FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 29. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

MIAMI - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u četvrtfinalu ATP Masters turnira u Miamiu od trećega igrača svijeta Britanca Andya Murraya s 6:4, 6:3 nakon sat i 42 minute igre. Murray se još jednom pokazao kobnim za Čilića, koji je od devet međusobnih dvoboja protiv Škota dobio samo jedan - na US Openu 2009. Čilić je dobro započeo meč, no njegove "breakove" za 2:0 i 3:1 Murray je odmah vratio u sljedećim gemovima, da bi kod 4:4 Murray iskoristio Čilićeve pogreške i još jednim oduzimanjem servisa dobio prvi set. U drugom setu je Čilić odmah u prvom gemu ponovno izgubio svoj servis, a potom i u sedmom, te je dvoboj četvrtfinala je bio riješen. Marin se ipak nije predao, spasio je čak šest meč-lopti, no sedmu nije uspio. Unatoč porazu Čilić može biti vrlo zadovoljan svojim najboljim nastupom u Miamiju gdje je pobjeđivao Kolumbijca Santiaga Giralda, Amerikanca Johna Isnera i, nakon dugo vremena TOP 10 igrača, Francuza Jo Wilfrieda Tsongu.

MIAMI - Francuski tenisač Richard Gasquet posljednji je polufinalist velikog ATP turnira u Miamiju, on je u četvrtfinalu svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-3, te tako izborio dvoboj protiv Britanca Andyja Murraya koji je u četvrtfinalu sa 6-4, 6-3 nadigrao našeg najboljeg igrača Marina Čilića. Drugi polufinalni par čine Španjolac David Ferrer i Nijemac Tommy Haas koji su taj uspjeh izborili još u srijedu.

ČETVRTFINALE:

Andy Murray (VB/2) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-4, 6-3

Richard Gasquet (Fra/8) - Tomaš Berdych (Češ/4) 6-3, 6-3

MIAMI - U finalu velikog WTA turnira tenisačica u Miamiju igrat će Ruskinja Marija Šarapova i Amerikanka Serena Williams. Ovje su igračice u polufinalu svojim suparnicama prepustile samo po tri gema, Šarapova je svladala Srpkinju Jelenu Janković sa 6-2, 6-1, dok je Williams bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske sa 6-0, 6-3.

POLUFINALE:

Marija Šarapova (Rus/3) - Jelena Janković (Srb/22) 6-2, 6-1

Serena Williams (SAD/1) - Agnieszka Radwanska (Polj/4) 6-0, 6-3

ZAGREB - Hrvatski reprezentativac Luka Žorić bio je jedan od najboljih igrača utakmice Eurolige u kojem je njegova Unicaja slavila na gostovanju u Istanbulu kod Efesa s 70:64. Žorić je postigao 21 poen i 8 skokova, te je uz Marcusa Williamsa (22) je najzaslužniji za iznenađujući trijumf kluba iz Malage, koji sada u E skupini imaju omjer 7:6 i na četvrtom su mjestu. Stanko Barać je postigao dva koša za Efes, koji je s omjerom 9:4 na drugoj poziciji. U istoj skupini je CSKA na putu da osvoji prvo mjesto nakon što su u Moskvi pobijedili madridskog Reala s 81:72. Kod Rusa je najbolji bio Sonny Weems s 21 košem, a kod gostiju Rudy Fernandez s 24 poena.

U skupini F Maccabi je u Tel Avivu "demolirao" Bešiktaš s 101:58. Kod domaćina je Darko Planinić postigao 14 koševa, a kod turske momčadi je Damir Markota utakmicu okončao s dva koša. Maccabi je s omjerom 8:5 drugi u skupini, a Bešiktaš je dosad ubilježio samo jednu pobjedu i 12 poraza.

MILWAUKEE - Dvoboj osmoplasiranih momčadi Istočne i Zapadne konferencije NBA lige, Milwaukee Bucksa i Los Angeles Lakersa pripao je domaćim košarkašima rezultatom 113-103, a Lakersi osim porazom moraju biti zabrinuti i zbog ozljeda Kobea Bryanta i Stevea Nasha. Lakersi su u prvom poluvremenu imali prednost i od 13 koševa razlike, ali u završnih 12 minuta bili su prisiljeni igrati bez svog prvog razigračava Nasha zbog ozljede butnog mišića što su Bucksi iskoristili i serijom 17-4 sredinom četvrte četvrtine zaostatak od 87-88 pretvorili u nedostižno vodstvo od 104-92. Nakon utakmice najbolji strijelac Lakersa Kobe Bryant dvoranu u Milwaukeeu napustio je na štakama zbog ozljede lijevog stopala, ali o koliko se teškoj ozljedi radi bit će jasnije nakon dodatnih pregleda koje će obaviti po povratku u Kaliforniju.

NEW YORK - Rezultati utakmica američke profesionalne košarkaške NBA lige igranih u četvrtak:

Dallas - Indiana 78-103

Phoenix - Sacramento 103-117

Milwaukee - LA Lakers 113-103

PITTSBURGH - Hokejaši Pittsburgh Penguinsa ostvarili su 14. uzastopnu pobjedu svladavši na svom ledu Winnipeg Jetse sa 4-0 i tako sa 54 osvojena boda preuzeli vodstvo u čitavoj ligi, dok sada imaju čak sedam bodova više od druge momčadi Istočne konferencije Montreal Canadiensa. Vodeća momčad Zapada Chicago Blackhawksi, koji su u sezonu ušli sa 23 utakmice zaredom u kojima su osvojili barem bod, imaju 53 boda, doduše uz tri utakmice manje odigrane od Pensa. Niz od 14 pobjeda zaredom treći je najduži u povijesti NHL-a, a Pensi "hvataju" vlastiti rekord od 17 uzastopnih pobjeda postavljen u sezoni 1992/93. Već nakon prve trećine bilo je 2-0 zahvaljujući golovima Chrisa Kunitza (15:03) i Jevgenija Malkina (18:32), da bi pobjedu s dva gola u drugih 20 minuta potvrdio Pascal Dupuis (24:12, 38:37).

NEW YORK - Rezultati susreta američko-kanadske profesionalne NHL lige u hokeju na ledu igranih u četvrtak:

San Jose - Detroit 2-0

Edmonton - Columbus 6-4

Ottawa - NY Rangers 3-0

Florida - Buffalo 5-4 (kazneni udarci)

Toronto - Carolina 6-3

Philadelphia - NY Islanders 3-4 (kazneni udarci)

Pittsburgh - Winnipeg 4-0

Vancouver - Colorado 4-1

St. Louis - Los Angeles 2-4

Nashville - Phoenix 4-7

BEČ - Hokejaši KAC-a iz Klagenfurta poveli su sa 1-0 u pobjedama u finalu doigravaja EBEL lige zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) pobjedi protiv Vienna Capitalsa u prvoj utakmici igranoj kasno sinoć u Beču. Strijelac jedinog pogotka bio je Martin Schumnig u 34. minuti dvoboja. Prvakom će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a drugi susret na rasporedu je u nedjelju u Klagenfurtu.

ZAGREB - Sprinter splitskog ASK-a Marin Jurjević (20) suspendiran je jer je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici u Rijeci 16. veljače bio pozitivan na marihuanu.

"Na Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke, koje je 16. veljače održano u Rijeci, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) proveo je dopinško testiranje i u uzorku sportaša Marina Jurjevića otkrio zabranjenu tvar carboxy – THC (kategorija S8. kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava). Lincenciran WADA-in laboratorij iz Seibersdorfa radio je analizu uzorka te je 8. ožujka o nepovoljnom laboratorijskom nalazu obavijestio Službu antidopinga HZTA-e koji je o pozitivnom dopinškom nalazu 11. ožujka obavijestio sportaša Marina Jurjevića i Hrvatski atletski savez. Očitovanje Marina Jurjevića u vezi mogućeg kršenja Pravila za borbu protiv dopinga HZTA je dobio 27. ožujka u kojem sportaš nije zatražio otvaranje B uzorka. Kako se radi o očiglednom kršenju Pravila HZTA, atletičaru je HZTA odredio privremenu suspenziju i inicirao stegovni postupak protiv sportaša", stoji u priopćenju HZTA.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙