FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište stagnira nakon snažnog rasta

Autor: scvi
NEW YORK, 28. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe većih promjena, dok investitori iščekuju objavu revidiranog podatka o bruto domaćem proizvodu (BDP) SAD-a za zadnje lanjsko tromjesečje.

Terminski Dow Jones oko 12,30 bio je u plusu 15 bodova, tehnološki Nasdaq 4,5 boda, a S&P 500 2,25 boda.

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica skočile po najvećoj dnevnoj stopi od početka siječnja, što se zahvaljuje dobrim makroekonomskim podacima i predsjedniku Feda Bernankeu, koji je pred Kongresom nastavio braniti vrlo popustljivu monetarnu politiku središnje banke.

Dow Jones i S&P 500 indeks ojačali su 1,3 posto, dok je Nasdaq indeks porastao 1 posto.

„Investitori su skloni oprezu nakon što je jučer tržište značajno poraslo“, kaže Virginie Maisonneuve, iz investicijskog društva Schroeder Investment Management.

Nove smjernice investitorima će dati revidirani podatak o američkom bruto domaćem proizvodu za zadnje lanjsko tromjesečje, kao i tjedni podaci o nezaposlenima u SAD-u.

Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je američki BDP u tome razdoblju porastao 0,5 posto. Prva procjena ukazala je na njegovo smanjivanje za 0,1 posto.

Ujedno, ekonomisti procjenjuju da je prošloga tjedna bez posla u SAD-u ostalo 360.000 osoba, odnosno 2.000 manje nego u tjednu ranije.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su nastavile rasti drugi dan zaredom, zahvaljujući naznakama da će vodeće središnje banke u svijetu i dalje voditi vrlo labavu monetarnu politiku.

Trenutno su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu između 0,17 i 0,49 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙