FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 5. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

PALMA DE MALLORCA - Uoči sutrašnjeg posljednjeg dana regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci hrvatski jedriličari imaju priliku za dvije medalje - Enia Ninčević i Romana Župan su četvrte u ženskom 470, dok je Tonči Stipanović peti u Laseru. Za ostale hrvatske predstavnike regata je danas završila. Tonči Stipanović nažalost, izgubio je vodeću poziciju u Laseru, međutim novi sustav bodovanja i dalje mu drži otvorenim vrata za odličja. Trenutačno je peti, a u vodstvu je Australac Tom Burton.

"Danas nije išlo. Najprije sam u prvom plovu diskvalificiran radi preuranjenog starta, a onda sam se u drugom plovu izvlačio doslovno iz pakla. Takav dan, ali još uvijek je sve otvoreno," kazao je Tonči. Među ženskim dvojcima velike izglede za odličje imaju Enia Ninčević i Romana Župan, koje su četvrte uoči zadnjeg dana. "Ponovno smo dobro jedrile, vrlo stabilno, ali ni konkurencija nije griješila, tako da smo izgubile jedno mjesto ukupnog poretka, ali samo jedan bod nas dijeli od postolja tako da vrlo optimistične ulazimo u finalni dan. Nemamo puno iskustva jedrenja u plovu za odličja, ali je vrijeme da ga počnemo skupljati," naglasila je Enia Ninčević.

Za ostale hrvatske predstavnike, kao i za glavninu flote od oko 850 natjecatelja iz 51 zemlje svijeta, regata je danas završila. Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 12. mjesto u 49er-u, 18 je pripalo Luki Mratoviću na dasci, a 23. Milanu Vujasinoviću u Finnu. Potencijalni nasljednici Tončija Stipanovića u Laseru, mladi kormilari Filip Jurišić i Toma Višić natjecanje su završili na 39. i 79. mjestu.

ZAGREB - U prvom susretu 26. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici pred 1.000 gledatelja bez suviše muke pobijedio Zagreb 3:0 (0:0). Golove za aktualnog hrvatskog prvaka postigli su Fatos Beqiraj (48) i Ivan Krstanović (68, 80). Zagreb je najbliže pogotku bio u 40. minuti kada je Dino Bevab udarcem sa 20-tak metara uzdrmao vratnicu. Dinamo vodi na ljestvici sa 58 bodova, a zatim slijede Hajduk, Lokomotiva i Rijeka sa po 43 boda. Zagreb je na začelju sa 22 boda.

EIBAR - Australac Richie Porte pobjednik je pete etape biciklističke utrke "Kroz Baskiju", koja se boduje za "WorldTour". Porte, član Team Skyja je 166 kilometara dugačku dionicu od Eibara do Beasaina prošao za četiri sata, 40 minuta i 43 sekunde. Drugo mjesto sa četiri sekunde zaostatka osvojio je Španjolac Samuel Sanchez (Euskaltel), dok je treći bio, također s četiri sekunde zaostatka, Kolumbijac Sergio Henao (Team Sky). U ukupnom poretku vodi Henao ispred Kolumbijca Naira Quintane i Portea koji imaju po šest sekundi zaostatka. Utrka po Baskiji završava u subotu kronometrom.

VALENCIA - Predsjednik španjolskog nogometnog kluba Valencija Manuel Llorente podnio je ostavku nakon sukoba s većinskim dioničarem kluba Fondacijom VCF. "Nakon razgovora s predstavnicima fondacije postalo mi je jasno kako za mene više nema budućnosti u ovom klubu. Nadam se kako će vodeći ljudi VCF-a pronaći izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi klub," poručio je Llorente. Pod Llorentovim vodstvom 'šišmiši' su smanjili velike dugove sa 540 na 360 milijuna eura, no klub je bio prisiljen prodati svoje najbolje igrače (David Villa, David Silva, Juan Mata). Međutim, financijski problemi i dalje 'guše' klub s Mestalle. Kao novi predsjednik najglasnije se spominje dosadašnji član uprave Fernando Giner. Valencija se trenutačno nalazi na šestom mjestu Primere sa 46 bodova, no još uvijek u igri za četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Real Sociedad na četvrtoj poziciji ima dva boda više.

BARCELONA - Vratar španjolskog nogometnog velikana Barcelone Victor Valdes (31) najavio je kako će po isteku ugovora s katalonskim velikanom u lipnju iduće godine preseliti u Englesku. "Obožavam Premiership. U Engleskoj publika cijeni svaki potez igrača na terenu. Bilo bi sjajno kada bi karijeru nastavio u nekom od engleskih klubova," poručio je Valdes koji je Barcin član od 1992. godine, s pauzom od 1993. do 1995. kada je igrao za Tenerife. Valdes je upravo na Tenerifima zavolio engleski nogomet. "Gledao sam britanske turiste kako odlaze u kafiće i restorane kako bi gledali utakmice. Svaki klub je imao svoj bar, a turisti su po cijele dana hodali u dresovima engleskih klubova. Viđao sam navijače kako u sred dana slave pobjede. Oduševila me takva nogometna ljubav". Valdes je u Barceloni osvojio 19 trofeja pri čemu tri Lige prvaka i pet naslova prvaka Španjolske. U siječnju je najavio kako neće obnoviti ugovor s Kataloncima, a do sada najviše interesa za njegove usluge pokazali su Liverpool i Arsenal.

MIAMI - Kuća zvijezde NBA prvaka Miami Heata Chrisa Bosha opljačkana je dok je on sa suprugom i prijateljima slavio 29. rođendan u obližnjem restoranu. Kako su prenijeli američki mediji, lopovi su iz kuće odnijeli nakit, satove i novac ukupne vrijednosti 479.000 dolara. Među otuđenim stvarima nije bio i NBA prsten koji je Bosh dobio za osvajanje naslova prvaka prošle godine. Tijekom pljačke u kući su bila oba sina bračnog para Bosh i dvije dadilje, no nitko od njih nije primjetio pljačku. Da nešto nije uredu Chris Bosh je primjetio kada je vidio otvoren ormar u spavaćoj sobi. Policija još uvijek traga za počiniteljima.

SINGAPUR - Trojica libanonskih sudaca završila su u pritvoru zbog sumnje da su u zamjenu za seksualne usluge namjestili jednu utakmicu Azijskog nogometnog kupa u Singapuru. Ali Sabbagh (34) i njegovi pomoćnici Ali Eid (33) i Abdallah Taleb (37) ostat će u pritvoru do saslušanja, a prijeti im kazna zatvora u trajanju do pet godina zatvora i novčana kazna od 81.000 dolara. Libabonci su privedeni nakon utakmice između singapurskog Tampines Roversa i indijskog kluba East Bengal koji su dobili gosti 4:2. Jednom od optuženih je pozlilo nakon čega je prevezen u bolnicu. "Istragom smo utvrdili kako su optuženi suci 'nagrađeni' seksualnim uslugama u zamjenu za namještanje utakmice. Tri djevojke su im pružile usluge u jednom hotelu," potvrdili su iz policije.

ATENA - Veznjak atenskog AEK-a Giorgos Katidis suspendiran je na pet utakmica i mora platiti kaznu u visini od tisuću eura te mu je na tri mjeseca zabranjen ulazak na bilo koji stadion nakon što je nacističkim pozdravom proslavio postignuti pogodak, objavio je u petak Grčki nogometni savez (EPO). Nakon što je 20-godišnjaka njegov klub suspendirao do kraja prvenstva, zabrana igranja pet utakmica koju je izrekao je simbolična. Na ranijem saslušanju Katidis je od EPO-a dobio doživotnu zabranu igranja utakmica u grčkim reprezentacijama jer je nacističkim pozdravom proslavio postizanje gola za pobjedu od 2-1 Veriom prošli mjesec. "Nogometaš AEK-a Giorgos Katidis je diskvalificiran pet utakmica, zabranjen mu je ulazak na stadione na tri mjeseca i mora platiti kaznu u visini od 1.000 eura zbog incidenta na utakmici grčkog prvenstva AEK-Veria", kaže se u priopćenju EPO-a. Katidis, koji se ispričao i svoj postupak nazvao "potpuno neprihvatljivim" već je zatražio da ga se isključi iz prve postave AEK-a.

MUNCHEN - Španjolski nogometni stručnjak Pepe Guardiola (42) debitirat će na klupi Bayerna 14. srpnja na prijateljskoj utakmici protiv trećeligaša Hanse iz Rostocka. Utakmica će se igrati na stadionu DKB-Arena, a Bavarci gostovanjem u Rostocku žele pomoći Hansi koja je u velikim financijskim problemima. "Sjajna je stvar što se Bayern odazvao našem pozivu i što nam je pristao pomoći. Bayern je usprkos svojoj veličini ostao obiteljski klub sa srcem," kazao je direktor Hanse Michael Dahlmann. Prvi nastup na Allianz Areni Guardiola će imati deset dana kasnije u sudaru protiv svog bivšeg kluba Barcelone.

ZAGREB - Nakon trodnevnog kampa izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Donald MacLean prekrižio je petoricu igrača uoči svjetskog prvenstva Divizije IIA koje se od 14. do 20. travnja održava u Zagrebu. MacLean se zahvalio vrataru Matiji Tačkoviću, te napadačima Nikoli Grahovaru, Janku Kučeri, Miri Smerdelju i Hrvoju Božiću. Reprezentaciji je i priključeno novo ime – Dominik Večaj, 20-godišnji branič mađarskog Ujpešta. Ostatak kandidata nakon današnjeg slobodnog dana u subotu nastavlja s treninzima. Hrvatska će prije početka prvenstva imati i jednu pripremnu utakmicu, protiv Španjolske 12. travnja u Domu sportova. Prvenstvo počinje dva dana kasnije, a o neobičnoj odluci da odigra pripremnu utakmicu upravo protiv najvećeg suparnika za prvo mjesto izbornik MacLean je izjavio: "Malo je nezgodno, ali takva je situacija, ponekad treba uzeti ono što možeš i što ti se nudi. Utakmica će nam dobro doći da testiramo sebe, a s druge strane barem ćemo vidjeti i što oni imaju za ponuditi na SP-u".

Samo pobjednik prolazi u viši rang natjecanja, Diviziju IB, a hrvatske 'oklopnike' na tom putu očekuje pet teških ispita - Australija, Španjolska, Srbija, Belgija i Island. Prvu utakmicu Hrvatska će imati 14. travnja protiv Australije, dan kasnije slijedi susret protiv Španjolske, 17. travnja je na rasporedu utakmica protiv Islanda, 19. travnja protiv Srbije, a 20. travnja protiv Belgije.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom danas su ugostili delegaciju Nogometnog saveza Gibraltara. Gosti iz Gibraltara nadaju se kako će u svibnju ove godine na Uefinom kongresu postati punopravna članica Uefe, a s tim ciljem njihova delegacija posjetila je u proteklih šest dana čak pet zemalja u regiji kako bi upoznali nogometne saveze o svojim aktivnostima, ciljevima i projektima. Predsjednika Nogometnog saveza Gibraltara Garetha Latina, glavnog tajnika Richarda Manninga te izvršnog direktora Dennisa Beisioa u 'Kući nogometa' ugostili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i direktor reprezentacija gospodin Zorislav Srebrić. "Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku," kazao je Šuker.

Predsjednik Gibraltara istaknuo je kao glavni razlog njihove ambicije za članstvom u Uefi želju da se djeci pruži šansa i pokaže kako je moguće ostvariti karijeru i u nogometu. Vodstvo NS Gibraltara predstavilo je i planove za izgradnju nacionalnog stadiona na samom rubu Europe koji je ključan projekt za razvoj nogometa u Gibraltaru jer je zamišljen kao "nogometno selo" koje bi osim stadiona za 8.000 gledatelja sadržavalo i druge nogometne terene, brojne urede i druge sadržaje.

"Cilj ovih sastanaka jest izgradnja odnosa s nacionalnim savezima i sjajno je što nam je predsjednik Šuker dao šansu za to. Očekujemo postati punopravni članovi Uefe krajem svibnja i tako dati djeci priliku da ostvare karijeru u nogometu. Vrlo smo zadovoljni što ćemo imati prigodu učiti od Hrvatskog nogometnog saveza jer tek krećemo i moramo naučiti kako određeni procesi u nogometu funkcioniraju," poručio je Latin.

RIM - Talijanski nogometni savez (FIGC) objavio je u utorak da je predložio je Argentini igranje prijateljske utakmice u Rimu 14. kolovoza u čast pape Franje. "Talijanski nogometni savez je službeno pozvao Argentinski nogometni savez (AFA)", objavljeno je iz FIGC-a.

Ideju za ovaj susret između "Albicelestea" i "Nazionale" iznio je izbornik Cesare Prandelli u čast novom papi Franji koji je Argentinac.

"Bilo bi lijepo da budemo primljeni kod Pape, a zatim da zajedno, obje reprezentacije, odemo do stadiona istim autobusom", predložio je Prandelli. Franjo, nogometni amater, navijač je momčadi San Lorenzo de Almagro, kluba iz Boedoa, u predgrađu Buenos Airesa, i njihove je utakmice išao gledati na slavni stadion Gasometro (Gazometre) kada je bio dijete.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙