FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 12. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

POŽEGA - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je danas u Požegi kako očekuje da će rezultati lokalnih izbora za njegovu stranku bit na tragu onih za Europski parlament, a za aktualnu vlast je rekao da je rastrošna. "To je bila naša čista pobjeda i očekujem da će na tom tragu biti i ovi izbori. Očekujem da ćemo na mnogim mjestima gdje smo na vlasti to i potvrditi, a na mjestima gdje smo bili blizu, da ćemo dobiti vlast", izjavio je Karamarko novinarima u Požegi, gdje su na predizbornom skupu HDZ-a i koalicijskih partnera (HSS, HSLS i HSP dr. Ante Starčević) predstavljeni kandidati za požeškog gradonačelnika Vedran Neferović i požeško-slavonskog župana Alojz Tomašević. Karamarko je izrazio zadovoljstvo s onim što je učinjeno u HDZ-u u godini dana od kada je novo vodstvo preuzelo stranku, a posebice je, kaže, ponosan na Požeško-slavonsku županiju jer su na izborima za EU parlament dobili sto posto, sve općine i gradove.

ZAGREB - Film "Halimin put" Arsena Antona Ostojića osvojio je Nagradu publike na 10. festivalu bosansko-hercegovačkog filma u New Yorku, doznaje se večeras od redatelja. Na sinoć završenom festivalu, koji se održavao od 9. do 11. svibnja, bilo je prikazano pet cjelovečernjih igranih filmova i desetak kratkometražnih. Film "Halimin put" premoćno je osvojio Nagradu publike, uz rasprodanu projekciju i iskreno oduševljenje svih prisutnih, naveo je redatelj Ostojić dodavši da će nagrade žirija biti naknadno dodijeljene zbog odsustva jednog člana. To je ukupno već 14. nagrada za film, sa devet festivala. Nakon New Yorka, film se do kraja lipnja prikazuje izvan konkurencije na festivalima u Seattleu, Petrogradu i Cluju, a u konkurenciji u Portugalu i Rimu. Riječ je o dirljivoj poslijeratnoj priči o dvije majke koje dijele jedno majčinstvo. Muslimanka, koju glumi Alma Prica, traži posmrtne ostatke muža i sina ubijenih tijekom rata u BiH, no zbog DNK analize mora otkriti kako je sina u tajnosti posvojila.

ZAGREB - Knjiga Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem" najčitanija je besplatna elektronička knjiga u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, a samo deset najpopularnijih naslova čitalo je više od 220.000 posjetitelja, izvijestilo je danas Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM). Ističući kako je knjiga Chomskog uvjerljivo najčitaniji naslov, DPKM navodi da ju je od 16. lipnja 2003. do svibnja 2013. pročitalo više od 70.000 čitatelja na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com), u suradnji s projektom "Što čitaš?" . Najpopularniji među elektroničkim knjigama bili su zbornici "9 priča" i "fak:yu" te knjige Krešimira Pintarića "Tour de force", Roberta Mlinarca "Tkači snova", Tomislava Bogdana "Pristajanje", Roberta Roklicera "Kako se ubiti", Romana Simića "Mjesto na kojem ćemo provesti noć", zbornik "Anarhizam i nasilje" te François duc de La Rochefoucault "Maksime".

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙