FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori su skloni dobitonosnim prodajama

Autor: scvi
NEW YORK, 12. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili, jer su investitori skloni dobitonosnim prodajama nakon sedam dana uzastopnog rasta cijena dionica na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones oko 13,00 bio je u minusu 27 bodova, tehnološki Nasdaq 7,5, a S&P 500 3,3 boda.

Dow Jones i S&P 500 indeks rasli su 7 dana uzastopno, pri čemu je Dow u ponedjeljak dosegnuo novu rekordnu razinu, dok je S&P na 10 bodova od povijesnog rekorda.

Dosad je svaka korekcija bila kratkoga vijeka jer investitori koriste prilike za povoljnu kupnju dionica.

Na oprez je investitore nagnala i zabilješka člana Upravnog odbora Europske središnje banke Jensa Weidmana, u kojoj je naveo da kriza u eurozoni još nije gotova unatoč nedavnom smirivanju financijskih tržišta. Dodao je i da gospodarska stabilnost monetarne unije i dalje je na klimavim nogama.

„Na sadašnjim razinama tržište je prilično spokojno i čini se da nema dovoljno snage za postizanje novih visokih razina. No, investitori su uvjereni da nema niti razloga za stvarne korekcije, pa tržište svaki dan ide pomalo prema gore“, izjavio je Rick Meckler, predsjednik Uprave investicijske tvrtke LibertyView Capital Management.

Na europskim burzama najvažniji indeksi konsolidirali su se blizu najviše razine u zadnjih 4,5 godina. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,09 posto, frankfurtski DAX 0,03 posto, a pariški CAC 0,10 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙