FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: najveća gubitnica dionica Dalekovoda

Autor: scvi
ZAGREB, 9. studenog 2012. (Hina) - Drugi dan zaredom, na Zagrebačkoj burzi Crobexi su i danas utonuli u minus, ponajviše pod utjecajem negativnih kretanja izvana, a po cjenovnom gubitku predvodi dionica Dalekovoda.

Crobex indeks bio je oko 12 sati u minusu za 0,98 posto, na 1.744 boda, a Crobex10 0,60 posto, na 984 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,2 milijuna kuna, što je otprilike na istoj razini kao i jučer u ovo doba.

„U nedostatku domaćih vijesti, na Zagrebačkoj burzi trgovanje je i danas pod utjecajem negativnih kretanja na inozemnim burzama. Promet je slabašan, a u nešto većem fokusu investitora dionica je Dalekovoda, čija je cijena znatno pala, jer je i dalje pod pritiskom zbog blokade poslovnog računa te građevinske kompanije“, kaže Lav Bernfest, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Dionicom Dalekovoda do podneva ostvareno je 674.000 kuna prometa, a cijena joj je potonula 7,8 posto, na 85,5 kuna.

Nešto više trguje se i dionicom Valamar Adrije, kojom je ostvareno 629.000 kuna prometa. Cijena joj se spustila 1,28 posto, na 106 kuna.

Dionica HT-a, pak, bilježi pad cijene za 1,09 posto, na 209 kuna.

Cijena većine dionica je u minusu, pri čemu znatnije gubitke bilježe dionice Diokija, čija je cijena potonula 5,7 posto, te Luke Ploče, za 5,18 posto.

Među rijetkim dobitnicama, pak, izdvajaju se dionice Viadukta, koje su poskupjele 6,66 posto, te Badel 1862 za 5,57 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su oslabile, treći dan zaredom, jer ulagače zabrinjavaju proračunski problemi Washingtona i grčka dužnička kriza.

Trenutno su pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX u minusu između 0,11 i 0,62 posto.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙