FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: optimizam uoči objave izvješća o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 8. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas rast cijena dionica na Wall Streetu, jer investitori s optimizmom iščekuju objavu službenih podataka o zaposlenosti u SAD-u u veljači.

Terminski Dow Jones oko 12,30 bio je u plusu 40 bodova, tehnološki Nasdaq 4,5, a S&P 500 5 bod.

Ključni događaj za većinu investitora bit će objava izvješća o zaposlenosti. Očekuje se da će ono pokazati da je u veljači broj radnih mjesta povećan za 160.000, nešto više nego u siječnju, dok bi stopa nezaposlenosti mogla ostati nepromijenjena na 7,9 posto.

„Ako postoji ikakva sumnja da izvješće o zaposlenosti neće ispuniti očekivanja, onda investitori svoje strahove dobro skrivaju“, kaže Fawad Razaqzada, strateg pri investicijskom društvu GFT Markets.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se naći dionice Googlea i Facebooka.

Naime, Googleova poslovna jedinica Motorola Mobility najavila je smanjivanje broja radnika za 1.200, ili 10 posto od ukupno zaposlenih, u sklopu nastojanja tog proizvođača pametnih telefona da ponovno posluje s dobiti.

Također, Facebook je redizajnirao svoje stranice, u želji da potakne svoje korisnike da provode više vremena na toj popularnoj društvenoj mreži.

I na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, jer se ulagači nadaju dobrim podacima o zapošljavanju u SAD-u, koji bi mogli dodatno potaknuti tržišta. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,35 i 0,93 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙