FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 15. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe znatnijih oscilacija uoči objave niza makroekonomskih pokazatelja koji bi investitorima trebali dati nove smjernice.

Terminski Dow Jones oko 14,00 bio je u minusu 7 bodova, a S&P 500 indeks 0,2 boda, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 2,5 boda.

Danas će biti objavljen podatak o potrošačkim cijenama u SAD-u u veljači, te Empire State izvješće o industrijskoj aktivnosti u ožujku.

Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je inflacija mjerena potrošačkim cijenama iznosila 0,5 posto na godišnjoj razini, isto kao i u siječnju.

Isto tako, procjenjuju da će Empire State indeks aktivnosti u industriji za ožujak iznositi 10 bodova, nakon u veljači dosegnutih 10,4 boda.

Danas će biti objavljen i podatak o industrijskoj proizvodnji u siječnju te preliminarni indeks povjerenja potrošača u SAD-u u ožujku.

„S obzirom na brojne bolje od očekivanja makroekonomske pokazatelje koje smo dosad imali prilike vidjeli, teško da bi tržište moglo ići u smjeru suprotnom od pozitivnog. Mislim da će se rast nastaviti barem još jedan dan, osim ako nas današnji makroekonomski pokazatelji ne iznenade“, izjavio je Art Hogan, izvršni direktor pri investicijskom društvu Lazard Capital Markets.

Bolji od očekivanja pokazatelji i očekivanja investitora da će Fed nastaviti provoditi labavu monetarnu politiku od početka godine potaknula je skok Dow Jonesa za 11 posto, a S&P-a za 9,6 posto, pri čemu dosad nije bilo znatnije korekcije.

I na europskim burzama danas se oprezno trguje, nakon što su jučer, zahvaljujući jačanju američkog gospodarstva, cijene dionica dosegnule nove najviše razine u četiri i pol godine.

Trenutno je frankfurtski DAX u minusu 0,10 posto, londonski Ftse 0,48, a pariški CAC 0,73 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙