FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 16. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Nakon što mu ni predsjednik ni potpredsjednik SDP-a nisu izrijekom dali podršku kao kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Bernardić izjavio je danas da po Statutu SDP-a kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije, pa je tako njega izabrao zagrebački SDP koji ga i dalje u potpunosti podržava. "Kao što u državi postoje zakoni koje moraju poštivati svi građani Republike Hrvatske tako i u SDP-u postoji Statut koji moraju poštivati svi članovi stranke. Po Statutu kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije. Tako je i zagrebačka organizacija podržala mene i njezinu stopostotnu podršku imam i dalje", izjavio je za Hinu predsjednik zagrebačkog SDP-a i Gradske skupštine te kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Davor Bernardić.

KUTJEVO - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izjavio je danas kako je HSP upozoravao da kreditni rejting Hrvatske ne ovisi o tomu ulazi li Hrvatska u EU ili ne, već o sposobnosti hrvatske Vlade. „Pokazalo se da Hrvatska ima slabu Vladu, bez vizije i koja je cijeli teret gospodarske krize prenijela na građane kroz povećanje poreza, smanjenje plaća, otpuštanja radnika i stečajeve, dovodeći ih u situaciju da postaju sve siromašniji. Generalno siromašenje Hrvatske posljedica je politike ove Vlade“, rekao je Srb na konferenciji za novinare. Dodao je kako je HDZ oduzimao i krao u prethodnom mandatu da bi putem Fimi-medije vladao Hrvatskom, dok sada kradu od hrvatskih građana na plaćama, porezima i režijama. Po njemu hrvatski građani ovakav teret neće izdržati neće te su to, uz najavljeni porast nezaposlenosti i pad aktivnosti hrvatskog gospodarstva, pokazatelji nesposobnosti Vlade da se nosi s krizom.

GLINA - U povodu 21. godišnjice zločina u selu Joševica pokraj Gline kada su pripadnici snaga tzv. SAO Krajine iz seoskih kuća izvukli i masakrirali 21 hrvatskog civila, a jednoga teško ranili, danas su Grad Glina i Zavičajni klub Joševčana organizirali ispred mjesne kapelice komemorativnu svečanost, kojoj je bio nazočan i ravnatelj Uprave za pravne poslove Ministarstva branitelja Tomislav Bogović. Uz spomen obilježje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a za sve poginule civile i branitelje u Domovinskom ratu u glinskoj župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka služena je misa. Budući da za taj ratni zločin još nitko nije odgovarao, Agencija za istraživanja i dokumentaciju ratnih sukoba priopćila je kako želi skrenuti pozornost javnosti ne samo na nekažnjeni ratni zločin u Joševici, nego ukazati i na činjenicu da nadležne pravosudne institucije imaju sve vjerodostojne informacije o počiniteljima.

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata ocijenila je danas da rejting agencija Standard & Poors iznosi paušalne ocjene o stanju u Hrvatskoj, te ističe da je "smanjenje nepotrebnih rashoda jedna stvar, a druga je zagovaranje udara na prijeko potrebne rashode jedne nacije, kao što su plaće ljudi koji rade svoj posao". "S&P s neshvatljivom lakoćom ocjenjuje neka pitanja za koja nema analitička utemeljenja, primjerice, ponavlja za svaku priliku dobrodošle neoliberalne mantre poput 'visoka javna potrošnja', 'nefleksibilno radno zakonodavstvo', 'visoka cijena rada' itd. neovisno o stvarnom stanju, a istovremeno pitijski neprecizno iznosi primjedbe o zaštiti privilegiranih skupina na državnom proračunu", navodi se, uz ostalo, u priopćenju koje je potpisao predsjednik Matice Vilim Ribić.

ZAGREB - Na Skupštini Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) predsjednica stranke Tatjana Holjevac predstavila je program "Zagreb 2021." koji se sastoji od pet strateških projekata za razvoj grada i poboljšanje života građana, na čijoj će realizaciji u sljedećih osam godina stranka inzistirati. Ti strateški projekti su: Tesla – čiji je cilj sagraditi optičku mrežu, Zeleni grad – koji uključuje obnovu pročelja uz pomoć sredstava iz EU fondova, Poduzetnički grad – projekt koji će rasteretiti poslovanje poduzetnika i obrtnika, Projekt revitalizacije kulturno-turističkih sadržaja – za privlačenje novih gostiju i projekt Zagreb je moj grad – koji će decentralizirati upravljanje gradom, navodi u priopćenju ZNL.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙