FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 6. travnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Ukupno 65.000 karata za koncert Rolling Stonesa 6. lipnja u Londonu prodano je za 5 minuta, objavili su u petak organizatori koncerta u Hyde Parku. "Prodali smo 65.000 karata čim je sustav dopustio prodaju. Da nam je sustav imao veću brzinu prodaje, možda bismo sve prodali za nekoliko sekundi", rekao je Rob Hallett iz AEG Live, tvrtke odgovorne za promociju koncerta. Karte su prodane po cijeni od 95 funti (110 eura). Londonski koncert je organiziran u sklopu turneje "50 and Counting", a Stonesi će ga odsvirati 44 godine nakon nastupa na istom mjestu. "Imamo mnoge uspomene vezane uz Hyde Park tako da nismo mogli ni sanjati o boljem mjestu na kojem bismo svirali našim obožavateljima ovog ljeta", rekao je Mick Jagger.

ZAGREB

Supstance u dahu mogle bi biti svojevrstan "otisak prsta" i imati važnu ulogu u dijagnostici, smatraju znanstvenici, a prenosi BBC. Ti "metaboliti" otpadni su produkti metabolizma, no njihova jedinstvenost još nije dokazana. Istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu PLOS ONE pokazuje da bi oni mogli biti korisni u dijagnostici jednako kao supstance pronađene u urinu ili krvi. S obzirom na to da testiranje daha nije invanzivna metoda, a rezultati se dobivaju odmah, moglo bi biti i prikladnije kod, primjerice, anestezije ili testiranja na doping. Ranija istraživanja pokazala su da se u dahu može utvrditi postojanje određenih vrsta bakterija koje uzrokuju plućne infekcije ili čak rak želuca.

PEKING

Posjetitelje spomenika žrtvama kineske revolucije u Nankingu zaprepastio je pogled na 13 svinja i povrtnjak, izvijestio je u petak kineski tisak. Djelatnici parka Yuhuatai, vrlo posjećenog prigodom kineskog dana mrtvih, opravdali su poljoprivredne aktivnosti potrebnom za zdravom hranom. Kinu često potresaju prehrambeni skandali. Prošlog mjeseca su tisuće leševa svinja bačene u rijeku Haungpu koja prolazi Šangajem, nakon epidemije koja je ove zime zadesila te sisavce. Ima indigniranih uzgojem svinja pokraj spomenika, ali i onih koji imaju razumijevanja za djelatnike parka. "To je ekološki i sigurno. Možemo li danas nešto dobro kupiti na tržišti?", pitali su.

PARIZ

Ruski glumac Gerard Depardieu, koji je u New Yorku počeo snimati film o aferi Dominique Strauss-Kahna, nije u petak ujutro došao na sud u Parizu na proces pokrenut zbog vožnje skuterom u pijanom stanju u studenome, kada mu je izmjereno 1,8 promila alkohola u krvi. Njegov odvjetnik Eric de Caumont je na saslušanju rekao da je "Depardieu želio doći, ali nije mogao i da zbog toga jako žali". Dodao je da se glumac nalazi u New Yorku na snimanju filma Abela Ferrare o aferi DSK, u kojem utjelovljuje bivšeg šefa MMF-a. Početno je bilo predviđeno da se Depardieu pojavi na pojednostavljenoj proceduri kako bi se izjasnio o svojoj krivici, ali nije došao na saslušanje 8. siječnja. U nesreći bez težih posljedica 29. studenoga u Parizu mu je izmjereno 1,8 promila u litri krvi, dok je u Francuskoj dozvoljeno 0,5.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙