FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri milijuna kuna za sanaciju štete od suše u Zagrebačkoj županiji

Autor: lbak
ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Zagrebačka županija dodijelit će tri milijuna kuna svojim gradovima i općinama za sanaciju štete od suše nastale u kolovozu ove godine, koja je procijenjena na 88.248.306 kuna, priopćeno je danas iz te županije.

Ugovore o dodjeli navedenih sredstava potpisao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije, a dodijeljeni iznos raspodijelit će se na devet gradova i 23 općine. Za gradove će, ističu, biti izdvojeno 1.111.531,59 kuna, za općine 1.836.292,47 kuna, a za sanaciju četiri ribnjaka na području županije osigurat će se 52.175,94 kuna.

Župan Kožić u kolovozu je proglasio elementarnu nepogodu – sušu za područje cijele županije, a Županijska skupština na svojoj sjednici u rujnu donijela Odluku o dodjeli tri milijuna kuna jedinicama lokalne samouprave (JLS) za otklanjanje posljedica suše.

Skupštinskom odlukom definirano je i da će župan imenovati Povjerenstvo za izradu kriterija dodjele financijskih sredstava JLS.

"Ovom odlukom županija je željela pripomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i drugim poljoprivrednim subjektima pri sanaciji nastale štete", rekao je Kožić izrazivši svjesnost da sredstva koja dodjeljuju ne mogu nadoknaditi štetu.

"Međutim, tri milijuna kuna velik je iznos izdvojen iz Proračuna Zagrebačke županije i, s obzirom na tešku financijsku situaciju u našoj državi, siguran sam da će dobro doći našim poljoprivrednicima", istaknuo je Kožić i pojasnio da će sredstva biti uplaćena već 7. prosinca, a općine i gradovi dužni su sredstva uplatiti krajnjim korisnicima najkasnije do 17. prosinca.

"Prema informacijama koje imam, Zagrebačka županija jedina je županija u Hrvatskoj koja je ovakvom mjerom pomogla sanaciju štete od suše", zaključio je Kožić.

U ime svih gradova i općina, Zagrebačkoj se županiji zahvalio gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović rekavši da Zagrebačka županija, i u ovim teškim vremenima, iznimno brine o svojim stanovnicima, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙