FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 31. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Pittsburgh Penguinsi su sinoć došli do svoje 15. pobjede zaredom nakon što su sa 2-0 svladali New York Islanderse, ali je taj trijumf zasjenila činjenica da su ostali bez kapetana Sidneya Crosbya ozlijeđenog u prvoj trećini kada ga je pak pogodio u lice.

Matt Cooke i James Neal su zabili golove za Pittsburgh u zadnjoj trećini, dok je Tomas Vokoun imao 35 obrana a Penguinsi su došli na dvije utakmice od izjednačavanja NHL rekorda od 17 uzastopnih pobjeda kojeg drže još od 1992./1993. kada ih je predvodio Mario Lemieuxs.

Utakmica je loše počela za navijače Penguinsa kada je Crosby dobio pak u lice samo minutu nakon početka i nakon toga se više nije vratio u igru. Penguinsi su kasnije potvrdili da je Crosbyju potrebna kirurška intervencija na zubima ali nisu objavili hoće li propustiti još koju utakmicu.

Mike Knuble, Matt Read i Ruslan Fedotenko su zabili golove, a Ilja Brizgalov je imao 33 obrane i Philadelphia Flyersi su svladali Boston Bruinse sa 3-1 i tako prekinuli svoj niz od tri poraza.

Nathan Horton je zabio jedini gol za Boston.

Flyersi (14-17-3) su ušli u utakmicu sa šest bodova zaostatka za New York Rangersima i New York Islandersima koji su izjednačeni u borbi za osmo mjesto koje vodi u doigravanje Istočne konferencije.

Nazem Kadri je upisao svoj drugi hat-trick ove sezone, a Joffrey Lupul je nastavio s dobrom igrom zabivši gol i upisavši tri asistencije u pobjedi Toronto Maple Leafsa od 4-0 nad Ottawa Senatorsima.

James Reimer je zaustavio 32 udarca prema svojim vratima dok se Toronto izjednačio sa Senatorsima na petom mjestu u istočnoj konferenciji.

Kadri je s ovim hat-trickom postao najbolji strijelac svoje momčadi s ukupno 17 postignutih pogodaka dok je Lupul do sada u šest utakmica zabio osam golova.

LOS ANGELES

Los Angeles Lakersi su sinoć pobijedili Sacramento Kings na njihovom terenu sa 103-98, a Kobe Bryant je zabio 19 koševa i tako prestigao Wilta Chamberlaina na listi najboljih strijelca NBA na četvrtom mjestu.

Osim 19 pogodaka Bryant je upisao 14 asistencija i devet skokova, dok je Dwight Howard postigao 24 pogotka uz 15 skokova. Pau Gasol je dodao 12 koševa uz 10 asistencija.

Kod Kingsa je Tyreke Evans bio najučinkovitiji sa 21 pogotkom, devet skokova i šest asistencija. DeMarcus Cousins je zabio 19 koševa uz 10 skokova, dok je Marcus Thornton dodao 18 koševa.

Nakon što su izgubili loptu samo tri puta u prvom poluvremenu, Kingsi su se raspali u trećoj četvrtini izgubivši loptu sedam puta što je dovelo do prednosti od deset koševa za Lakerse.

Unutar 15 sekundi do kraja Kingsi su gubili tri koša, Cousins je loše pucao tricu nakon čega su Kingsi napravili prekršaj i to je odlučilo utakmicu.

Kao bezbroj puta do sada, Dirk Nowitzki je spasio Maverickse u subotu zabivši 15 od ukupno 35 pogodaka u zadnjoj četvrtini, uključujući i tricu 2.9 sekunde do kraja za pobjedu Dallasa od 100-98 nad gostujućim Chicago Bullsima.

Mavericksi (36-37) su zatvorili utakmicu sa serijom 15-1 i tako ostali u igri za svoje 13. uzastopno doigravanje. Nowitzki je zabio zadnjih osam koševa za Dallas. Činilo se da Bullsi (39-32) idu po svoju četvrtu uzastopnu pobjedu imajući prednost od 12 koševa četiri minute prije kraja, ali su onda promašili zadnjih sedma šuteva iz igre. U 15.9 sekundi do kraja i s prednošću od jednog koša Jimmy Butler je promašio dva slobodna bacanja. Nakon koša Nowitzkog, Nate Robinson je promašio šut iz kornera i vrijeme je isteklo.

Brandan Wright je upisao svoj prvi double-double ove sezone zabivši 17 koševa uz 13 skokova, a Vince Carter je dodao 17 koševa za Dallas, koji je pobijedio u četiri utakmice od pet.

Kod Bullsa, 25 koševa zabili su Carlos Boozer, Luol Deng i Robinson.

TORINO

U posljednjem susretu 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao gost svladao Torino sa 5-3 (1-1) u dvoboju punom preokreta.

Gosti su poveli u 11. minuti golom Dzemailija, ali na odmor se otišlo sa 1-1 nakon gola Barreta (30). Početkom nastavka Dzemaili (47) je svojim drugim golom vratio prednost Napoliju, a u posljednjih 20 minuta palo je još čak pet golova. Torino je s dva gola u razmaku od četiri minute preokrenuo na 3-2 u svoju korist preko Jonathasa (74-11m) i Meggiorinija (78). No, Dzemaili (80) je svojim trećim golom izjednačio na 3-3, a u završnici je na scenu stupio Cavani (84, 90), te s dva gola donio pobjedu Napoliju.

Ovom pobjedom Napoli se vratio na drugo mjesto sa 59 bodova, devet manje od vodećeg Juventusa, a dva više od trećeg Milana.

PARIZ

U 30. kolu nogometnog prvenstva Francuske Bordeaux je protiv Lorienta remizirao, bilo 1-1. Za Bordeaux je zabio Ludovic Obraniak (87), a za Lorient Jeremie Aliadiere (42). Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić (23) odigrao je cijeli susret za Bordeaux i to vrlo dobro.

U 5. minuti sa vrha 16-erca Sertić je pucao pored gola, a u 60. njegov udarac sa 18 metara brani vratar Lorienta. U završnih 20 minuta Sertić je još dva puta dobro asistirao, u 72. za Nicolasa Maurice-Belaya, a u 81. za Cheicka Diabatéu, ali oni nisu uspjeli loptu pospremiti u mrežu.

U petak je vodeći Paris St Germain svladao Montpellier sa 1-0 pogotkom Kevina Gameira u 80. minuti. Njegovi najbliži pratitelji igraju u nedjelju, Lyon dočekuje Sochaux, a Marseille gostuje kod Nice.

MADRID

U 29. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Zaragoza je na domaćem terenu protiv Real Madrida odigrala 1- 1. Zaragoza je povela golom Rodrija (6), a poravnao je Cristiano Ronaldo (38). Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real.

Celta je na domaćem terenu protiv Barcelone odigrala 2-2, a najbolji nogometaš na svijetu Lionel Messi je 19. puta zaredom zabio u prvenstvu. Također, to mu je 43. prvenstveni gol ove sezone, a iza njega su Cristiano Ronaldo (Real Madrid) sa 28 i Radamel Falcao (Atletico Madrid) sa 21 pogotkom.

Za Celtu su zabili Natxo Insa (38) i Borja Oubina (88), a za Barcu Tello (43) i Lionel Messi (73). Barcelona je odmarala većinu standardnih prvotimaca, jer u utorak u četvrtfinalu Lige prvaka igra protiv PSG-a.

Danijel Pranjić je igrao za Celtu do 69. minute.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙