FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 14. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je deveto mjesto na FIFA-inoj ljestvici za mjesec ožujak koja je objavljena u srijedu, dok prvo mjesto i dalje drži Španjolska.

Druga je Njemačka, treća Argentina, a četvrta Engleska.

Sljedeći hrvatski suparnik u kvalifikacijama za SP 2014. Srbija je napredovala jedno mjesto i sada je 35. reprezentacija svijeta, a Wales, s kojim Hrvatska igra nakon Srbije, pokvario je svoj ranking za tri mjesta i sada je 71. Belgija, s kojom Hrvatska dijeli prvo mjesto u skupini je 19., a Makedonija je 73.

Od preostalih zemalja u regiji najbolje je plasirana Bosna i Hercegovina na 23. mjestu, Crna Gora je 28., a Slovenija je pokvarila svoj plasman za dva mjesta i sada je 56.

INDIAN WELLS

Ruska tenisačica Marija Šarapova, druga nositeljica, plasirala se u srijedu u polufinale WTA turnira u Indian Wellsu pobijedivši Talijanku Saru Errani (N.6) 7-6 (8/6), 6-2.

Ruskinja, treća tenisačica svijeta, u polufinalu će igrati protiv sunarodnjakinje Marije Kirilenko (N.13).

Kirilenko je do polufinala došla zahvaljujući pobjedi od 4-6, 6-4, 6-3 nad Čehinjom Petrom Kvitovom, petom nositeljicom.

MIAMI

Aktualni NBA prvak Mimai Heat je sinoć svladavši Philadelphia 76ers-e sa 98-94 došli do svoje 20. pobjede u nizu.

Samo su dvije momčadi Los Angeles Lakersi (33 pobjede u sezoni 1971./72.) i Houston Rocketsi (22 u sezoni 2007./08.) imali bolji skor u NBA, a Milwaukee Bucksi su također imali 20 pobjeda zaredom u sezoni 1970./71.

LeBron James i Dwyane Wade su uvelike pridonijeli pobjedi zabivši 27 i 21 koš. Ray Allen je pridonio sa 12 pogodaka, dok su Chris Bosh i Chris Andersen ubacili svaki po 10.

Sixersi, kod kojih je naučinkovitiji bio Thaddeus Young sa 24 koša i 15 skoka, su do kraja utakmice zabrinjavali Miami. Jrue Holiday je postigao 21 pogodak, Evan Turner 15, a Dorell Wright 13.

Nakon što je Holiday izjednačio na 91-91 minutu i dvadeset sekundi prije kraja, Heat je odgovorio serijom 7-3 kojom je zatvorio utakmicu. James je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Wade koš i Heat se odvojio od Sixersa.

U Bostonu su Celticsi "razbili" Toronto Raptorse sa 112-88 zahvaljujući dvojici igrača: Kevinu Garnettu koji je ubacivši 12 koševa postao sa 36 godina 15. najbolji igrač Lige sa 25.196 postignutih pogodaka i 35-godišnjem Paulu Pierceu koji je sa 15 koševa ušao u Top 20 te ljestvice izjednačivši se na 20. mjestu sa Charlesom Barkleyom sa 23.757 postignutih pogodaka u karijeri.

Nakon sporog početka drugog poluvremena, Celticsi su zatvorili treću četvrtinu serijom 21-6, što im je pomoglo da razliku od devet koševa pretvore u dvoznamenkasti broj. Boston Celtics je zabio 65 koševa u drugom poluvremenu, a također imali su 19 realiziranih šuteva s linije slobodnih bacanja, a u cijeloj utakmici čak 35.

Jeff Green je bio najučinkovitiji kod Celticsa sa 20 koševa.

DeMar DeRozan je zabio 17 koševa za Toronto.

Los Angeles Lakersi su sinoć izgubili od Atlanta Hawksa 96-92, ali su do kraja sezone izgubili i Kobea Bryanta koji je ozlijedio gležanj.

Bryant, koji je na utakmici zabio 31 košp, ozlijedio je gležanj 3.9 sekunde prije kraja.

Devin Harris je zabio 17 koševa za Hawkse, dok je Al Horford dodao 14 koševa i 14 skokova.

Bryant je smanjio razliku od 12 koševa postigavši 20 pogodaka u trećoj četvrtini.

Hawksi su vodili na poluvremenu 55-43 sa šutom iz igre od 52.3 posto. Ali su Lakersi zahvaljujući Bryantu preuzeli vodstvo do 10 minuta prije kraja. No tada je igru preuzeo Harrios koji je zabio devet koševa. Bryant je pogodio tricu 16.9 sekundi prije kraja i smanjio razliku na jedan koš, no tada je Atlantin Kyle Korver pogodio tri od četiri slobodna bacanja a Bryant je promašio koš.

LENZERHEIDE

Početak utrka i za muški i za ženski super-G, koji se trebao danas ujutro voziti u sklopu finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu, odgođen je zbog loših vremenskih uvjeta, objavili su organizatori.

Gusta je magla uzrokovala otkazivanje dva spusta koja se trebala održati u srijedu, a prema pravilima Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) sve utrke koje se ne mogu održati na dan kada su planirane moraju biti otkazane. Naš Ivica Kostelić na današnjoj utrci treba startati kao četvrti.

I dok su naslov pobjednice u Svjetskom kupu i u super-G-ju već pripali Slovenki Tini Maze, kod skijaša naslov pobjednika u super-G-ju pripast će Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu, ali za osvajanje Velikog kristalnog globusa njemu ostaje sve manje izgleda da pretekne Austrijanca Marcela Hirschera koji ima 149 bodova prednosti u ukupnom poretku.

U slučaju današnjeg otkazivanja utrke čiji je start za skijaše pomaknut najprije na 11.30 sati i sada na 13,00 sati, preostaju još samo veleslalom i slalom.

MUENCHEN

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka premda su večeras na svom stadionu poraženi od Arsenala sa 0-2. Strijelci za Arsenal bili su Giroud (3) i Koscielny (86). Bayern je prošao dalje zahvaljujući pobjedi 3-1 u prvoj utakmici osmine finala u Londonu. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Bayern do 73. minute, ali bez značajnijeg učinka.

Već prva prava akcija na utakmici urodila je pogotkom, odnosno vodstvom Arsenala u 3. minuti. Najveći dio posla odradili su Rosicky i Walcott, a Giroud iz neposredne blizine pogađa mrežu. Očekivalo se da će se nakon ranog vodstva Arsenala stanje na terenu rasplamsati, ali to se nije dogodilo, Arsenal se primirio, a nogometaši Bayerna su uglavnom prijetili udarcima iz daljine.

U drugom dijelu prvu stopostotnu šansu imao je Bayern, kada je u 68. minuti Robben izašao sam pred vratara, ali Fabiański je uspio obraniti. Potom je Arsenal imao dvije prilike, ali Giroud u 77. i Gervinho 79. minuti nisu uspjeli ubaciti loptu u mrežu. Ipak, u 86. minuti Koscielny nakon kornera zabija za vodstvo Arsenala 2-0. Gosti su došli nadomak senzacije, ali su na kraju ispali zbog toga što je Bayern zabio više golova u gostima.

U petak je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka.

MALAGA

Nogometaši Malage izborili su četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu na svom stadionu slavili protiv Porta s 2:0. U prvom susretu u Portu bilo je 1:0 za Portugalce.

Malaga je večeras ostvarila najveći uspjeh u povijesti, plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni u najelitnijem europskom natjecanju. Andalužani su dostigli zaostatak iz Porta pogocima Isca i Santa Cruza, dok je Porto razočarao lošim pristupom i grubom igrom.

U vrlo lošem prvom poluvremenu, koje je obilovalo prekršajima i žutim kartonima, Malaga je stigla do prednosti zahvaljujući Iscu. On je u 43. minuti s 18 metara pogodio same rašlje vrata Porta. U 49. minuti Porto je ostao bez isključenoga Defoura, koji je posve nepotrebno zaradio drugi žuti karton i bitno oslabio svoju ekipu. U 74. minuti u igru je ušao Santa Cruz, koji četiri minute kasnije nakon udarca s kuta glavom pogađa za 2:0 i veliko slavlje u Malagi. Španjolci tako imaju jedini tri predstavnika među osam najboljih klubova Europe.

LONDON

Drugoligaš Milwall izborio je polufinale engleskog FA Cupa nakon što su u ponovljenoj utakmici četvrtfinala slavili kod također drugoligaša Blackburna s 1:0.

Pogodak vrijedan polufinala zabio je Danny Shittu u 42. minuti. Milwall će za prolaz u finale na Wembleyu igrati s Wiganom, a Manchester City čeka boljega iz dvoboja Chelsea - Manchester United, koji se igra 1. travnja.

BARCELONA

Tito Villanova se vraća na klupu Barcelone 25. ožujka, potvrdio je novinarima direktor katalonskog kluba Carlos Rexach.

Villanova se od prosinca oporavlja od operacije tumora na podušnoj žlijezdi, a poslednja dva mjeseca provodi u New Yorku. U tom periodu ga na klupi mijenja Jordi Roura. Barca je i bez svog trenera prošla u četvrtfinale Lige prvaka, na pragu je naslova u Španjolskoj, ali su ispali od Reala u Kupu Kralja.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙