FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 8. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

PULA - Saborski zastupnik talijanske nacionalne zajednice i predsjednik Talijanske unije Furio Radin potvrdio je kako će skupština Talijanske unije krajem mjeseca odlučiti o tome hoće li on ući u Klub zastupnika IDS-a te čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti na idućim lokalnim izborima. "Mi smo ozbiljna organizacija, razgovarat ćemo unutar Talijanske unije o tim pitanjima i do kraja siječnja donijeti konačnu odluku", kazao je danas u telefonskoj izjavi za Hinu Furio Radin. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke u Rovinju novinarima izjavio kako IDS, nakon odlaska Damira Kajina, više nema Klub zastupnika u Hrvatskome saboru te da je zato otvoren za razgovor sa zastupnikom talijanske nacionalne zajednice Furiom Radinom. "Sastanak skupštine Talijanske unije održat će se najvjerojatnije 28. siječnja te, osim o aktivnostima i planovima unije za ovu godinu, bit će zasigurno govora i o predstojećim lokalnim izborima", potvrdio je za Hinu predsjednik izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremu.

PULA - Forum mladih SDP-a Istarske županije ne podupire odluku stranke o podršci kandidaturi Damira Kajina za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, priopćilo je danas Predsjedništvo istarskog Foruma mladih SDP-a. Želja mladih SDP-ovaca, kako stoji u priopćenju, je da na čelu Istre bude nova osoba iz redova SDP-a, koja će donijeti promjene Istri i koja će raditi za dobrobit svih građana Istre. "Svjesni smo da je odluka donesena na višoj razini i da je mi ne možemo promijeniti, no zadržavamo slobodu iznošenja vlastitog stava", poručili su iz Foruma mladih SDP-a dodavši kako pritom ostaju "vjerni principima i načelima slobode, ravnopravnosti i odgovornosti članstva, utemeljitelja SDP-a pokojnog Ivice Račana". Izjave Damira Kajina, smatraju oni, koji tvrdi kako su ucijenjeni radnim mjestima i plaćeni od strane Ivana Jakovčića su notorna laž, kleveta i uvreda.

ŠIBENIK - Dok traju pripreme za prenamjenu prostora bivše vojarne Palacine, šibenski gradonačelnik Ante Županović trebao bi pronaći adekvatan privremeni prostor u kojem će moći djelovati novi, dislocirani Studij energetike i zaštite okoliša u Šibeniku. To je zaključeno na sastanku kojem su, uz gradonačelnika, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, dekani FER-a i FSB-a te Danica Ramljak, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, inače regionalni ekspert Svjetske banke u području znanosti i inovacija, izvijestila je danas gradska uprava. Studij bi u privremenom prostoru trebao djelovati kratko, dok se ne stvore sve pretpostavke za njegovo preseljenje u vojarnu Palacine koju je Grad Šibenik već dobio na upravljanje i korištenje od državne Agencije za upravljanje državnom imovinom. Rektor Aleksa Bjeliš predložio je formiranje operativnih skupina koje će voditi projekt, a sastojale bi se od predstavnika Grada, Županije i Sveučilišta, Budući dislocirani studij moći će se financirati iz strukturnih fondova EU-a te Fonda Svjetske banke i Europske komisije, istaknula je Danica Ramljak.

ZAGREB - Bivši predsjednik uprave "Đure Đakovića", Velimir Kučinar posvjedočio je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaja Fimi media da je od njega i suradnika tražena donacija od milijun kuna za HDZ kako bi "Đuro Đaković" naplatio svoja potraživanja prema HEP-u. Kučinar je kazao da je njegov konzorcij od HEP-a, kojemu je radio jedno energetsko postrojenje, potraživao čak 60 milijuna kuna. No, krajem 2008. jedan od suradnika, Ljubo Bušić, rekao je da je iz HEP-a doznao da nije dovoljno tek uskladiti cijene nego da treba donirati HDZ, prisjetio se Kučinar. Bušić je u međuvremenu u drugom slučaju osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je čelnike HEP-a podmitio sa 600 tisuća kuna, od kojih je dio, po tvrdnjama obrane, također trebao ići u HDZ-ov crni fond. "Bili smo u velikim problemima jer su dnevni gubici zbog kašnjenja bili 30 tisuća eura i članovi konzorcija prihvatili su da se isplati donacija", kazao je Kučinar. Dodao je da je prikupio 520 tisuća kuna koje je u svibnju 2009. predao Petru Čubeliću, jednom od čelnika HEP-a osuđenim zbog primanja Bušićeva mita.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su noćas oko ponoći dva umjerena potresa s epicentrom osam kilometara istok-sjeveroistočno od Otočca, kod naselja Škare. Prvi potres zabilježen je 7. siječnja u 23:50 sati. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Drugi potres zabilježen je 13 minuta kasnije, u 00:03 sati. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potresi su se osjetili u okolici Otočca i Gospića.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙