FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 20. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Pittsburgh Penguinsi, koji su u utakmicu ušli sa serijom do devet pobjeda i s prvim mjestom u Istočnoj konferenciji, svladali su sinoć

Washington Capitalse, gubitnike u četiri od šest utakmica, smještene na 13. mjestu u Konferenciji, sa 2-1.

Poveli su Capitalsi pogotkom Alex Ovechkina koji je postignut osam minuta poslije početka druge trećine. Tri minute kansije je za Penguinse izjednačio Paul Martin.

Matt Niskanen je zabio pobjendički gol za sredinom zadnje trećine za konačnu pobjedu Penguinsa.

Pittsburgh je primio samo jedan gol drugu utakmicu zaredom. Vratar Penguinsa Marc Andre Felury je imao 29 obrana, dok je vratar Capitalsa Barden Holtby obranio 36 udaraca prema svojim vratima.

Rick Nash je kod rezultata 2-2 u drugoj trećini zabio svoj deseti gol ove sezone, a Henrik Lundqvist je imao 31 obranu i tako sačuvao vodstvo New York Rangersa koji su pobijedili sa 3-2 New Jersey Devilse.

Ovom pobjedom su se Rangersi (15-12-2) izjednačili sa Devilsima (13-11-6) u Istočnoj konferenciji. Obje momčadi sada imaju 32 boda.

Nakon što su izgubili tri utakmice zaredom i četiri od pet, Rangersi su došli do dvije pobjede zaredom. Devilsi su izgubili treću utakmicu zaredom.

Poveli su New York Rangersi pogotkom Michaela Del Zotta u 11 minuti prve trećine. Izjednačio je Travis Zajec četiri minute kasnije. Carl Hagelin je postigao pogodak za 2-1 za Rangerse minutu i pol kasnije, a Anton Vochenkov je izjednačio na 2-2 20 sekundi kasnije.

NEW YORK

Ty Lawson je zabio 25 koševa i Denver Nuggetsi su porazili Oklahoma City Thunder sa 114-104, upisavši svoju 13. uzastopnu pobjedu.

To je najdulji pobjednički niz u NBA povijesti Nuggetsa, nakon 15 utakmica bez poraza iz ABA lige iz 1969./70.

Denver je pobijedio branitelej naslova prvaka Zapadne konferencije u tri od ukupno četiri utakmice.

Nuggetsi (47-22) su vodili 13 koševa u drugom poluvremenu prije nego je Thunder smanjio razliku nd 102-97, manje od četiri minute prije kraja.

Oklahoma City (50-18) je imala priliku smanjiti razliku i na tri koša, ali je ostala bez Kevina Duranta, a Thabo Sefolosha je promašio polaganje.

Kod Nuggetsa je šest igrača imalo dvoznamenkasti učinak, na čelu s Lawsonom. Andre Miller je postigao 20 pogodaka uz devet asistencija i sedam skokova, Kenneth Faried je "ubacio" 13 koševa uz 15 skokova i tri bloka.

Kevin Durant je bio najučinkovitiji na utakmici sa 34 postignuta pogotka, ali su u redovima Thundera samo još dva igrača imala dvoznamenkasti učinak. Russell Westbrook je dodao 25 koševa uz šest asistencija, a Kevin Martin 14.

"Trinaest pobjeda, to je dobra serija run. Ne želim biti presretan jer još imamo posla kako bismo ostvarili prednost domaćeg terena u prvom krugu", kazao je trener Nuggetsa George Karl

Nakon što su pogodili 34 koša uz šut iz igre od 59.1 posto u prvoj četvrtini, Thunder je zabio samo 38 koševa u cijelom drugom poluvremenu uz šut iz igre od samo 31.7 posto.

Serija od 15-4 Denvera na početku treće četvrtine omogućila je Nuggetsima čvrstu kontrolu s dvoznamenkastim vodstvom.

Indiana Pacersi su sinoć stigli do druge pobjede zaredom nakon što su poslije ponedjeljka i pobjede nad Cleveland Cavaliersima lako svladali Orlando Magic sa 95-73.

Paul George je zabio 19 koševa uz pet skokova za Pacerse, Gerald Green je dodao 15.

Kod Orlanda su Arron Afflalo i Maurice Harkless svaki zabili po 10 koševa dok je njihov trener Jacque Vaughn isključen nakon što je zaradio dvije tehničke greške u drugom poluvremenu.

Orlando se držao blizu Indiane cijelo prvo poluvrijeme i na polovici druge četvrtine je gubio samo 25-21. Međutim, Green i Tyler Hansbrough su zajedno zabili 13 koševa i Indiana je zatvorila poluvrijeme sa serijom 17-8 s kojom je stvorila prednost od 42-29. Magic nakon toga nije više ni jednom zaprijetio.

Monta Ellis je postigao 21 pogodak uz devet skokova i osam asistencija za pobjedu Milwaukee Bucksa od 102-95 nad Portland Trail Blazersima.

Brandon Jennings je predvodio Buckse sa 24 pogotka i sedam asistencija. Samuel Dalembert je "ubacio" 16 koševa, a J.J. Redick 14.

Wesley Matthews je kod Blazersa bio najučinkovitiji sa 28 koševa, od čega je 20 zabijeno u drugom poluvremenu. On je pogodio i sedam trica iz 11 pokušaja. LaMarcus Aldrige je dodao 21 koš uz 15 skokova.

Milwaukeeju (34-32) je ovo druga uzastopna pobjeda zahvaljujući rezultatu od 31-8 iz druge četvrtine i seriji od 16-0 koja mu je pomogla da pretvori vodstvo od četiri koša nakon jedne četvrtine u vodstvo od 27 koševa na poluvremenu.

LONDON

Vratar češke nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Chelsea Petr Čech (30) demantirao je pisanje engleskih medija kako na koncu ove sezone prelazi u redove Arsenala.

"To je zanimljiva vijest, ali radi se o gluposti. Zaista ne znam ništa o tome, nitko me nije kontaktirao. Iskreno, ne bih se mogao zamisliti na vratima Arsenala," kazao je Čech.

Češka 'jedinica' je stigla na Stamford Bridge 2004. iz francuskog Rennesa, a prije toga Čech je igrao za Spartu i Chmel Blšany. Za češku reprezentaciju je branio 98 puta.

BEČ

U polufinalnim dvobojima hokejaške EBEL lige KAC je slavio doma protiv Linza, a Vienna kod Red Bulla, pa je u serijama na četiri pobjede u oba polufinala rezultat izjednačen na 2:2.

U Salbzurgu su Vienna Capitalsi slavili s 1:2 (1:1,0:0,0:1), a pobjednički zgoditak zabio je Ferland u dvije minute prije kraja utakmice. KAC je protiv prvaka Black Wingsa iz Linza gubio prvu trećinu, ali su domaćini u zadnjoj trećini postigli tri gola i slavili s 4:2 (0:1,1:1,3:0).

Sljedeće utakmice igraju se u petak u Beču i Linzu.

DUBLIN

Jedan od najboljih irskih nogometaša svih vremena Robbie Keane (32) ne razmišlja o odlasku u mirovinu jer želi igrati još četiri ili pet godina.

"Planiram igrati nogomet dok sam zdrav i fizički spreman. Vjerujem kako bez problema mogu igrati još četiri ili pet godina. Ipak, svjestan sam da mi se bliži kraj karijere," kazao je napadač Los Angeles Galaxyja.

Keane je dodao kako ga plaši trenutak kada će završiti karijeru. "Nogometom se bavim cijeli život. Budim se svako jutro i radujem se treninzima i utakmicama. Iskreno, plašim se dana kada ću završiti igračku karijeru.

Keane je do sada upisao 123 nastupa u dresu irske reprezentacije, a igrao je za Aston Villu, West Ham, Celtic, Liverpool, Tottenham, Leeds United, Inter, Coventry i Wolverhampton.

LONDON

Nakon jednog dana odmora u Londonu je nastavljen je dvokružni Turnir osmorice kandidata za status izazivača svjetskog prvaka Viswanathana Ananda, koji se na šahovskom tronu bez prekida nalazi od 2007. godine.

Po prosječnom rejtingu (2787), to je najjači turnir u povijesti šaha, a "prva violina“ je Norvežanin Magnus Carlsen koji je "astronomskim“ rejtingom od 2872 boda nadmašio legendarnog Garija Kasparova. Zanimljivo je da su među sudionicima turnira četvorica prvoplasiranih s posljednje svjetske rangliste (Carlsen, Kramnik, Aronian i Radjabov), a uz njih su još Griščuk, Ivančuk, Svidler i Gelfand. Najbolje je startao Armenac Levon Aronian sa 2,5(3), a Rus Peter Svidler i Magnus Carlsen osvojili su po 2 boda.

Poslije 4. kola došlo je do promjene na vrhu. Aronian nije uspio postići prednost protiv Rusa Petera Svidlera, pa ga je pobjedom nad Rusom Aleksandrom Griščukom dostigao Carlsen. Originalnom igrom u otvaranju Norvežanin je postigao malu prednost i osvojio pješaka, a Griščuk je zapao u vremenski tjesnac, nije se najbolje branio i nakon uzaludne žrtve kvalitete potpisao kapitulaciju. Remijem su završene i partije Gelfand-Ivančuk i Radjabov-Kramnik.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙