FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 19. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel večeras je naveo da je njegov "twit" bio namijenjen slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu i onima koji ga podržavaju, kao reakcija na Erjavčevu izjavu koju smatra ucjenom, te istaknuo kako pritom nije mislio ozbiljno, već je to bila aluzija na jedan stari vic. "Moj je 'twit' namijenjen slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu i onima koji ga podržavaju, a nastao je kao reakcija na njegovu izjavu koju sam pročitao sinoć kasno navečer", naveo je večeras gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ističući da pritom nije mislio ozbiljno. "Naravno da ne mislim ozbiljno i moj ´twit` je aluzija na jedan stari vic", rekao je Obersnel , koji se nalazi na službenom putu u Njemačkoj, u odgovoru na novinarske upite u vezi s reakcijama na njegovu poruku na Twitteru. Istaknuo je da se on, ako se netko osim ministra Erjavca i njegovih pobornika našao uvrijeđenim, osobno ispričava. Dodao je da bi volio da je izjava slovenskog ministra Erjavca, koja, smatra, "predstavlja običnu ucjenu", pobudila barem pola interesa u odnosu na njegov "twit". U poruci na Twitteru Obersnel je bio napisao: "Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran." Obersnel je naveo da je svjestan da se dolazak u zemlju ne može zabraniti na takav način niti da bi on to stvarno želio i da zna da većina Slovenaca ne dijeli takvo mišljenje ministra Erjavca, jer da u Sloveniji ima puno prijatelja i rodbine. "Uostalom i moj otac je bio Slovenac pa si dozvoljavam pravo da budem malo slobodniji", rekao je.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka uputila je oštre kritike Vladi zbog prijedloga zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu jer bi se takvim zakonom, ističe, izbacila seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog zemljišta i zadao završni udarac hrvatskom selu. "Nakon što je odbacila selo kao interesno gospodarsko područje - u zadnja dva proračuna smanjila sredstva za poljoprivredu i selo za oko 1,5 milijardi kuna, ostavila na cjedilu proizvođače mlijeka i napravila nered u isplatama poticaja, novim prijedlogom zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu Vlada totalno izbacuje seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i zadaje završni smrtni udarac za mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva", stoji, uz ostalo, u priopćenju HSS-a.

OPATIJA - Ivan Šuker, komentirajući danas u Opatiji na novinarski upit raspuštanje velikogoričkog gradskog odbora HDZ-a, kojemu je dugo bio na čelu, kazao je da je to za njega završena priča. "Oni koji su glasali neka se pogledaju u špigl pa neka se vide kako izgledaju" kazao je. Na pitanje gdje se vidi na predstojećim lokalnim izborima, Šuker je kazao da se nije namjeravao kandidirati ni za kakvu funkciju na tim izborima. "Bio sam gradonačelnik, navodno, tako kažu svi, uspješan. Sad sam saborski zastupnik i potpredsjednik kluba zastupnika i taj posao ću, kao vjerni stranački vojnik pošteno odraditi", rekao je Ivan Šuker.

VUKOVAR - S prosvjednog skupa, koji je u organizaciji Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata održan na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske pod nazivom "Vukovar nikada neće biti Bykobap", od Vlade je zatraženo da donese odluku o odgodi primjene dvojezičnosti u Gradu Vukovaru, a od Hrvatskog sabora izglasavanje moratorija od 20 godina na primjenu dvojezičnosti u tome gradu. Predsjednik Udruge Petar Janjić poručio kako bi uvođenje ćilićnog pisma u službenu uporabu u Gradu Vukovaru značilo "izdaju i poniženje" svih vukovarskih Hrvata i žrtava Domovinskog rata. Udruga je dala Vladi i Saboru rok od 15 dana da ispune zahtjeve, ako se "ogluše", poručila da će inicirati osnivanje Nacionalnog obrambenog pokreta s ciljem "rušenja" aktualne vlasti svim dostupnim demokratskim sredstvima, rečeno je na skupu koji je popraćen zamjetnim policijskim osiguranjem.

KLIS - Na večerašnjem okruglom stolu, održanom pod nazivom "Općina Klis kao turistička destinacija Splitsko-dalmatinske županije", zaključeno je da se od Ministarstva kulture zatraži "zauzimanje" da se Tvrđava Klis, sjeverno od Splita, dadne na upravljanje općini Klis. Time će se, kako je istaknuto, steći "predispozicije" da tvrđava postane turistička atrakcija, što do sada nije bio slučaj. "Vlasnik Tvrđave Klis je država, odnosno Republika Hrvatska, te od Ministarstva kulture očekujemo da 'intervenira' kod Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) kako bi ta agencija dodijelila Tvrđavu na upravljanje općini Klis", istaknuo je predsjednik kliškoga općinskog vijeća Ante Rizvan. Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo rekao je da se razvojem turističke ponude kliške Tvrđave može produljiti turistička sezona na splitskom području. Po njegovim riječima, kliška se Tvrđava može uklopiti i u projekte kulturnog turizma za koje se mogu povući sredstva iz fondova Europske unije.

ZAGREB - U otklanjanju posljedica vremenske nepogode i probijanju snježnih nanosa na seoskim putovima na području grada Slunja danas su angažirani i pripadnici Oružanih snaga RH, kao potpora jedinicama lokalne uprave, prioćeno je iz Ministarstva obrane RH. Pripadnici Oružanih snaga RH na područje grada Slunja upućeni su danas u poslijepodnevnim satima s inježnjerskim strojevima. Angažirana su dva radna stroja (kombinirka i dozer) s osposobljenim rukovateljima, pripadnicima OS RH koji su na teren upućeni iz karlovačke vojarne "Kamensko".

KARLOVAC - Jubilarna, 40. Zimska likovna kolonija Dječjeg doma "Vladimir Nazor" - ZILIK otvara se u ponedjeljak u Gradskom kazalištu "Zorin dom" u Karlovcu, a u sklopu manifestacije bit će otvorena i izložba 17 slika akademskog slikara Vasilija Jordana. Program petodnevne kolonije osmislio je likovni kritičar, predsjednik Umjetničkog savjeta ZILIK-a Nikola Albaneže koji će na otvorenju predstaviti Jordanove slike te njegov umjetnički rad. Od ponedjeljka do petka održat će se mnogobrojne likovne radionice za djecu karlovačkog i drugih hrvatskih domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te za likovno nadarenu djecu svih karlovačkih škola.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙