FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 30. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZADAR - Posljednji ispraćaj petogodišnje Nore Šitum, koja je izgubila bitku za život prije eksperimentalnog liječenja u SAD-u, održan je danas na zadarskome groblju, gdje su uz obitelj i prijatelje u kišnom Zadru nazočili i brojni građani Zadra i cijele Hrvatske. Djevojčica Nora Šitum (5) umrla je 20. ožujka u Dječjoj bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Zbog zloćudne hematološke bolesti djevojčica se od prosinca 2010. liječila na zagrebačkom Zavodu za hematologiju i onkologiju u KBC Zagreb, a nakon što su iscrpljeni svi oblici liječenja, jedina šansa bila je nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji koja na kraju nije uspjela. Akcija prikupljanja novca za Noru ujedinila je brojne građane Hrvatske u želji da joj pomognu. Nakon što je prikupljeno 5,3 milijuna kuna djevojčica je 7. veljače otputovala na liječenje u SAD. No, Nora je preminula prije nego što je mogla biti podvrgnuta metodi eksperimentalnog liječenja T-stanicama. "Nora i njezina najbolja prijateljica Barbi šalje vam bezbroj pusa. Barbi je bila nešto malo bolesna ali je doktorica Nora sve to sredila", bila je zadnja poruka koju je tih dana djevojčica poslala putem svoje Facebook stranice "Vratimo osmijeh Nori na lice, Nora fora".

VUKOVAR - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je danas ostavku potpredsjednika Hrvatskog sabora Nenada Stazića zbog stavova koje izrekao na sjednici Istarske županije na kojoj je zahtjev za neuvođenjem dvojezičnosti u Vukovar nazvao „zahtjevom primitivnih šovinističkih masa udruženih u kojekakve samozvane stožere kojima smeta dvojezičnost u Vukovaru“. "Navikli smo već na ovakve istupe predstavnika hrvatskih vlasti, u kojima je do sada prednjačio premijer Zoran Milanović, nazivajući Domovinski rat građanskim, nazivajući Hrvatsku slučajnom državom, nazivajući branitelje Vukovara ljudima bez hrabrosti. Sad smo dočekali i to da konačno i Nenad Stazić skoči na zadnje noge i ode korak dalje nazivajući nas šovinističkim masama, nepismenim neznalicama i suvremenim barbarima", navodi Stožer u priopćenju za javnost. Stožer ocjenjuje kako je Stazić tom izjavom iskazao "nedvojbeni prezir" prema svim hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu koji je podnio golemu žrtvu u Domovinskom ratu u kojem su Hrvatsku "obranili i stvorili hrvatski branitelji, hrvatski narod i sirotinja bez obzira koliko nepismeni i neobrazovani bili".

PULA - Više od tisuću porcije goleme fritaje spravljene od od dvije tisuće jaja i 30 kilograma šparoga podijeljena je danas na pulskoj gradskoj tržnici u povodu Uskrsa. Ovogodišnji uskrsni program koji organizira Grad Pula u suradnji s pulskom Turističkom zajednicom i Tržnicom upotpunjen je i rođendanskom proslavom pulske tržnice koja u ponedjeljak slavi 110 godina. Tim je povodom građanima podijeljeno tisuću pisanica u žuto-zelenim bojama Grada Pule. Istodobno, na obližnjem Trgu Portarata puštanjem stotinu plavih balona u pet do podne Udruga za autizam Istra obilježila je Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Dan posvećen osobama s autizmom je 1. travnja i to od 2008. kad su ga svojom rezolucijom proglasili Ujedinjeni narodi. Uz prigodni program istaknuti su i slogani kampanje Udruge za autizam Hrvatske "Autizam treba sustavno rješenje" te moto istarske Udruge za autizam "Istra treba Centar za autizam".

MAKARSKA - U 10 otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane boravi 1330 uglavnom stranih gostiju, a najbrojniji su Nijemci i Austrijanci, ima Engleza, Skandinavaca, Slovaka te gostiju iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Makarska ugošćuje više od 500 turista od kojih je 200 u hotelu Meteor, u hotelu Soline u Brelima odmara se 140 turista, hotel Alga u Tučepima ugošćuje više od 300 gostiju, a ostali odmor provode u hotelima Podgore i Baške Vode. Uskrsni blagdani ove se godine nešto ranije nego lani pa je broj gostiju približan lanjskome, kažu hotelijeri dodajući kako će predsezona, sve do polovice travnja ipak imati minus u odnosu na prošlu godinu. Booking za špicu ljeta je vrlo dobar, a posebice za posezonsko razdoblje, ističu hotelijeri s Makarske rivijere. Za prvosvibanjske praznike na Makarskom primorju, najavljuju hotelijeri, bit će otvoreno dvadesetak hotela koji će, prema pristiglim najavama i stanju bookinga, ugostiti više od 3 tisuće gostiju.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙