FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo BiH: Istraga protiv najviših dužnosnika FBiH

Autor: rmav
SARAJEVO/MOSTAR, 26. travnja 2013.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je u petak kako policija u toj zemlji po njegovu nalogu provodi istrage u zgradi Predsjedništva BiH te u sjedištu vlade Federacije BiH u Mostaru.

"Cilj ovih istražnih aktivnosti je otkrivanje koruptivnih kaznenih djela čiji su počinitelji najviši dužnosnici Federacije BiH", stoji u priopćenju.

Lokalni mediji su izvijestili kako je u policijskoj akciji uhićen predsjednik FBiH Živko Budimir kojega se navodno tereti za primanje mita, no ta informacija nije službeno potvrđena.

Tužiteljstvo je priopćilo kako će o rezultatima provedenih aktivnosti, osobama lišenim slobode i rezultatima izvršenih pretresa naknadno informirati.

Policijski izvor čija je agencija uključena u istragu rekao je za Hinu da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen u zgradi Vlade Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru. Po njegovim riječima, akciju predvodi državna policijska agencija SIPA, po nalogu Tužiteljstva BiH.

U tijeku je pretres službenih prostorija koje koristi predsjednik Federacije BiH u Mostaru i njegovom središnjem uredu u Sarajevu.

Po navodima Federalne televizije, uhićenje je uslijedilo zbog primanja mita za pomilovanja.

Iz SIPA-e je pak priopćeno da su u tijeku tri velike policijske akcije vezane uz korupciju pod nazivom "Memory", "Patriot" i "Pravda".

(Hina) xrmav/xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙