FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko-neretvanskoj županiji radari za praćenje hidrometeoroloških prilika

Autor: hspa
DUBROVNIK, 28. studenog 2012. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija će iz projekta ADRIARadNeta, vrijednog 21 milijun kuna, dobiti 2,3 milijuna kuna za radare kojima bi se uspostavio jedinstven radarski sustav praćenja hidrometeoroloških prilika na Jadranu, priopćila je ta županija.

U talijanskome gradu L'Aquili održan je naime sastanak u vezi s projektom ADRIARadNetom, vrijednim 21 milijun kuna, čiji je partner Dubrovačko-neretvanska županija.

Projekt se sufinancira u sklopu programa prekogranične suradnje IPA Adriatic, a glavni mu je cilj u talijanskim regijama Marche i Abruzzo te na području Albanije i Dubrovačko-neretvanske županije postaviti radare, čime bi se uspostavio jedinstveni radarski sustav praćenja hidrometeoroloških prilika na Jadranu.

Kako je priopćeno iz Dubrovačko-neretvanske županije, tom prigodom predstavljen je i sustav zaštite i spašavanja na području županije, posebice kad je riječ o nesrećama uzrokovanim nevremenom.

Dubrovačko-neretvanska županija koordinirat će projektom u dijelu koji se odnosi na izradu glavnih smjernica za rad i budući jedinstveni radarski sustav.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙