FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: i dalje dobra ponuda

Autor: zpop
ZAGREB, 25. siječnja 2013. (Hina) - Ni u današnjem trgovanju na Tržištu novca ne bilježimo značajnije promijene u odnosu na nekoliko proteklih dana. Naime, današnja je ukupno prijavljena potražnja zabilježelia pad te je uz gotovo identičnu jučerašnju ponudu bila gotovo 3 puta niža.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 102,51 milijun kuna ili za oko 32,5 posto manje no u četvrtak.

Istodobno se na strani ponude našlo 302,51 milijun kuna, ili gotovo identičnu danu ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 52,31 milijun kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa snižena sa 0,43 na 0,37 posto.

Također je plasirano i 200 tisuća kuna ročnih plasmana i to na rok od 3 mjeseca uz kamatnu stopu od 2,4 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od tjedan dana plasirano 900 tisuća eura uz kamatnu stopu od 1,75 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 52,51,2 milijun kuna, a pritom je 50 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvijeta kreditiranja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa pala je, i zbog izostanka večeg udijela ročnih plasmana, sa 1,61 na 0,38 posto.

„Do kraja tjedna zadržao se trend izdašne ponude kratkoročnih pozajmica na Tržištu novca. Potražnja, iako skromna, jednim dijelom je ostala nepodmirena zbog niske kamatne stope. Trgovalo se uglavnom prekonoćnim pozajmicama te na rok do 3 mjeseca uz prosječnu kamatu 0,38%. Uz kunske pozajmice trgovalo se i devizama na rok od tjedana dana.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙