FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: podatak o maloprodaji blago podignuo terminske indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 13. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, nakon što je objavljen podatak o većem od očekivanja porastu maloprodaje u SAD-u u veljači.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 8 bodova, tehnološki Nasdaq 0,5, a S&P 500 0,6 boda.

Američko ministarstvo trgovine objavilo je danas da je promet u maloprodaji u veljači uvećan za 1,1 posto, što je njegov najveći porast od rujna prošle godine. Ekonomisti su procjenjivali da će promet u maloprodaji, zaslužan za otprilike 30 posto osobne potrošnje, u veljači porasti za pola postotnog boda.

Investitori su nestrpljivo iščekivali taj podatak u potrazi za signalima kakav je utjecaj na potrošnju imalo nedavno povećanje poreza na dohotke od početka godine.

„Ovo su bolji od očekivanja podaci, čak i kad se pogleda prodaja automobila i plina. Toliko o povećanju poreza na plaće. Sad se već uobičajilo da nam makroekonomski pokazatelji premašuju očekivanja“, izjavio je Peter Jankovski, iz investicijskog društva OakBrook Investment.

Kasnije tijekom dana očekuje se i objava podatka o zalihama poduzetnika u siječnju.

Na europskim burzama, međutim, cijene dionica danas su u minusu, nakon objave slabih poslovnih rezultata nekolicine kompanija. Trenutno su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse indeks u minusu između 0,011 i 0,91 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙