FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brammertz od BiH očekuje brže procesuiranje ustupljenih predmeta

Autor: rmav
SARAJEVO, 14. travnja 2013.(Hina) - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz koji će narednog tjedna boraviti u redovitom radnom posjetu Bosni i Hercegovini izjavio je kako je zadovoljan suradnjom s vlastima te zemlje no ipak očekuje ubrzavanje procesa što ih je tužiteljstvo ICTY-a prepustilo lokalnom pravosuđu.

"Željeli bismo vidjeti dodatni napredak u istragama i kaznenom progonu u predmetima druge kategorije koje smo prenijeli tužiteljstvu BiH", kazao je Brammertz u izjavi koju u nedjelju prenosi novinska agencija FENA. Pojasnio je kako glavnim izazovom s kojim se tužiteljstva i sudovi BiH još uvijek susreću smatra sporu provedbu državne strategije za ratne zločine.

Brammert je najavio dalju potporu haaškog tužiteljstva bosanskohercegovačkom pravosuđu u provedbi te strategije.

Glavni haaški tužitelj u BiH stiže u sklopu priprema za podnošenje redovitog šestomjesečnog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji država regije s ICTY-em.

Brammertz bi se u Sarajevu, gdje će boraviti od 15. do 17. travnja, trebao sastati s članovima Predsjedništva BiH, tužiteljima državnog tužiteljstva te s predstavnicima nekih od udruga koje okupljaju ratne stradalnike i članove obitelji ubijenih i nestalih.

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙