FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 17. ožujka 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Prvi autobiografski dokumentarac o profesoru Stephenu Hawkingu bit će prikazan na televizijskoj postaji Channel 4 nakon što je stigao u britanska i irska kina, objavio je u nedjelju BBC. Pod naslovom "Hawking", film je intiman uvid u život tog slavnog teoretičara fizike koji je i narator dokumentarca u kojem se pojavljuju astronaut Buzz Aldrin, Hawkingova sestra, bivša supruga, kolege znanstvenici i studenti. Film je premijerno prikazan ovoga tjedna na festivalu South By South West Festival. "To je priča koju znamo već godinama i podsjeća nas o kakvom se iznimnom čovjeku radi", rekao je David Glover, urednik na Channel 4. Hawking (71) jedan je od naslavnijih svjetskih znanstvenika i dokumentarac prati njegov život od vremena kada je bio školarac s posebnim potrebama do autora koji je zaradio milijune prodajom svojih popularnih knjiga.

LOS ANGELES - Dugoočekivani četvrti nastavak "Jurskog parka" režirat će malo poznati redatelj Colin Trevorrow, objavio je filmski studio Universal Pictures, prenosi u nedjelju BBC. Trevorrow (36) debitirao je na filmskom platnu 2012. komedijom "Safety Not Guaranteed", a dosad je uglavnom režirao televizijske i dokumentarne filmove. Izvršni producent filma bit će Steven Spielberg, redatelj prva dva nastavka serijala o dinosaurima koji je dosad zaradio 1.9 milijardi dolara. Film, koji će biti snimljen u 3D tehnici, počet će se prikazivati u lipnju 2014.

LOS ANGELES - Britanski pjevač Morrissey otkazao je ostatak američke turneje zbog zdravstvenih problema, nakon što je proteklih mjeseci pretrpio krvarenje čira i upalu pluća, objavila je u nedjelju njegova glasnogovornica. Bivši vođa alternativne rock grupe The Smits otkazao je 22 koncerta, počevši od onoga u Lawrenceu u Kansasu koji se trebao održati u ponedjeljak, rekla je Lauren Papapietro. "Unatoč najboljim željama da nastavi turneju, Morrissey mora uzeti pauzu i neće moći nastaviti s koncertima", stoji u njezinu priopćenju. "Morrissey se zahvaljuje svim obožavateljima na željama za ozdravljenjem", dodala je Papapietro. Morrissey (53) prošle je godine već otkazao 21 koncert, piše časopis Rolling Stone.

LJUBLJANA - Slovenski kardinal Franc Rode tvrdi da je dan prije izbora Jorgea Marija Bergoglija za novog papu naslutio da će se to dogoditi, pa mu je to i rekao. "Večer prije izbora šapnuo sam mu: Jorge, bit ćeš papa", rekao je Franc Rode u razgovoru za Slovensku televiziju, dodavši da mu je ovaj odgovorio: "No, pa vidjet ćemo koliko vrijede slovenska proročanstva". Rode (79) je kardinalom postao nakon povratka u Vatikan 2004. godine kao predstojnik kongregacije za redovnike, a tamo je otišao s mjesta ljubljanskog nadbiskupa. Prvi je Slovenac koji je kao kardinal sudjelovao u konklavama za izbor pape. Rode je rođen u Sloveniji, ranu je mladost proveo u Argentini kamo su 1945. godine emigrirali njegovi roditelji. Studij teologije započeo je u Buenos Airesu kao pripadnik reda lazarista, a dovršio ga u Parizu.

LOS ANGELES - Američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey, jedna od najbogatijih žena svijeta, u petak je proglašena najutjecajnijom slavnom osobom u svijetu, drugu godinu zaredom, unatoč tomu što je emitiranje svoje popularne emisije završila preklani nakon 25 godina. Časopis Forbes postavio je Oprah (59) ispred hollywoodskih divova Stevena Spielberga i Clinta Eastwooda, kao i ispred poznate novinarke Barbare Walters te financijskog gurua Suze Orman. Winfrey je ostala u televizijskom biznisu preko vlastite mreže Oprah Winfrey Network. U objašnjenju Forbesa stoji kako čak 48 posto čitatelja smatra da je Winfrey utjecajna, što je za samo jedan postotak manje nego prošle godine. Istraživanje je među američkim ispitanicima i na temelju 46 karakternih osobina slavnih provela tvrtka E-Poll Market. Prvih deset najutjecajnijih slavnih osoba u 2013. prema Forbesu: 1. Oprah Winfrey, 2. Steven Spielberg, 3. Martin Scorsese, 4. Ron Howard, 5. George Lucas, 6. Dr. Mehmet Oz, 7. Barbara Walters, 8. Bono Vox, 9. Suze Orman, 10. Clint Eastwood.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙