FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policijska akcija "Šetač" najveći udar na krijumčare droge u regiji

Autor: rmav
SARAJEVO, 12. travnja 2013.(Hina) - Tužiteljstva i policije zemalja regije provele su do sada najveću zajedničku akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, priopćilo je u petak Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu, u akciji kodnog naziva "Šetač" sudjelovalo je više stotina policijskih službenika koji su istodobno i koordinirano djelovali u četiri države.

Hina doznaje kako je u akciji uhićeno 50 osoba, a Tužiteljstvo BiH navodi kako je u toj zemlji uhićeno 18 osumnjičenih, dok je još jedan osumnjičeni iz BiH uhićen na teritoriju Srbije.

Policijska akcija u BiH provedena je na području Sarajeva, Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Bileće, Stoca, Trebinja, Ljubuškog.

Osobe lišene slobode osumnjičene su za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, kao i druga teška kaznena djela. Tijekom policijskih pretraga je otkrivena i zaplijenjena veća količina oružja i eksploziva.

Ova akcija rezultat je zajedničkog rada tužiteljstava i policije u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, te koordiniranog provođenja istrage koja je trajala oko šest mjeseci, stoji u priopćenju.

Zaplijenjena je velika količina, od oko 376 kilograma marihuane i opojne droge "skunk" i oko pola kilograma heroina.

Zajedničke aktivnosti provedene su uz potporu projekta IPA 2010-jačanje tužiteljske mreže kojega vodi Europska unija, kao i SELEC središta za policijsku suradnju zemalja Balkana u Bukureštu.

Tužiteljstvo BiH ističe kako akcija "Šetač", predstavlja do sad najbolje organiziranu zajedničku policijsku operaciju kojom je zadan udarac strukturama narko-mafije koje djeluju na području četiri države regije.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙