FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 19. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Iako nije na vrhuncu karijere engleski nogometaš David Beckham i dalje je najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, piše "France Football", dok je među trenerima najbolje plaćen Portugalac i trener Real Madrida Jose Mourinho.

Beckham se francuskom prvoligašu PSG-u priključio u siječnju i ima ugovor sklopljen do lipnja. Za taj karatkoročni ugovor 37-godišnji Beckham će dobiti 36 milijuna eura, s čime je prestigao zvijezde španjolskih klubova Barcelone i Reala Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Bivši engleski reprezentativac koji je u prosincu napustio Los Angeles Galaxy ima godišnju plaću u visini od 1,7 milijuna eura, bonusi mu donose još 1,3 milijuna, a zaradi i 33 milijuna eura iz drugih izvora. Beckham je nakon dolaska u PSG otkrio da će zaradu koju mu je namijenio pariški klub donirati u dobrotvorne svrhe.

Na drugom mestu je prema "France Footballu" Messi koji je prošle godine zaradio 35 milijuna eura, od čega je 13 milijuna godišnja plaća, a ostalo prihodi od sponzora. Ronaldo je sa 30 milijuna eura na trećem mjestu.

Od trenera najviše zarađuje Jose Mourinho i to 14 milijuna eura, slijede ga Talijani Carlo Ancelotti iz PSG-a (12 milijuna) i

Marcello Lippi, koji je u kineskom Guangzhou Evergranduu plaćen 11 milijuna eura godišnje.

PHILADELPHIA

Jedan od najboljih centara na svijetu, košarkaš Philadelphia 76ersa Andrew Bynum (25) morat će se podvrgnuti artroskopskoj operaciji na oba koljena, te stoga neće zaigrati ove sezone u NBA ligi.

Bynum je uoči ove sezone u velikoj razmjeni igrača, koja je uključivala i prelazak Dwighta Howarda iz Orlando Magica u Los Angeles Lakerse, prešao iz Lakersa u Sixerse, ali zbog kroničnih problema s koljenima nije odigrao niti jednu utakmicu za svoju novu momčad

Sixersi su prošle sezone stigli do drugog kruga doigravanja, te su željeli osnažiti momčad pod obručima dovođenjem Bynuma, koji je prošle sezone postizao 18.7 koševa i 11.8 skokova po utakmici, odrekavši se pritom Andrea Iguodale koji je završio u Denver Nuggetsima. No, to se pokazalo pogrešnom odlukom, jer je Philadelphia trenutalno na omjeru pobjeda i poraza 26-40, te ima čak sedam pobjeda manje od Milwaukee Bucksa koji drže posljednje, osmo mjesto koje vodi u doigravanje u Istočnoj konferenciji.

Dodatna otegotna okolnost za Sixerse je što Bynumu na kraju ove sezone ističe ugovor, te kao slobodan igrač može napustiti klub.

BEOGRAD

Bivši portugalski nogometni reprezentativac Ricardo Sa Pinto (40) imenovan je novim trenerom beogradske Crvene zvezde, a na toj je dužnosti zamijenio Aleksandra Jankovića koji je odstupio nakon nedjeljnog 1-2 poraza od Radničkog u Nišu koji je Crvenu zvezdu ostavio 11 bodova iza vodećeg Partizana na ljestvici srpskog prvenstva.

"Nakon trosatnog sastanka Uprave u ponedjeljak došli smo do zaključka kako je Sa Pinto pravo rješenje za trenera, te smo s njim potpisali ugovor na 15 mjeseci s mogućnosti produženja suradnje na još godinu dana ako ćemo biti zadovoljni rezultatima. Sa Pinto zna da je situacija u klubu teška, ali dat ćemo mu vremena da konsolidira momčad", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

Sa Pinto je prošle sezone kratko vrijeme bio trener Sportinga iz Lisabona što mu jedini dosadašnji posao kao glavnog trenera.

Crvena zvezda je posljednji put bila prvakom 2007. godine, a klub pritišće i dug od 50 milijuna eura.

NEW YORK

Patrick Kane i Jonathan Toews su svaki zabili po gol uz dvije asistencije, Ray Emery je zaustavio 17 udaraca prema svojim vratima i Chicago Blackhawksi su pobijedili Colorado Avalanche 5-2.

Blackhawksi su tako dobili prve tri utakmice od četiri na putu koji završava u srijedu u Anaheimu protiv vodećih u Zapadnoj konferenciji Ducksa.

Blackhawksi su rano došli u vodstvo i to od 2-0 pogocima u prvoj trećini Jimmyja Hayesa i Andrewa Shawa koji su postignuti u razmaku od 57 sekundi.

Gol kapetana Colorada Gabriela Landeskog, zabijen na kraju prve trećine, dao je neku nadu Avalancheu, ali je onda au drugoj trećini Patrick Kane zabio gol i asistirao za pogodak. Kane je zabio gol sedma minuta i 50 sekundi nakon poečtka druge trećine, a onda je asistirao Brentu Seabrooku koji je u 14:40 minuti doveo Blackhawkse u vodstvo od 4-1. Na 4-2 je smanjio Hejduk.

"To je bila dobra utakmcia cijele momčadi", izjavio je Kane.

Toews je zaključio utakmicu i rezultat zabivši gol tri i pol minute prije kraja. Blackhawksi su bili bolji od Avalanchea u udarcima prema suparničkim vratrima 10-4 u zadnjih 20 minuta.

MIAMI

Miami, koji je gubio 13 koševa osam minuta prije kraja utakmice, je na krilima LeBrona Jamesa ipak stigao do dramatične pobjede od 105-103 nad Boston Celticsima.

To je 23. uzastopna pobjeda Miami Heata, što je sada drugi najdulji pobjednički niz u povijesti NBA. Sada samo Lakersi iz 1971./72. imaju dulji niz od čak 33 pobjede.

Sinoć se činilo da će Celticsi koji su igrali bez Kevina Garnetta konačno okončati taj niz zahvaljujući sjajnoj večeri Jeffa Greena.

James, koji je izjednačio rezultata minutu i 23 sekunde prije kraja, zabio je 13 od ukupno 22 zadnja koša svoje momčadi, pogodio je koš 10.5 sekundi prije kraja za vodstvo Heata.

Miamijev Shane Battier je nakon toga blokirao Greena sedam sekundi prije kraja. Bostonov Paul Pierce je poslije toga promašio tricu iz desnog kuta, a loptu je uhvatio Dwyane Wade za Miami.

"Čini se velikim to što pokušavamo izgraditi", izjavio je James." Odlučna momčad na putu, to je neprijateljsko okruženje. Opet smo večeras narasli i to je ono što čini veliku momčad".

Prije točno pet godina Celticsi su okončali Houstonov pobjednički niz od 22 utakmice bez poraza i učinili su gotovo istu stvar s Heatom, ali su u zadnjih osam i pol minuta zabili svega sedam koševa.

James je utakmicu završio sa 37 pogodaka, 12 asistencija i sedam skokova. Mario Chalmers je zabio 21 koš, a Wade 16 uz sedam skokova i šest asistencija.

Green, kojem je ovo druga utakmica zaredom da je počeo u prvoj postavi Bostona, odigrao je najbolju utakmicu u napadu u karijeri sa 43 postignutih pogodaka, no ni jedna nije bio zabijen u zadnjih devet minuta.

Denver Nuggetsi također su sinoć nastavili s pobjedom, svladavši sa 119-118 Chicago Bullse nakon produžetka i to im je 12 utakmica bez poraza zaredom. Na kraju produžetka, 1,7 sekundu prije kraja poništen je koš Marca Belinellija za Chicago jer je loptu u skoku dotaknuo Joakim Noah. Suci su nakon ponovnog gledanja snimke odlučili da je Noah dotaknuo loptu dok je bila u cilindru. Da je lopta otišla drugačije Bullsi bi došli u vodstvo od jednog koša 1.7 sekundu prije kraja.

Wilson Chandler je predvodio Nuggetse sa 35 koševa.

Nate Robinson, koji je utakmicu počeo umjesto ozlijeđenog Kirka Hinricha, zabio je 34 koša za Bullse.

MIAMI

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bit će slobodan u prvom kolu ATP teniskog turnira iz Masters serije koji u srijedu počinje u Miamiju.

Čilić je postavljen za devetog nositelja, a u drugom kolu ga očekuje pobjednik susreta između Amerikanca Rhynea Williamsa i Kolumbijca Santiaga Giralda.

U Miamiju nastupa i Ivan Dodig kojeg u prvom kolu očekuje Slovak Lukas Lacko s kojim do sada nije igrao. U slučaju pobjede Dodig u drugom kolu ide na Amerikanca Johna Isnera.

Ivo Karlović i Antonio Veić će glavni turnir pokušati izboriti kroz kvalifikacije, a prvi suparnici su im Nijemci. Karlovića u prvom kolu očekuje Jan-Lennard Struff, dok će prvi Veićev suparnik biti Bjorn Phau. Karlović nikada nije igrao protiv Struffa, trenutačno 116. tenisača svijeta, baš kao niti Veći protiv Phaua, 125. igrača svijeta.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙