FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 1. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

PALMA DE MALLORCA - Nakon prvog dana prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa u jedrenju u španjolskoj Palma de Mallorci Enia Ninčević i Romana Župan su izvrsne treće u ženskom dvojcu, dok je Tonči Stipanović na 11. je mjestu u velikoj floti laseraša.

Enia Ninčević i Romana Župan su u ženskom 470 s petim i trećim ulazom nakon prvog dana na viskom trećem mjestu. Povele su Britanke Weguelin/Mcyintre.

Svojim otvaranjem regate zadovoljan je i Tonči Stipanović, koji je 11. u konkurenciji 121 laseraša. Filip Jurišić je 48., a Toma Višić 81. Na prvom mjestu je Australac Tom Burton.

Premijerni nastup nakon prelaska iz Lasera u Finn imao je Milan Vujasinović i njegov međunarodni debi bio je više nego dobar, 17. mjestu nakon prvog dana, među 70-ak kormilara. Poveo je Francuz Jonatan Lobert.

U konkurenciji 30-ak daskaša na 18. mjestu je Luka Mratović.

LONDON - Igrači Chelseaja plasirali su se u polufinale ovogodišnjeg izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) pobjedi protiv Manchester Uniteda u ponovljenoj utakmici četvrtfinala igranoj na Stamford Bridgeu u ponedjeljak. Strijelac jedinog gola za branitelje naslova bio je Demba Ba koji je sjajnim volejem u 49. minuti svladao nemoćnog Davida De Geu.

Chelsea će u polufinalu 14. travnja na Wembleyu igrati protiv Manchester Cityja, dok će dan ranije na istom mjestu svoj polufinalni susret odigrati Wigan Athletic i Millwall.

PARIZ - Trener španjolskog nogometnog velikana Barcelone Tito Vilanova nakon dva mjeseca liječenja raka podušne žlijezde u utorak će ponovno sjediti na klupi svoje momčadi u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Paris SG-a na Parku prinčeva, objavio je njegov pomoćnik Jordi Roura.

"On je trener i njegov povratak je vrlo važan za nas", rekao je Roura na službenoj konferenciji za novinare dan prije utakmice.

Tijekom Vilanovina odsustva, u vrijeme dok se u SAD-u podvrgavao kemorterapiji i radioterapiji, upravo je Roura vodio momčad s klupe.

LONDON - Talijan Paolo Di Canio novi je trener engleskog prvoligaša Sunderlanda nakon što je Martin O'Neill smijenjen zbog loših rezultata, a dolazak Talijana izvazvao je neke promjene u klubu. Di Canio, bivši napadač i kapetan rimskog Lazia, je i autor knjige o Duceu, a u Italiji je bio nekoliko puta suspendiran zbog fašističkog pozdrava kojeg su onda ponavljali i njegovi navijači.

"Ja sam fašist, ali nisam rasist", izjavio je Di Canio 2006. kada je kao igrač izveo "rimski pozdrav upućen svojim navijačima i onima koji dijele njegove ideje".

O'Neill je bio trener Sunderlanda od prosinca 2011., a smijenjen je nakon poraza u subotu od Manchester Uniteda (1-0). Sunderland nije pobijedio u osam utakmica zaredom u engleskom prvenstvu i trenutačno se nalazi na bod od zone ispadanja iz prve lige.

Di Canio (44) je potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Dolazak Di Cania na trenersku klupu izazvao je odlazak Davida Milibanda, bivšeg britanskog ministra vanjskih poslova s funkcije potpredsjednika kluba. David Miliband, stariji brat Eda Milibanda, sadašnjeg vođe laburističke stranke, podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika "zbog političkih izjava novog trenera Sunderlanda", koji je otkrio svoju fascinaciju Benitom Mussolinijem.

PITTSBURGH - Američka hokejaška zvijezda Kanađanin Sidney Crosby morat će pauzirati dulje vrijeme nakon što mu je slomljena čeljust, objavila je njegova momčad Pittsburgh. Crosby je dobio pak u lice u susretu između Penguinsa i New York Islandersa (2-0) u subotu. Kapetan Pittsburgha je izgubio nekoliko zubiju, ali je ostao pri svijesti i odmah je prebačen u bolnicu gdje je operiran.

Crosby (25) je zabio 15 golova i upisao 41 asistencija u 36 utakmice regularnog dijela sezone do sada. Pittsburgh dominira u Istočnoj konferenciji sa 28 pobjeda.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙