FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati;

ZAGREB - Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović ocijenio je sinoć za RTL da je zahtjev predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o raspisivanju izvanrednih izbora nakon ulaska u Europsku uniju infantilan. Na komentar novinara da je taj zahtjev legitiman, Milanović je odgovorio: "Mi imamo stabilnu parlamentarnu većinu. Što znači legitimno? Za mene je to infantilno." Karamarko je nakon objave rezultata lokalnih izbora ponovno pozvao na parlamentarne izbore, a Milanović je rekao kako ne bi na to odgovorio, ocjenjujući da je to "opet HDZ-ovo razmetanje". "HDZ se stalno proglašava izbornim pobjednikom nakon prvog kruga. To su i prije radili. Prema meni, to je djetinjasto i neozbiljno proglašavati se izbornim pobjednicima nakon prvog kruga. To oni stalno rade - dijele Hrvatsku na lijevu i desnu", ocijenio je. Milanović se ne smatra izbornim gubitnikom. "Ni govora. Ja sam barem izašao pred novinare (danas), a ne pred svoju sljedbu", rekao je.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sinoć je u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici posjetio dvojicu mladih policajaca iz postaje Sesvete Peru Jeleča i Marka Lasića koji su prilikom intervencije zbog obiteljskog nasilja u sesvetskom Belovaru zadobili opekline opasne po život te izvijestio da je njihovo stanje i dalje teško. "Stanje je teško, prognoza neizvjesna. Nema težeg posla za rukovodstvo u Ministarstvu unutarnjih poslova nego kad se nađemo u ovakvim situacijama", izjavio je ministar Ostojić, vidljivo zabrinut nakon posjeta ozlijeđenim policajcima. Kratko je dodao da im liječnici pružaju najbolju skrb. Policajci su u nedjelju poslijepodne došli na intervenciju u sesvetski Belovar na poziv 69-godišnjaka, nakon što se rastrojeni muškarac fizički sukobio sa suprugom. Muškarac je navodno prijetio samozapaljenjem, a kad su policajci došli intervenirati polio je zapaljivu tekućinu po njima, ocu i po sebi te opuškom izazvao požar. Svi su teže ozlijeđeni, a petogodišnje dijete je lakše ozlijeđeno.

ZAGREB - Isplata dividende za 2012. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u ponedjeljak, 27. svibnja, a ukupno je za isplatu dividende namijenjeno 42,9 milijuna kuna, što je 21,18 kuna po jednom udjelu u fondu, izvijestili su iz Erste Investa, koji upravlja Fondom HB-a. Isplata dividendi obavljat će se isključivo putem poslovnica FINA-e, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu i potvrdu o OIB-u vlasnika udjela. Iz Erste Investa pritom ističu da nikakvi drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir. S obzirom na to da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 23. svibnja, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za prodaju udjela podnijeli 24. ožujka ove godine ili kasnije, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela 23. svibnja ili kasnije, navode iz Erste Investa.

OSIJEK - Književnici Branki Primorac za knjigu "Zvonka Zmaj i Tri kavalira" uručena je sinoć u knjižari Nova u Osijeku književna nagrada "Anto Gardaš" koju sedmi put po redu dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika (DHK) i slavonsko-baranjsko-srijemski ogranak DHK. Nagrada se dodjeljuje za najbolji roman ili knjigu pripovijedaka za djecu i mladež u znak sjećanja na bogati književni opus osječkog književnika Ante Gardaša (1938.-2004). Branka Primorac, ovogodišnja dobitnica književne nagrade "Anto Gardaš" autorica je brojnih romana za djecu i mladež. U nagrađenoj knjizi " Zvonka Zmaj i Tri kavalira" književnica Primorac govori o trojici dječaka koji su zbog svoga dobroga ponašanja dobili nadimak Tri kavalira te o djevojčici koja je zbog izvrsnog poznavanja borilačkih istočnjačkih vještina prozvana Zmaj. U knjizi se prepliću motivi suvremene mladeži sa svim njihovim problemima koji uključuju i mladenačku agresiju, rekla je Dubravka Težak iz prosudbenog povjerenstva.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙