 22.000 dnevno, a u Hrvatskoj je u prvih pet mjeseci ove godine policiji prijavljeno 348 nestanaka djece te ih je u istom razdoblju pronađeno 345, istaknuto je u povodu Međunarodnog dana nestale djece 25. svibnja. U cilju rješavanja tog problema, od danas i u Hrvatskoj funkcionira jedinstveni, besplatan broj 116 000 za prijavu nestanka djeteta i pomoć djeci i roditeljima bilo gdje u Europi. Broj je dodijeljen nevladinoj udruzi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka.

(Hina) xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙