FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brammertz očekuje pojačano angažiranje Tužiteljstva BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 16. travnja 2013.(Hina) - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz podržao je djelovanje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine čija je zadaća, među ostalim, i procesuiranje slučajeva ratnih zločina, priopćeno je u srijedu nakon Brammertzova susreta s glavnim tužiteljem BiH Goranom Salihovićem.

Brammert i Salihović sastali su se u sklopu radnog posjeta glavnog tužitelja ICTY-a BiH čiji je cilj priprema redovitog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji država regije s Haškim sudom.

Brammertz i Salihović konstatirali su potrebu odgovarajuće financijske potpore Tužiteljstvu BiH ali osiguranje dovoljnog broja tužitelja potrebnih za procesuiranje svih preostalih slučajeva ratnih zločina.

Dio predmeta, kako je konstatirano, treba biti prenesen i na entitetska tužiteljstva, odnosno na tužiteljstvo distrikta Brčko.

Kako se navodi, Tužiteljstvo BiH planira povećanje kapaciteta u budućnosti za još 20 tužitelja a Bramertz je zatražio da se uz njihovo imenovanje ubrza procesuiranje predmeta koje je ICTY prepustio bosanskohercegovačkom pravosuđu.

(Hina) xrmav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙