FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 25. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MIAMI

Miami Heat nije imao težak posao sinoć kada je stigao do svoje 26. pobjede svladavši najlošije plasiranu momčad Charlotte Bobcats sa

109-77.

Heat je nadoknadio razliku do 11 koševa iz prve četvrtine i napravio još jedan korak u lovu na rekord iz sezone 1971./72. kojeg drže Los Angeles Lakersi sa 33 uzastopne pobjede.

Heat je igrao bez Dwyanea Wadea, koji ima ozlijeđeno koljeno, ali je LeBron James zabio 32 koša uz 10 asistencija i osam skokova. Chris Bosh i Norris Cole su utakmicu završili sa 15 pogodaka svaki, dok je Ray Allen dodao 14 koševa. Bobcatse je predvodio Kemba Walker sa 32 koša.

Ovo je bila sedma utakmica u kojoj je Miami nadoknadio dvoznamenkastu razliku u ovom pobjedničkom nizu. Heat je gubio 19-8 na početku prve četvrtine. No u nastavku utakmice situacija se promijenila pa je Miami u jednom trenutku u drugom poluvremenu imao prednost od čak 34 koša.

Dallas je sinoć pobijedio Utah sa 113-108, nanijevši Jazzerima deveti uzastopni poraz u gostima, što je za tu momčad najgori rezultat u zadnjih 31 godinu, a Mavericksi su se sada približili mjestu koje vodi u doigravanje.

Mike James je predvodio sedam igrača Dallas Mavericksa s dvoznamenkastim učinkom sa 19 koševa uz pet asistencija i tri skoka.

Mavericksi (34-36) su se izjednačili s Jazzom (34-36) na ljestvici i došli su na dvije utakmice od Los Angeles Lakersa u borbi za osmo mjesto koje vodi u doigravanje Zapadne konferencije. Dallas i Utah oboje imaju omjer pobjeda i poraza 34-36 sa 12 utakmica do kraja regularne sezone. Los Angeles Lakersi (36-34) su bolje plasirani od obje momčadi.

Utah nije pobijedio u gostima od 13. veljače u Minnesoti. To je najdulji niz bez pobjede u gostima za tu momčad od studenog 1981.

Dallas je prekinuo napetu borbu u kojoj je bilo sedam izjednačenja i 23 promjene vodstava serijom od 20-2 u trećoj četvrtini. Jazz je zabio samo jedan koš iz 11 pokušaja iz igre, izgubivši u pet navrata loptu i stvorivši zaostatak od 89-71 nešto manje od deset minuta do kraja.

James Harden je zabio koš 4.5 sekunde prije kraja za Houston Rocketse i pobjedu od 96-95 nad San Antonio Spursima.

Spursov Tim Duncan je promašio pokušaj šuta za pobjedu nešto prije sučevog zvižduka.

Harden je utakmicu završio sa 29 koševa, devet skokova i šest asistencija. Chandler Parsons je dodao 20 koševa i osam skokova za Houston (39-31), koji je dobio tri utakmice zaredom , prvi put od 25. siječnja. Centar Omer Asik je upisao 14 skokova uz jaku obranu na San Antoniovom Timu Duncanu u zadnjoj četvrtini ne dopustivši mu ni jedna pogodak iz tri pokuašaja.

Tony Parker je predvodio Spurse (53-17), kojima je prekinut niz od četiri pobjede, sa 23 koša. Duncan je "ubacio" 17 koševa uz sedam skokova.

Rocketsi nisu iskoristili prednost bilje realizacije šuta iz drugog pokušaja, ali su natjerali Spurse da promaše većinu svojih. Houston, koji je realizirao 16 koševa iz drugog pokušaja, ograničio je San Antonio na samo pet koševa iz drugog pokušaja.

Houston je imao prednost od sedam koševa na početku zadnje četvrtine i to je vodstvo zadržao prvih šet minuta tog dijela utakmice. No kako su Spursi gubili 89-83, Parker je preuzeo odgovornost na sebe zabivši deset koševa zaredom i doveo San Antonio na 93-89. Parkerova dobra igra inspirirala je San Antonio da pojača obranu što je dovelo do sedam uzastopnih promašaja Rocketsovih igrača. Izjednačena borba se nastavila do zadnjih sekundi utakmice kada je Harden pogodio koš za vodstvo Houstona od 96-95 4.5 sekunde do kraja. Duncan je pokušao ukrasti pobjedu za Spurse nakon timeouta, ali nije uspio.

NEW YORK

Pittsburgh Penguinsi su sinoć, iako su gubili, ostvarili pobjedu od 2-1 nad Philadelphia Flyersima.

Gol Tylera Kennedyja sa 2:27 minute do kraja produžetka donio je Penguinsima 12. uzastopnu pobjedu. Penguinsi su gubili u devet od 12 utakmica, ali su ipak izvukli pobjedu .

Prva trećina prošla je bez zabijenog gola, a u drugoj trećini je povela Philadelphia i to pogotkom Claudea Girouxa nakon 14 minuta igre.

Penguinsi su izjednačili u zadnjoj trećini pogotkom Sydneya Crosbyja nakon 13 minuta igre.

U drugoj utakimici sinoć između Vancouvera u Colorada Mason Raymond je zabio gol drugi put u dvije utakmice i Canucksi su produljili svoju dominaciju nad Avalancheom pobjedom od 3-2.

Cory Schneider je nastavio sjajnu igru na golu zaustavivši 26 udaraca igrača Colorada. Ovo je deveta uzastopna pobjeda Vancouvera nad Coloradom.

Raymond, koji je zabio jedini gol za Vancouver u nedjeljnoj pobjedi od 1-0 nad Los Angeles Kingsima, pogodio je za vodstvo od 2-1 u drugoj trećini. U prvoj trećini je za 1-0 za Vancouver gol zabio Jason Garrison, a izjednačio je za Colorado Jamie McGinn.

Za 3-1 u drugoj trećini za Vancouver zabio je Alexandre Burrows. Na 3-2 smanjio je PA Parentau.

Vratar Colorada Jean-Sebastien Giguere imao je 30 obrana u porazu.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Zagrebu i posljednji trening uoči puta u Swansea, gdje će u utorak igrati kvalifikacijsku utakmicu A skupine SP 2014 s Walesom.

Nakon pobjede nad Srbijom, ozračje je u reprezentaciji odlično, a to nisu pokvarili ni nemogući uvjeti tijekom treninga, po snijegu i izuzetno hladnom vremenu. Prvi trening s A reprezentacijom odradio je i stoper Werdera Mateo Pavlović, kojeg je izbornik Igor Štimac pozvao zbog ozljeda Nike Kranjčara i Josipa Šimunića.

"Teško je reći hoće li Šimunić biti spreman, pa smo odmah reagirali i pozvali stopera Werdera Matea Pavlovića koji je budućnost našeg nogometa", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare izbornikov pomoćnik Alen Bokšić.

Mateo Pavlović (22) je prošao kroz sve mlađe hrvatske selekcije, a u zimskom prijelanom roku iz Zagreba je otišao u Werder. No, zasad ima skromnu minutažu u njemačkom klubu.

Hrvatski nogometaši imaju let za Cardiff u ponedjeljak u 9 sati iz Zračne luke Pleso, a kasno poslijepodne će održati trening na stadionu Liberty u Swanseaju, gdje se u utorak u 20.45 sati igra utakmica.

BEČ

Hokejaši Vienna Capitalsa i KAC-a iz Klagenfurta igrat će u velikom finalu EBEL lige.

Šeste utakmice polufinala donijele su odluku nakon štzo su Klagenfurt, odnosno Vienna s 4:2 u pobjedama izbacili prvake Black Wings iz Linza i Red Bull Salzburg. KAC je na svom ledu s 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) slavio protiv Linza, a junak dvoboja bio Tyler Scofield s dva gola.

Vienna je u gostima pobijedila Red Bull s 4:2 (2:2, 2:0, 0:0).

Prva utakmica finala igra se u četvrtak u Beču.

VARAŽDIN

Mlada reprezentacija Hrvatske do 21 godine uvjerljivo je u prijateljskom ogledu u Varaždinu pobijedila vršnjake iz Švedske s 3:0.

Već nakon 60 sekundi dvoboja vodstvo je Hrvatskoj donio Ante Rebić, u 15. je minuti zabio Mario Šitum, dok je konačnih 3:0 djelo Marka Livaje u 70. minuti.

"Zadovoljan sam igrom i pobjedom te se nadam da ćemo i ubuduće imati ovakve partije. Prvo poluvrijeme bilo je odlično, dok smo u drugom imali nešto malo više problema, ali sve u svemu pobjeda je zaslužena. Veliko mi je zadovoljstvo što smo na terenu prikazali sve ono što smo i uvježbavali proteklih pet dana u Svetom Martinu", rekao je nakon utakmice izbornike hrvatske U-21 reprezentacije Niko Kovač. Kovač je ujedno naglasio da je Švedska bila oslabljena zbog ozljeda nekolicine igrača nakon nedavnog susreta sa Portugalom.

Švedski izbornik Hakan Ericson čestitao je Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, a posebice je istaknuo sjajnu igru obrane Hrvatske reprezentacije te brzi prijenos lopte koji je stvarao velike probleme njegovom sastavu u prvom poluvremenu.

Pripremama u Svetom Martinu na Muri i današnjom utakmicom započeo je ciklus priprema mlade reprezentacije za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kolovozu ove godine. Prema najavama izbornika Nike Kovača slijede nastupi na turniru Alpe-Adria, te ogled sa mladom reprezentacijom Portugala u lipnju. Kvalifikacijski ciklus započinje u kolovozu utakmicom protiv Lihtenštajna.

Večerašnja utakmica protiv Švedske ujedno je prva međunarodna reprezentativna utakmica u Varaždinu nakon kvalifikacijskog susreta mladih sastava Hrvatske i Španjolske odigranog u listopadu 2010. godine. Organizacija utakmice u Varaždinu pomoć je varaždinskom nogometu koji se, nakon ispadanja NK Varaždina u Drugu županijsku ligu, našao na najnižim granama od samostalnosti Hrvatske.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙