FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: tek lagani rast potražnje i ponude

Autor: zpop
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca ne bilježimo značajnije promijene u odnosu na proteklih nekoliko dana. Naime, zabilježen je tek lagani rast kako prijavljenih potreba korisnika tako i ponude, dok je istodobno ostvareni promet i dalje relativno „skroman“.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 120,01 milijun kuna ili za oko 11 posto više no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 170,01 milijun kuna, ili za oko 7,5 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 13,5 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 0,7 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od 6,51 milijun kuna a pritom je kamatna stopa pala sa 3,5 na 1,12 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 20,01 milijun kuna, a pritom je 100 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvjeta kreditniranja te kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa pala je sa 3,37 na 0,84 posto.

„Unatoč visokoj ponudi kuna, potražnja za kunama tek je djelomično podmirena. Razlog tome su niske kamatne stope i limiti sudionika. Prosječna dnevna stopa iznosila je 0,84%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙