FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 28. studenog 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

KOPRIVNICA - Nakon Cibalije i Lokomotive plasman u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa izborio je i Slaven Belupo koji je u dramatičnom uzvratnom susretu četvrtfinala u Koprivnici pobijedio Zadar 3:1 nadoknadivši poraz od 0:1 iz prve utakmice u Stanovima. Golove za Slaven postigli su Vugrinec (4), Šaban (78) i Bubnjić (90+2), dok je strijelac za goste bio Mršić (49). Posljednjeg sudionika polufinala doznat ćemo 12. prosinca kada je u Splitu uzvratni susret četvrtfinala između Hajduka i Zeline. Prva utakmica u Zelini završila je bez pobjednika, 1:1.

DUBROVNIK - U susret 4. kola B skupine Lige prvaka vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su na plivalištu Gruž pobijedili grčki Olympiacos sa 10:8 (4:1, 3:2, 1:2, 2:3) i sa maksimalnih 12 bodova zadržali prvo mjesto u svojoj skupini. Golove za jedinog hrvatskog predstavnika u europskim kupovima dali su Antony Azevedo (3), Maro Joković (2), Andro Bušlje (2), te Miho Bošković, Tihomil Vranješ i Pavo Marković, dok su Olympiacos predvodili Konstantinos Mourikis i Giannis Fountoulis sa po dva gola. Na tablici vodi Jug CO sa 12 bodova, drugi je Olympiacos sa 9, a treća Crvena zvezda sa 6 bodova, dok Montpellier i Kreuzlingen bez bodova.

NYON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) suspendirala je pomoćnog trenera Manchester Cityja Davida Platta na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja tijekom ogleda Lige prvaka protiv Real Madrida. Platt je kažnjen jer je tijekom utakmice isključen i poslan na tribine. Kažnjen je i Manchester City i to sa 12.000 eura jer su petorica njegovih igrača protiv Reala dobila žute kartone. Pomoćni trener menadžera Roberta Mancinija propustit će utakmicu posljednjeg kola protiv Borussije Dortmund, te idući europski ogled 'Građana'.

ZAGREB - Zagrebački Dinamo peti je hrvatski prvoligaš koji je ove sezone promijenio trenera nakon Cibalije, Zagreba, Zadra i Splita. Počelo je s Cibalijom već nakon prvog kola kada je Samir Toplak podnio ostavku pa je momčad u 2. kolu protiv Dinama u Maksimiru vodio njegov pomoćnik Miroslav Bojko. Od 3. kola momčad je preuzeo Željko Kopić koji je nakon poraza u Zadru u 17. kolu također podnio ostavku, a za njegovog nasljednika imenovan je ponovo Bojko koji je u posljednje vrijeme radio u klubu u školi nogometa. Drugi klub u kojem je došlo do promjene na klupi bio je Zagreb. Dražen Besek je nakon 7. kola podnio ostavku, a naslijedio ga je Luka Bonačić koji je taj posao obavljao do 13. kola kada i on odlazi. Na utakmici 14. kola u Rijeci momčad je vodio Dražen Madunović, a od 15. kola trenersku ulogu preuzima Miroslav Blažević. Dalibor Zebić je napustio kormilo Zadra nakon 9. kola, a njegov posao preuzeo je Ferdo Milin. Momčad Splita u prvih 11 kola vodio je Tonći Bašić, a potom ga je zamijenio Zoran Vulić. Posljednja trenerska promjena u Prvoj HNL dogodila se u redovima hrvatskog prvaka Dinama. Ante Čačić je nakon poraza od Zagreba u 17. kolu smijenjen, a naslijedio ga je Krunoslav Jurčić.

RIM - Kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Lazija Tommaso Rocchi (35) slomio je desnu ruku na današnjem treningu zbog čega će pauzirati najmanje mjesec dana. "Rocchi je nesretno stradao prilikom jednog pada na treningu, a kako ne bi došlo do komplikacija morat će mirovati mjesec dana," poručili su iz rimskog kluba. Rocchio je član 'nebesko-plavih' od 2004. godine i peti je najbolji strijelac u povijesti kluba sa 105 golova, pet manje od Brune Giordana na četvrtom mjestu. Na prvoj poziciji je Silvio Piola sa 148 golova. Prije dolaska u Rim Rocchi je igrao za Juventus, Como, Treviso i Empoli.

BERN - Švicarski skijaš Daniel Albrecht (29) uspješno je operirao koljeno u bolnici u Bernu nakon što se teško ozlijedio tijekom treninga spusta u Lake Louiseu. Albrechtu je operativnim zahvatom operirana dislocirana čašica, te ligamenti. Za sada još uvijek nije poznato koliko će pauzirati, no po svemu sudeći ova sezona je za bivšeg svjetskog prvaka u kombinaciji izgubljena. Nesretni Švicarac je u siječnju 2009. doživio težak pad na treningu spusta u Kitzbühelu nakon čega je zbog teških ozljeda tri tjedna proveo u induciranoj komi. Nakon dugog i mukotrpnog oporavka vratio se na skijaške staze, ali nikada više nije uhvatio nekadašnju formu.

MADRID - Trener španjolskog nogometnog prvaka Real Madrida Portugalac Jose Mourinho ima najbolji trenerski ugovor na svijetu, međutim nakon plaćanja poreza od njega bolje zarađuje trener PSG-a Talijan Carlo Ancelotti. Mourinho ima godišnji ugovor od 15,3 milijuna eura, dok Ancelotti zarađuje 13,5 milijuna eura. Međutim, zbog manjeg poreza u Francuskoj (45 posto) nego u Španjolskoj (52 posto) na kraju Ancelottiju ostane 7,4 milijuna eura, 100.000 eura više nego Mourinhu.

ZAGREB - Napokon je poznato ime kluba u kojem će karijeru nastaviti mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić (18). Jedan od najtalentiranijih europskih košarkaša od danas je i službeno član Cibone s kojom je potpisao ugovor na četiri godine. Tako je okončana više mjesečna sapunica u kojoj su Šarića selili od Turske do Španjolske. Na koncu je dvojba bila između Cedevite i Cibone, a Šarić i njegova obitelj odlučili su se za 'vukove'. "Cibona je moj izbor, to je klub koji mi je oduvijek bio drag. Cibona je klub kojem Šibenčani oduvijek naginju," kazao je Šarić te dodao: "Napokon je cijela agonija završila. Jedva čekam ponovo zaigrati, nadam se već ovog vikenda protiv Olimpije. Doslovno sam izludio posljednja dva mjeseca čekajući da riješim svoj status." Premda nije želio uspoređivati Cedevitu i Cibonu, mladi 18-godišnjak je ipak dodao: "Vukovi su košarkaški brand." Šarić je potpisao ugovor na četiri godine, no teško je očekivati da će sve četiri odraditi 'Pod tornjem'.

"Ostati ću u Ciboni sigurno dvije, a možda i tri godine. Neću inzistirati već ovog ljeta za odlazaka," kazao je. Odštetu Zagrebu u iznosu od 550.000 eura platio je Josip Klemm, vlasnik tvrtke Klemm security, a očekuje se kako bi mladi košarkaš mogao biti registriran za Cibonu do utakmice s Olimpijom.

BRAZILIJA - Luiz Felipe Scolari će u četvrtak biti imenovan brazilskim izbornikom, izjavio je za agenciju Reuters izvor blizak Brazilskom nogometnom savezu (CBF). Scolari, koji je odveo Brazil do njegovog zadnjeg naslova svjetskog prvaka 2002., na toj će funkciji zamijeniti Manoa Menezesa koji je smijenjen u petak. Predsjednik CBF-a Jose Maria Marin je novinarima u Sao Paulu najavio da će ime novog izbornika biti objavljeno u četvrtak, ali je odbio natuknuti o kome se radi. Brazil je domaćin svjetskog nogometnog prvenstva 2014.

PARIZ - UEFA razmatra mogućnost promjene formata svojih klupskih natjecanja, izjavio je u srijedu predsjednik te europske krovne nogometne organizacije Michel Platini. Na pitanje postoji li plan prema kojem bi se ukinula Europska liga u korist proširene Lige prvaka sa 64 kluba, Platini je za francuske novine "Ouest France" odgovorio: "Postoji rasprava o formatu europskih natjecanja za razdoblje od 2015. do 2018. Raspravljamo o tome i odluku ćemo donijeti 2014. Ništa još nije odlučeno". Platini je kazao i da ga ne brinu glasine da europski najbogatiji nogometni klubovi planiraju osnovati natjecanje koje bi bilo konkurencija Ligi prvaka. "Ne vidim kako bi takvo nešto moglo funkcionirati izvan okvira UEFA-e. Tko će im suditi? Na kojim stadionima bi se igrale utakmice?", kazao je Platini.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙