FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: i dalje dobra ponuda

Autor: zpop
ZAGREB, 22. siječnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo lagani pad ponude, no istodobno je i ukupno prijavljena potražna dodatno oslabila.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 103,01 milijun kuna ili tek za oko 19 posto manje no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 283,01 milijun kuna, ili za oko 3 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 26,01 milijun kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa porasla sa 0,49 na 0,6 posto.

Također je plasirano i 7 milijuna kuna ročnih plasmana i to na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 0,7 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 33,01 milijun kuna, a pritom je 70 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 0,97 na 0,62 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od tjedan dana plasirano 1,3 milijuna eura uz kamatnu stopu od 1 posto.

„Trgovanje na Tržištu novca i danas je obilovalo ponudom novčanih sredstava. Potražnja se uglavnom odnosila na prekonoćne, te manjim dijelom na ročne pozajmice. Unatoč visokoj ponudi, potražnja nije u cijelosti podmirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica. Uz kune, danas se na Tržištu novca trgovalo i devizama i to 1,3 mio EUR po kamatnoj stopi od 1%. Trgovalo se devizama na rok od tjedan dana.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙