FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

CHARLESTON - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo WTA teniskog turnira u Charlestonu nakon pobjede protiv Švicarke Romine Oprandi 4-6, 6-1, 6-3. Mirjana je do pobjede u njihovom prvom međusobnom susretu stigla nakon skoro dva sata igre. U drugom kolu Lučić-Baroni će igrati protiv šeste nositeljice Čehinje Lucije Safarove koja je u prvom kolu bila slobodna. Do sada su igrale dva puta i oba puta je slavila 26-godišnja Čehinja, trenutačno 19. tenisačica svijeta. Prvi put baš u Charlestonu prošle godine, a potom i ove godine na Australian Openu.

MONTERREY - Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je plasman u drugo kolo WTA teniskog turnira u Monterreyju nakon što je pobijedila Amerikanku Juliju Cohen 6-0, 6-4. Vekić nije imala previše problema protiv 126. tenisačice svijeta i posao je obavila za sat i 16 minuta. U drugom kolu Vekić će igrati protiv sedme nositeljice Poljakinje Urszule Radwanske koja je u 1. kolu bila bolja od Amerikanke Marie Sanchez 6-2, 2-6, 6-2. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

ZAGREB - Hrvatski jedriličari nastavljaju s dobrim rezultatima na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom dvojcu su druge, Tonči Stipanović u Laseru je deseti, Milan Vujasinović je u Finnu stigao do 13. mjesta, dok su Pavle Kostov i Petar Cupać u 'četrdesetdevetki' na 15. mjestu. Drugo mjesto za Eniu Ninčević i Romanu Župan među ženskim dvojcima, najbolji je njihov rezultat ikad na regatama ove razine. Prve su i dalje Britanke Wegeulin/Mcintyre. Tonči Stipanović u Laseru napredovao je za jedno mjesto, sad je deseti. Vodi Njemac Phillip Buhl. Nekoliko mjesta naprijed napravio je i Milan Vujasinović u Finnu, pa sada drži 13. poziciju. U Finnu je i nakon drugog dana prvo mjesto zadržao Francuz Jonatan Lobert. Dug dan za četrdesetdevetke, koji su morali nadoknaditi zaostatak jer prvog dana regate nisu jedrili zbog prejakog vjetra. Odradili su četiri plova danas, s mora su se vratili oko 19 sati. Pavle Kostov i Petar Cupać su 15. Na prvom mjestu su Francuzi D'Ortoli/Delpech. Luka Mratović zauzima 23. mjesto među daskašima. Nema ni promjena na vrhu u dasci, prvi je Njemac Toni Wilhelm.

MOSKVA - Kapetan ruske nogometne reprezentacije Andrej Aršavin na koncu sezone definitivno napušta Arsenal i seli u redove američkog prvoligaša LA Galaxyja, objavio je moskovski list "Sport express". Aršavin bi u LA-u trebao zamjeniti Davida Beckhama koji je pet godina nosio dres Galaxjya, a potom u siječnju preselio u PSG. Aršavin je u Arsenal stigao 2009. iz Zenita, no u posljednje vrijeme potpuno je 'zaboravljen' od strane menadžera 'Topnika' Arsene Wengera. Ove sezone upisao je samo 11 nastupa u svim natjecanjima i postigao je jedan gol. Osim Aršavina na koncu sezone redove Arsenala po svemu sudeći napustit će i Maraoune Chamakh, Andre Santos, Nicklas Bendtner, Johan Djourou i Park Chu Young.

VITORIA - Južnoafrikanac Daryl Impey (Orica) pobjednik je druge etape jednotjedne biciklističke utrke "Kroz Baskiju" koja se boduje za "WorldTour". Impey je dionicu od Elgoibara do Vitorije u dužini od 170 kilometara prošao za četiri sata, 23 minute i 31 sekundu. Drugo mjesto s identičnim rezultatom ostvario je Talijan Francesco Gavazzi (Astana), dok je treći bio Španjolac Angel Vicioso (Katusha). U ukupnom poretku vodi Talijan Francesco Gavazzi ispred Španjolca Viciosa i Slovaka Petera Velitsa.

MOSKVA - Bivše atletske olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje Ruskinja Olga Kuzenkova (42) i Svetlana Kriveljova (43) suspendirane su na dvije godine nakon ponovnog dopinškog testiranja. Kriveljova je pala na ponovnom testiranju uzorka s OI u Ateni 2004. gdje je osvojila broncu u bacanju kugle, dok je Kuzenkova bila pozitivna nakon novog testiranja njezina uzorka sa svjetskog prvenstva u Helsinkiju 2005. gdje je osvojila zlato u bacanju kladiva. "Kuzenkova je suspendirana od 27. ožujka ove godine, a poništeni su i svi njezini rezultati od 12. kolovoza 2005. do 11. kolovoza 2007. Kriveljova je suspendirana od početka travnja, a svi njezini rezultati od 18. kolovoza 2004. do 17. kolovoza 2006. su također izbrisani," poručili su iz Ruskog atletskog saveza. Kriveljova je bila olimpijska pobjednica u kugli na OI u Barceloni 1992. godine, te svjetska prvakinja u Parizu 2003. godine, dok je Kuzenkova bila olimpijska pobjednica u bacanju kladiva u Ateni 2004. godine.

LONDON - Amerikanac Tiger Woods zadržao je vodeću poziciju na ljestvici najboljih golfera svijeta. Woods vodi s prosjekom bodova 11.75 ispred Roryja McIlroya iz Sjeverne Irske (10.87), te Engleza Justina Rosea (7.01). Novi partner američke skijašice Lindsay Vonn nalazi se i na prvom mjestu ljestvice zarada na PGA Touru u 2013. godini sa 3.7 milijuna dolara. Na drugom mjestu je njegov sunarodnjak Brandt Snedeker koji je ove godine na turnirima zaradio 2,8 milijuna dolara, a treću poziciju drži Amerikanac Matt Kuchar sa zaradom od 2,1 milijuna dolara.

CAPE TOWN - Bivša plivačka zvijezda Južne Afrike i najmlađa svjetska rekorderka u povijesti u bilo kojem sportu Karen Muir (60) preminula je u kanadskom Vanderhoofu od posljedica raka dojke. Muir je prvi put oborila svjetski rekord na 110 jardi leđnim stilom na natjecanju u Blackpoolu sa svega 12 godina što je čini najmlađom svjetskom rekorderkom u svijetu ikada. Tijekom karijere je oborila 15 svjetskih rekorda leđnim stilom na 100 i 200 metara, kao i na 110 i 220 jardi. Zbog niza sjajnih rezultata 1980. godine je primljena u Međunarodnu plivačku kuću slavnih. Muir je tijekom karijere 22 puta bila prvakinja Južne Afrike, no nikada nije nastupala na olimpijskim igrama jer je Južnoj Africi bilo zabranjeno nastupanje na OI zbog aparthejda. Nakon plivačke karijere završila je studij medicine i emigrirala u Kanadu gdje je do smrti radila kao liječnik.

BERLIN - Njemački nogometni prvoligaš Hoffenheim, koji je pretposljednji na prvenstvenoj ljestvici, otpustio je u utorak trenera Marca Kurza zbog loših rezultata. Kurz je preuzeo Hoffenheim početkom siječnja, naslijedivši Markusa Babbela, ali nije uspio podići formu ekipe. Hoffenheim ima najlošiju obranu u Bundesligi, a u posljednjem kolu izgubili su od Schalkea 0-3. U preostalih sedam prvenstvenih kola momčad će voditi Markus Gisdol, koji je prije dvije sezone trenirao rezervnu ekipu Hoffenheima.

ZAGREB - Predsjednik RH Ivo Josipović primio je danas u svom uredu na Pantovčaku izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza u kojem su bili stručno vodstvo i igrači hrvatske reprezentacije, koji će u četvrtak i subotu odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za EP 2014. protiv Mađarske. "Izuzetno mi je zadovoljstvo primiti igrače i stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Barceloni osvojila brončanu medalju ostvarivši osam pobjeda i samo jedan poraz. To je bio samo nastavak uspješnih rezultata naših rukometaša koji su brončano odličje osvojili i na Olimpijskim igrama u Londonu, a u posljednjih deset godina čak devet medalja na velikim međunarodnim natjecanjima. Bilo bi lijepo kada bi tako uspješni bili i u ostalim segmentima našeg društva, a posebno u gospodarstvu", kazao je predsjednik Josipović. U ime svih igrača i stručnog stožera na prijamu se zahvalio kapetan reprezentacije Igor Vori, koji je predsjedniku obećao da će s jednakim žarom nastaviti se boriti za boje naše zemlje, te mu je poklonio dres reprezentacije s brojem 1, i pozvao ga da u subotu dođe u zagrebačku Arenu podržati našu reprezentaciju u susretu s Mađarskom. Predsjednik HRS-a Sandi Šola također je zahvalio je predsjedniku na prijamu i izrazio uvjerenje da će rukometaši svojim rezultatima i ubuduće doprinijeti da ovakvi susreti budu što češći. "Nadamo se da će te u svom budućem radu naći načina da osigurate adekvatan status, ne samo za rukomet nego i za ostale sportove koji tako dobro predstavljaju našu zemlju u svijetu", rekao je Šola. Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. do 26. siječnja 2014. održati u Danskoj, podijeljene su u sedam skupina po četiri momčadi, a dvije najbolje idu na EP. Hrvatska igra u skupini sa Slovačkom i Latvijom, koje smo već pobijedili, te Mađarskom s kojom ćemo se u dvije naredne utakmice najvjerovatnije odlučiti o pobjedniku naše skupine.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙