FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 12. ožujka 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Kardinali izbornici zadnje su poruke putem Facebooka i Twittera ispisali u utorak ujutro prije ulaska u prostor pod ključem (latinski "con clave") prema srednjovjekovnoj tradiciji gdje će do izbora novog pape i pod prijetnjom izopćenja biti bez pristupa društvenim mrežama, koje su pak simbol 21. stoljeća. Većina kardinala izbornika u zadnjim je porukama molila da ih Gospodin blagoslovi i s ljubavlju i milošću sasluša njihove molitve za sretan ishod konklava. Časna sestra Mary Ann Walsh, glasnogovornica Američke biskupske konferencije izrazila je zabrinutost za kardinale, jer srahuje da će u doba elektronike neki kardianli biti u krizi bez bez iPada i twittera.

LONDON - Osramoćeni bivši britanski ministar energetike Chris Huhne završio je u ponedjeljak u zatvoru na osam mjeseci zbog toga što je lagao policiji o svojoj prebrzoj vožnji u bizarnoj priči o preljubu i osveti. Bivša Huhneova supruga Vicky Pryce, ugledna ekonomistica, također će provesti osam mjeseci u zatvoru zbog njezine uloge u obmani. Huhne i Pryce lagali su policiji da je Vicky vozila Chrisov automobil kada ga je snimila kamera zbog prebrze vožnje, kako on ne bi ostao bez vozačke dozvole. Taj je incident godinama ostao obiteljska tajna, ali je isplivao na površinu nakon što je Huhne ostavio Pryce zbog ljubavnice, Carine Trimingham, 2010. Pryce je rekla dvjema novinama o obmani iz 2003. kako bi se osvetila Huhneu, ali je na kraju kažnjena zajedno s njim.

SYDNEY - Puž veličine lopte za bejzbol, koji je proždirao stotine biljaka, među ostalima kakao i papaju, uhvaćen je i uništen jer je golema prijetnja lokalnoj poljoprivredi, objavile su u utorak australske vlasti. Zatečen je kako puzi po kontejneru trgovačkog centra u Brisbaneu, a stručnjaci su ga identificirali kao golemog afričkog puža. Taj istočnoafrički nametnik može narasti do 30 cm i biti težak do kilograma. Zna se da jede 500 različitih vrsta usjeva, voća, autohtonih australskih biljaka, pa čak i druge goleme afričke puževe, kaže se na internetskoj stranici australske vlade.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙