FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

Autor: scvi
NEW YORK, 22. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon najoštrijeg 2-dnevnog pada S&P 500 indeksa od studenoga lani, poduprti boljim od očekivanja poslovnim rezultatima Hewlwtt-Packarda.

Terminski Dow Jones oko 14,00 bio je u plusu 60 bodova, tehnološki Nasdaq 10,75 bodova, a S&P 500 7,5 bodova.

S&P 500 indeks oslabio je u protekla dva dana 1,9 posto, a okidač za korekciju bila je objava zabilješke s posljednjeg zasjedanja Feda, koja je pokazala da su u siječnju američki monetarni zakonodavci raspravljali o troškovima i koristima programa otkupa državnih obveznica.

Ipak, taj indeks i dalje je više od 5 posto u plusu od početka godine, te se i dalje održava iznad 1.500 bodova.

U većem fokusu investitora vjerojatno će se naći dionica Hewlett-Packarda, koji je izvijestio o prihodima i zaradi iznad očekivanja Wall Streeta. Cijena te dionice ojačala je 5,2 posto, na 17,99 dolara.

„Poslovni rezultati Hewlett-Packarda vjerojatno će ponešto smanjiti pritisak na tehnološki sektor, te možda vidimo povratak rasta na tržištu“, kaže Rick Meckler, predsjednik investicijskog društva LibertyView Capital Managementa.

Nakon oštrog pada protekla dva dana, i na europskim burzama najvažniji indeksi danas su se oporavili, ponajviše zahvaljujući boljem od očekivanja Ifo indeksu njemačke poslovne klime. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,8 i 2 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙