FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - U derbiju 1. kola Lige za prvaka PH košarkaša Zadar je sinoć kao gost u zagrebačkom Domu sportova svladao Cedevitu sa 84-79 (13-19, 22-18, 23-20, 14-15; 12-7) nakon produžetka. Ante delaš sa 19 i Romeo Travis sa 18 poena predvodili su Zadrane do pobjede, dok je Bracey Wright ubacio 21 pogodak za Cedevitu. U drugom susretu igranom u srijedu Split je kao gost u Sinju svladao Alkar sa 71-65 (26-12, 11-13, 22-19, 12-21). Josip Sobin sa 15 koševa predvodio je Split, dok je Luka Žitko sa 18 ubačaja bio najefikasniji kod Alkara.

REZULTATI 1. KOLA:

Utorak -

Kvarner 2010 - Cibona 84-86

Jolly JBS - Zagreb 70-65

Srijeda:

Cedevita - Zadar 79-84 - produžetak

Alkar - Split 65-71

CHICAGO - Niz pobjeda aktualnih NBA prvaka košarkaša Miami Heata zaustavljen je u Chicagu na brojci 27, domaći Bullsi slavili su sa 101-97 i tako nanijeli prvi poraz Heatu nakon čak 54 dana. Niz od 27 pobjeda Miamija drugi je najveći u povijesti NBA ligi, rekorderi ostaju Los Angeles Lakersi iz sezone 1971/72. koji su ostvarili 33 pobjede zaredom. Vrhunske utakmice u dresu Bullsa odigrali su Luol Deng sa 28 koševa i Carlos Boozer sa 21 poenom i 17 skokova. Heatovom velikom trojcu, LeBronu Jamesu, koji se zaustavio na 32 ubačaja, Chrisu Boshu, koji je ubacio 21 poen, te Dwyaneu Wadeu, koji je postigao 18 koševa, ovoga puta se nije priključio niti jedan raspoloženi suigrač kako bi produžili sjajan pobjednički niz.

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Utah Jazz - Phoenix Suns 103:88

Charlotte Bobcats - Orlando Magic 114:108

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 88:107

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 100:92

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 92:93

New York Knicks - Memphis Grizzlies 108:101

Chicago Bulls - Miami Heat 101:97

New Orleans Hornets - Los Angeles Clippers 91:105

Houston Rockets - Indiana Pacers 91:100

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 103:80

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 117:120

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 100:99

Golden State Warriors - Sacramento Kings 98:105

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 93:111

ZAGREB/GLASGOW - Napadač Evertona Steven Naismith izjavio je u četvrtak da reprezentaciji Škotske, koja je u šest utakmica osvojila samo dva boda, predstoji borba za očuvanje međunarodne reputacije u ostatku kvalifikacija za SP 2014. U dosadašnjim kvalifikacijama Škotska je ostvarila dva remija (Škotska - Srbija 0-0, te Škotska - Makedonija 1-1) te četiri poraza. Do kraja kvalifikacija dva puta igra sa Hrvatskom, zatim kod kuće protiv Belgije i u gostima sa Makedonijom. "Čekaju nas teške utakmice i na njima moramo pokazati da smo vrijedni nositi dres nacionalne momčadi. Moramo sazrijeti, taktički odrasti, shvatiti kad je vrijeme da napadnemo svim snagama kako bi zabili, a kada je trenutak da se povučemo i branimo", kazao je Naismith za britanske medije. Naismith je odbacio tvrdnje bivšeg velškog igrača Mickeya Thomasa, koji je kazao da je ovo najgora škotska reprezentacija u povijesti. "Statistika ne laže, ali mislim da smo bolja ekipa nego što je on rekao. Osim toga, nitko od mojih suigrača ne pridaje važnost tome što o nama govori jedan Velšanin", kazao je Naismith.

MIAMI - Srpska tenisačica Jelena Janković posljednja je polufinalistica velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u četvrtfinalu nadigrala Talijanku Robertu Vinci sa 6-4, 6-7 (6), 6-3. U polufinalu će Janković igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove koja je u četvrtfinalu svladala još jednu Talijanku Saru Errani sa 7-5, 7-5. Polufinale su još u utorak izborile prva igračica svijeta Amerikanka Serena Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

ČETVRTFINALE:

Marija Šarapova (Rus/3) - Sara Errani (Ita/8) 7-5, 7-5

Jelena Janković (Srb/22) - Roberta Vinci (Ita/15) 6-4, 6-7 (6), 6-3

MIAMI - Nijemac Tommy Haas plasirao se u polufinale velikog ATP turnira tenisača u Miamiju nakon što je u četvrtfinalu deklasirao Francuza Gillesa Simona sa 6-3, 6-1. Haas će u polufinalu igrati protiv Španjolca Davida Ferrera koji je u četvrtfinalu nadigrao Austrijanca Jurgena Melzera sa 4-6, 6-3, 6-0. Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić svoj će četvrtfinalni dvoboj protiv Britanca Andyja Murraya igrati u četvrtak od 20 sati po hrvatskom vremenu, a pobjednik tog dvoboja će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Čeha Tomaša Berdycha i Francuza Richarda Gasqueta.

ČETVRTFINALE:

David Ferrer (Špa/3) - Jurgen Melzer (Aut) 4-6, 6-3, 6-0

Tommy Haas (Njem/15) - Gilles Simon (Fra/11) 6-3, 6-1

RIO DE JANEIRO - Stadion Joao Havelange u Rio de Janeiru na kojemu će se tijekom Olimpijskih igara 2016. godine održati natjecanja u atletici, zatvoren je do daljnjega zbog problema s krovnom konstrukcijom. "Pitao sam predstavlja li to opasnost za gledatelje, a odgovoreno mi je kako to ovisi o temperaturi i brzini vjetra. Prema tome sam donio odluku kako se stadion mora odmah zatvoriti dok ne dobijemo detaljniju analizu. Ovo je jednostavno neprihvatljivo za stadion koji je izgrađen prije samo šest godina, te ćemo tražiti odgovorne za ovu situaciju", rekao je gradonačelnik Rija Eduardo.

BUENOS AIRES - Najbolji urugvajski nogometaš i napadač Liverpoola Luis Suarez suočen je istragom Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zbog udaranja čileanskog braniča Gonzala Jare tijekom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, koja je završila pobjedom Čilea od 2-0, te bi mogao biti kažnjen zabranom nastupa na nekoliko utakmica ustanovi li se da je kriv.

Suarez je tijekom naguravanja u kaznenom prostoru prilikom izvođenja jednog od kornera udario Jaru, ali to je promaklo argentinskom sucu Nestoru Pitani koji je urugajskom napadaču pokazao samo žuti karton. Bez obzira na FIFA-inu istragu, Suarez neće imati pravo nastupa u sljedećoj utakmici južnoameričkih kvalifikacija u kojoj će Urugvaj 11. lipnja gostovati kod Venezuele, jer mu je to bio drugi žuti karton. Urugvaj je trenutačno šesti na ljestvici sa 13 osvojenih bodova, dva manje od četvrtog Čilea i pete Venezuele, a plasman an SP u Brazilu izborit će četiri prvoplasirane reprezentacije iz Južne Amerike, dok će peta morati u dodatne kvalifikacije protiv pete reprezentacije azijskih kvalifikacija. Nakon odličnog starta u kvalifikacije, Urugvaj je u svojih posljednjih šest nastupa osvojio samo dva boda, te je stigao u poziciju u kojoj mora pobijediti izravnog konkurenta Venezuelu u gostima, a to će biti vrlo teško bez Suareza koji je postigao osam od urugvajskih 17 pogodaka u dosadašnjih 11 susreta.

ZAGREB/LONDON - Engleski veznjak 36-godišnji Phil Neville izjavio je u srijedu da je spreman nastaviti igračku karijeru u niželigaškom klubu ukoliko mu Everton ne produži ugovor koji mu ističe ovog ljeta."Želim igrati koliko god budem mogao, koliko mi to tijelo bude dozvoljavalo. Premda sam cijelu karijeru proveo u Premier ligi, ne vidim ništa loše u igranju u nižem rangu. Mislim da jednako možete uživati igrajući u drugoj ili trećoj ligi, kao i u Premier ligi", kazao je Neville, koji stadardni prvotimac Evertona. Phil Neville je u Premier ligi odigrao više od 500 utakmica, deset godina je proveo u Manchester Unitedu, a od 2005. je u Evertonu. Za englesku reprezentaciju odigrao je 59 susreta.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙