FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

MONTERREY - Hrvatske tenisačice 16-godišnja Donna Vekić i 22-godišnja Tereza Mrdeža zaustavljene su u drugom kolu WTA turnira u Monterreyu. Vekić je poražena od sedme nositeljice Poljakinje Urszule Radwanske sa 4-6, 1-6 nakon 72 minute igre. Radwanska je u prvom setu povela 3-1, ali Vekić je uspjela vratiti "break". No, završnici seta Vekić ponovno gubi servis i to je Poljakinji otvorilo put za prvi set. U drugom setu sve je bilo na strani Radwanske, koja je na svoj servis izgubila samo pet poena, dok je Vekić imala velikih problema kod serviranja, tek 40 posto ubačaja prvog servisa, i Radwanska je to uspješno koristila, okončavši njihov prvi međusobni dvoboj u svoju korist. Tereza Mrdeža je protiv pete nositeljice Ruskinje Anastazije Pavljučenkove osvojila samo dva gema, nakon 61 minute igre bilo je 6-1, 6-1 za Pavljučenkovu. Ipak, Mrdeži je ovo bio treći ovosezonski WTA turnir na kojemu je prošla kvalifikacije i prvo kolo glavnog ždrijeba, prije Monterreyja to je ostvarila u brazilskom Florianopolisu i kolumbijskoj Bogoti.

WTA Monterrey, 2. kolo:

Urszula Radwanska (POLJ/7) - Donna Vekić (Hrv) 6-4, 6-1

Anastazija Pavljučenkova (RUS/5) - Tereza Mrdeža (Hrv) 6-1, 6-1

CHARLESTON - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni zaključila je nastup na 'Family Circle' WTA teniskom turniru u Charlestonu porazom u drugom kolu od sedme nositeljice Čehinje Lucie Safarove 5:7, 1:6. Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda 26-godišnje Čehinje, trenutačno 19. tenisačice svijeta. Prvu pobjedu je ostvarila prošle godine baš u Charlestonu, potom je slavila i ove godine na Australian Openu.

VINKOVCI - U prvom susretu polufinala hrvatskog nogometnog Kupa Cibalija i Lokomotiva su u srijedu pred 1.000 gledatelja u Vinkovcima odigrali bez pobjednika 1:1. Domaćin je poveo golom Tomislava Mazalovića u 22. minuti, a rezultat je izjednačio Andrej Kramarić u 58. minuti. Uzvratni susret je 17. travnja na stadionu Maksimir. Prva utakmica između Slaven Belupa i Hajduka odgođena je zbog potopljenog terena u Koprivnici. Novi termin utakmice je 10. travnja s početkom u 17 sati.

ZAGREB - U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pred 79.429 gledatelja pobijedio Galatasaray sa 3:0 i načinio veliki korak prema svom 24. polufinalu u Kupu i Ligi prvaka, što nije uspjelo niti jednom drugom klubu. Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Cristiano Ronaldo (9), Karim Benzema (29) i Gonzalo Higuain (73). Ronaldo je time stigao do devetog gola u devet nastupa ove sezone u elitnom natjecanju Starog kontinenta i vodeći je strijelac LP. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić zaigrao je za Real posljednjih deset minuta tijekom kojih je jednom zaprijetio Musleri, no urugvajski vratar je bio spreman. U drugom susretu večeri Malaga i Borussia Dortmund su pred 27.450 gledatelja na stadionu Rosaleda odigrali bez pogodaka, 0-0. Uzvratni susreti su 9. travnja u Istanbulu, odnosno Dortmundu. U susretima igranim u utorak Bayern je pobijedio Juventus 2:0, dok su PSG i Barcelona odigrali bez pobjednika 2:2.

ZAGREB - Naši boksački reprezentativci i članovi BK Leonardo, Hrvoje Sep i Filip Hrgović, koji u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) nastupaju za kazahstansku momčad Astana Arlans, borit će se 12. travnja u Ciudad Mexicu u prvom polufinalnom dvoboju protiv Mexico Guerrerosa za koju u poluteškoj kategoriji nastupa Bojan Mišković, pa je moguć i hrvatski dvoboj Mišković - Sep u meksičkom ringu. I Sepu i Hrgoviću bit će to peti ovosezonski nastup u WSB-u i obojica imaju po tri pobjede i jedan poraz, a kako nakon mečeva u Ciudad Mexicu, slijedi uzvrat u Kazahstanu u kojem hrvatski borci zbog obveze stanke neće nastupiti, to otvara vrata njihovim eventualnim mečevima u velikom finalu WSB-a, koji će se 10. i 11. svibnja održati u Astani. Nažalost, zbog obveza u WSB-u, mali su izgledi da će Sep i Hrgović nastupiti na seniorskom prvenstvu Hrvatske koje 17. travnja počinje u Zadru, pa tako Hrgović neće moći braniti svoj naslov u superteškoj kategoriji, niti će Sep dobiti priliku za revanš Miškoviću koji ga je prošle godine u finalu hrvatskog prvenstva u poluteškoj kategoriji u Puli pobijedio sudačkom odlukom.

BELO HORIZONTE - Iako je nekad najbolji nogometaš na svijetu Ronaldinho zabio dva gola za pobjedu Atletico Mineira protiv argentinskog Arsenala 5-2 u Libertadores kupu, utakmicu u Belo Horizonteu obilježio je sukob između igrača Arsenala i brazilske policije po završetku susreta. Nogometaši Arsenala pokušali su se fizički obračunati sa sucima utakmice, pa je intervenirala brazilska policija koristeći palice i puške sa gumenim mecima. No, policijski predstavnici ističu da igrači nisu gađani gumenim mecima, no dodaju da je ponašanje argentinskih nogometaša kazneno djelo i da bi mogli biti uhićeni. Atletico je veće osigurao prolaz u nokaut fazu natjecanja, upisavši pobjede u svih pet susreta u skupini.

AUSTIN - Američki biciklist Lance Armstrong (41), koji je u listopadu doživotno suspendiran zbog dopinga, ponovno će se natjecati, ali u plivanju. Na sveučilištu u Teksasu, u gradu Austinu, trebao bi nastupiti u disciplinama 500, 1.000 i 1.500 jardi slobodnim stilom, ali u kategoriji veterana, odnosno plivača u dobi između 40 i 44 godine starosti. "Ovo natjecanje ne spada pod nadležnost Američke antidopinške agencije, a cilj mu je da ljude starije generacije potakne da se bave plivanjem. Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati", rekao je izvršni direktor organizacije "US Masters Swimming" Rob Butcher. Američka antidopinška agencija je Armstrongu doživotno zabranila sudjelovanje na svim natjecanjima pod njenom nadležnošću, a Međunarodna biciklistička federacija oduzela mu je svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea, koje je osvojio u razdoblju između 1999. i 2005. godine. Također, Armstrong je u siječnju u intervjuu tv zvijezdi Oprah Winfrey priznao da je tijekom karijere uzimao doping.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙