FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 16. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB/LENZERHEIDE

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je 20. nakon prve vožnje veleslaloma koji se vozi danas na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu, s vremenom od 1:12.13 i zaostatkom od 3,96 sekunde za najbržim Amerikancem Tedom Ligetyjem.

Ligety je sa vremenom 1:08.17 ostavio iza sebe Francuza Alexisa Pinturaulta i njegov je zaostatak 66 stotinke te Austrijanca Philippa Schoeghofera sa zaostatkom od 89 stotinke. Trenutačno vodeći u ukupnom poretku Austrijanac Marcel Hirscher je četvrti sa zaostatkom od 97 stotinke za Ligetyjem.

Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je imao samo teoretske izglede da prestigne 149 boda zaostatka za Hirscherom u ukupnom poretku nakon otkazivanja spusta i super-Gija u srijedu i četvrtak, danas nije uspio završiti prvu vožnju.

Druga je vožnja na rasporedu u 12,30 sati.

INDIAN WELLS

Ruskinja Maija Šarapova, druga nositeljica, i Dankinja Caroline Wozniacki (N.8), igrat će u finalu teniskog WTA turnira u Indian Wellsu u nedjelju.

Šarapova je mjesto u finalu zaslužila pobjedom od 6-4, 6-3 nad sunarodnjakinjom Marijom Kirilenko (N.13). Za Šarapovu je ovo drugo finale u dvije godine i donijet će joj plasman na drugo mjesto na WTA ljestvici, na štetu Bjeloruskinje Victorie Azarenke koja će "pasti" na treću poziciju.

Wozniacki se borila dva i pol sata protiv Njemice Angelique Kerber (N.4) da bi ju na kraju pobijedila sa 2-6, 6-4, 7-5 i osigurala si finale u kalifornijskoj pustinji, treći put u četiri nastupa na tom turniru (nakon 2010. i 2011.).

MELBOURNE

Drugi i treći krug kvalifikacija za VN Australije koja se treba vozi u nedjelju u Melbourneu odgođene su sutra u 11,00 sati po lokalnom vremenu zbog loših vremenskih uvjeta, objavili su organizatori.

Nakon nekoliko uzastopnih odgoda drugi krug kvalifikacija trebao je početi u 18,50 sati po lokalnom vremenu, ali se počelo mračiti nad stazom u Melbourneu nad kojom su se nadvili gusti oblaci pa su se organizatori odlučili za odgodu do sutra.

Utrka će se održati kao što je i planirano sutra u 17,00 sati po lokalnom vremenu, (07,00 sati), što znači šest stai nakon kraja kvalifikacija.

Odgoda kvalifikacija za dan utrka već se dogodila na VN Japana 2010. iz istih razloga.

LA CORUNA

U prvom susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Deportivo iz La Corune je u galicijskom obračunu svladao Celtu iz Viga sa 3-1 (1-0).

Strijelci za Deportivo bili su Riki (9), Silvio (64) i Diogo Salomao (78), dok je na 3-1 smanjio Park Chu-Young (80).

Danijel Pranjić odigrao je čitavu utakmicu za Celtu.

Deportivo je i dalje posljednji na ljestvici sa 20 bodova, dok je Celta pretposljednja sa 23.

Vodi Barcelona sa 71 bodom, Real Madrid je drugi sa 58, a Atletico treći sa 57.

ZAGREB

Hrvatski borac Mirko Filipović plasirao se u finale završnog turnira K-1 koji se održava u zagrebačkoj Areni, on je u polufinalu pred 15.000 gledatelja jednoglasnom odlukom sudaca svladao Ukrajinca Pavela Žuravljeva.

U četvrtfinalu je Filipović svladao Amerikanca Jarrella Millera, a u finalu će se boriti protiv boljeg iz dvoboja u kojemu bi se trebali ogledati Egipćanin Ismael Londt i Marokanac Badr Hari.

Filipoviću je ovo drugi put u karijeri kako se uspio plasirati u finale završnog K-1 turnira, prvi put je do finala stigao prije više od 13 godina kada je izgubio od Nizozemca Ernesta Hoosta.

INDIAN WELLS

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković plasirao se u polufinale velikog ATP turnira u Indian Wellsu nakon što je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-3, 6-1.

U polufinalu će Đoković igrati protiv boljeg iz dvoboja između Britanca Andyja Murraya i Argentinca Juana Martina Del Potra.

Još ranije su se u polufinale plasirali Čeh Tomaš Berdych i Španjolac Rafael Nadal.

BARCELONA

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić odigrao je još jednu dobru utakmicu za Barcelonu u skupini F TOP-a 16 Eurolige, u susretu 11. kola Barcelona je ostvarila 10. pobjedu uvjerljivo svladavši turski Besiktas sa 86-61, a Tomić je postigao 11 koševa uz sedam skokova i dvije asistencije.

U sastavu Besiktasa, koji i nakon 11 kola nema niti jednu pobjedu u TOP-u 16, Damir Markota je postigao četiri poena uz tri skoka.

Barcelona je vodeća u svojoj skupini sa 10 pobjeda i jednim porazom, slijede Montepaschi i Olympiakos sa po sedam pobjeda i četiri poraza, Maccabi, Himki i Caja Laboral imaju po šest pobjeda i pet poraza, dok su na dnu turski predstavnici Fenerbahce Ulker s dvije pobjede i devet poraza, te Besiktas sa 11 poraza.

WOLFSBURG

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić bio je strijelac za Wolfsburg koji je u prvom susretu 26. kola njemačkog prvenstva protiv Fortune iz Duesseldorfa igrao 1-1 (0-1).

Gosti iz Duesseldorfa poveli su golom Mathisa Bollyja u 37. minuti, a Olić je izjednačio u 51.

Olić je igrao svih 90 minuta za Wolfsburg, dok Ivan Perišić nije nastupio.

Wolfsburg je 12. na ljestvici sa 31 bodom, dok ej Fortuna 13. sa 29.

Vodi Bayern sa 66 bodova, 20 manje ima druga Borussia iz Dortmunda, a 21 treći Bayer iz Leverkusena.

LJUBLJANA

U susretu pretposljednjeg, 25. kola regionalne košarkaške ABA lige Široki je kao gost u Ljubljani svladao Olimpiju sa 85-82 nakon produžetka.

Ovom pbojedom Široki je stigao do omjera 9-16 i praktički osigurao ostanak u ligi, dok je Olimpija na 13-12.

U borbi za ostanak Široki, Cibona i Krka imaju po devet pobjeda, a Zadar, Split i Szolnoki Olaj po osam, ali mađarski sastav ne može izgubiti pravo igranja u ABA ligi sljedeće sezone.

MADRID

Hrvatski košarkaški reprezentativci Luka Žorić i Krunoslav Simon odigrali su sjajnu utakmicu u dresu Unicaje u 11. kolu skupine E TOP-a 16 Eurolige, te su najzaslužniji za 77-74 pobjedu svoje momčadi protiv Reala u Madridu kojom su zadržali izglede za prolazak u četvrtfinale.

Žorić je postigao 21 koš uz 12 skokova, dok je Simon ubacio 18 poena, pet puta uspješno skočio, te podijelio dvije asistecnije.

Roko-Leni Ukić je u 82-58 pobjedi Panathinaikosa protiv berlinske Albe sudjelovao s osam pogodaka, šest asistencija i dva skoka, dok Marko Popović nije igrao za Žalgiris u 61-70 porazu od CSKA u Moskvi.

Unicaja je i dalje peta na ljestvici sa šest pobjeda i pet poraza, dok pobjedu više i poraz manje ima četvrti Panathinaikos. Real je s devet pobjeda i dva poraza na diobi prvog mjesta s Anadolu Efesom, dok je moskovski CSKA treći s osam pobjeda i tri poraza. Žalgiris je šesti s četiri pobjede i sedam poraza, dok su na dnu njemački klubovi, Alba s jednom pobjedom i 10 poraza, te Brose Baskets sa 11 poraza. U četvrtinale će se plasirati prve četiri momčadi iz skupine.

RIJEKA

Neizvjesnost oko nove prvakinje Hrvatske u šahu nastavlja se i nakon 8. kola u kojemu je Borka Frančišković nadigrala Zrinku Deur-Šarić i novom pobjedom dostigla Mirjanu Medić.

Naime, braniteljica naslova nije uspjela postići prednost protiv Ane Berke, pa se rano pomirila s podjelom boda. Tako će odluka o novoj prvakinji pasti u posljednjem kolu u susretima Purgar - Medić i Berke - Frančišković. U slučaju diobe prvoga mjesta, zbog boljih dopunskih kriterija prvakinja bi postala Mirjana Medić.

Veliki uspjeh ostvarila je Patricija Vujović, koja je pobjedom nad Rajnom Šargač osigurala peto mjesto. Preeostale partije osmog kola Kruljac - Jelica i T. Iveković - Purgar nakon mirne igre završene su podjelom boda.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙