FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U polufinalu hrvatskog Kupa sastat će se koprivnički Slaven Belupo i splitski Hajduk te vinkovačka Cibalia i Lokomotiva, odlučio je ždrijeb održan danas u Zagrebu. Prve utakmice igrat će se 3. travnja u Koprivnici i Vinkovcima, dok će se uzvrati igrati dva tjedna kasnije, odnosno 17. travnja, u Splitu i Zagrebu.

VAL GARDENA - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 23. mjesto u super-G-ju koji se u petak vozio za Svjetski kup u Val Gardeni, dok je pobjeda pripala Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu. Drugo i treće mjesto je pripalo Talijanima Matteu Marsagliji i Werneru Heelu čiji je zaostatak za Svindalom (1:36.95) iznosio sekundu i sedam stotinki, odnosno sekundu i 12 stotinki. Kostelić je za pobjednikom zaostao 2,30 sekunde, a današnji rezultat mu je donio osam bodova. U ukupnom poretku Kostelić je na 18. mjestu sa 132 bodova, dok je u poretku super-G-ja 27. sa 18 bodova.

Ovo je treća pobjeda u toj disciplini za Svindala, olimpijskog pobjednika u super-G-ju i 19. pobjeda u karijeri, a ovako se samo učvrstio na prvoj poziciji u poretku super-G-ja i u ukupnom poretku skijaša.

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je drugoj sjednici u novom sazivu u petak raspravljalo o prijedlogu javnih potreba sporta državne razine i proračunu HOO-a za sljedeću godinu kojega će uputiti Skupštini HOO-a na usvajanje 27. prosinca. Prema riječima predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, planirati proračun ove je godine bilo teže no ikada. Redovna sredstva iz državnog proračuna u potpunosti su ukinuta za 2013., tako da će se prihodi generirati samo iz igara na sreću i sponzorstava čime se moraju pokriti planirani rashodi od nešto više od 123 milijuna kuna.

Projekte sudjelovanja hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u Mersinu sljedeće godine i Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. Vijeće je prihvatilo, a usvojiti ih treba Skupština na sjednici 27. prosinca. Uzimajući u obzir financijsku situaciju, ali i cilj postizanja što boljih rezultata na MI u Mersinu, koje će se održati od 20. do 30. lipnja, razrađeni su kriteriji na osnovu kojih bi moglo nastupiti 95 do 110 sportaša, što bi bilo znatno manje nego na MI u Pescari 2009. na kojima je nastupilo 172 sportaša.

S 1. siječnjem 2013. započinje novi olimpijski ciklus - OI Rio 2016. Jedna od novina u usporedbi s prethodnim olimpijskim projektima je uvođenje kategorije TOP olimpijskih kandidata, u koju se od početka razvrstavaju osvajači olimpijskih odličja na OI u Londonu 2012., te OI u Pekingu 2008., ako su ostvarili kvalifikacijski rezultat za London. Za razliku od TOP olimpijskih kandidata u pojedinačnim sportovima, oni u ekipnima ostvaruju pravo na isplatu olimpijske stipendije tek nakon kvalifikacije na OI.

Izabrani su i najuspješniji hrvatski sportaši i treneri u 2012., a tko su laureati javnost će saznati na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 27. prosinca u hotelu "Westin". Tom prigodom bit će uručene i nagrade HOO-a "Matija Ljubek" za životno djelo u sportu i osobit doprinos razvoju sporta u Republici Hrvatskoj Aleksandru Anzuru, Marijanu Pasariću, Ivi Trumbiću, Hrvatskom atletskom savezu i Hrvatskom šahovskom savezu. O dobitnicima ove Nagrade odlučio je ocjenjivački sud na čelu s Ivanom Ljubičićem.

ISTANBUL - Trećeg dana Svjetskog prvenstva u plivanju u 25-metarskim bazenima u Istanbulu sjajni američki plivač Ryan Lochte osvojio je još jedno zlato otplivavši pritom i svjetski rekord u utrci na 200 metara mješovito. Lochte je do svog trećeg zlata u Istanbulu stigao s vremenom od 1:49.63 minuta što je za 45 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda koji je također bio u njegovom vlasništvu. Srebro je osvojio Japanac Daiya Seto (1:52.80), a broncu Mađar Laszlo Cseh (1:52.89).

VAL D'ISERE - Švicarka Lara Gut pobjednica je spusta koji se u petak vozio za Svjetski kup u Val d'Isereu, dok je Amerikanka Leanne Smith zauzela drugo mjesto, a još jedna Švicarka Nadja Kamer treće. Za 21-godišnju Gut koja je bila najbrža s vremenom 1:19.75 ovo je treća pobjeda u Svjetskom kupu. Američka skijašica Lindsey Vonn koja dominira u brzim disciplinama i trenutačno je vodeća u poretku spusta za Svjetski kup nije završila utrku. Vodeća u ukupnom poretku Slovenka Tina Maze utrku je završila na 11. mjestu.

NEW YORK - Organizatori teniskog "grand slam" turnira US Opena koji se krajem kolovoza i početkom rujna igra u New Yorku odlučili su kako će se sljedeće godine ženski finale igra u nedjelju, a muški finale u ponedjeljak. Ovakva je odluka donesena kako bi igrači i igračice imali slobodan dan između polufinalnog i finalnog susreta, kao što je uobičajeno i na preostala tri "grand slama". Raspored prema kojemu će se ženski finale igrati u nedjelju, a muški u ponedjeljak vrijedi samo za 2013. godinu, dok će se odluka za naredna izdanja donijeti naknadno.

US Open je bio poznat po svojoj "super suboti", jer su se od 1984. do ove godine po rasporedu pretposljednjeg dana turnira trebala igrati oba muška polufinalna dvoboja, te ženski finale. No, zbog lošeg vremena i čestih odgoda posljednjih pet godina finale US Opena je moralo biti premještano s nedjelje na ponedjeljak.

MOSKVA - Dvostruka olimpijska prvakinja i svjetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva (30) izabrana je u petak za načelnicu obalnog dijela olimpijskog sela ZOI u Sočiju 2014. godine. Isinbajeva je bila neprikosnovena vladarica skoka s motkom u razdoblju od 2003. do 2009., a nakon što je na SP u Berlinu 2009. ostala bez medalje napravila je dvogodišnju pauzu i na atletske staze se je vratila 2011. Na ovogodišnjim OI u Londonu osvojila je broncu. Prvi čovjek Organizacijskog odbora Dmitrij Černjišenko kazao je da će uskoro imenovati i načelnika planinskog dijela olimpijskog sela ZOI u Sočiju.

NEW YORK - Ugledni američki sportski magazin "The Sporting News" od 1. siječnja će nakon 126 godina prestati izlaziti u tiskanom obliku, te će nastaviti s postojanjem samo u digitalnom obliku.

"Nakon 126 godina rada s tintom i papirom svakoga tjedna i mjeseca, Sporting News će od 1. siječnja 2013. i službeno postati digitalne novine", objavljeno je na stranicama njihova mjesečnika nazvanom "Biblija baseballa".

"Znamo kako naša odluka nije popularna među našim čitateljima. Nažalost, broj pretplatnika i količina oglasnog prostora kojega uspijevamo prodati nisu dovoljni za profitabilno poslovanje", dodali su iz "Sporting Newsa".

Prvi broj "Sporting Newsa" izašao je 17. ožujka 1886. godine.

LONDON - Izdanje najveće svjetske biciklističke utrke Tour de Francea za 2014. godinu startat će u Leedsu u Yorkshireu u Engleskoj, objavili su u petak organizatori. Grad Leeds u Yorkshire će tako ugostiti "Veliki start" 5. srpnja 2014., a jedna će etapa biti vožena i u Londonu, dodali su organizatori.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙