FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi bez snage za nastavak uspona

Autor: scvi
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Nakon dva dana rasta, Crobex indeksi Zagrebačke burze danas nemaju snage za nastavak uspona unatoč pozitivnom raspoloženju na europskim burzama, no obujam trgovanja nešto je veći nego jučer.

Crobex indeks bio je oko podneva u blagom minusu, za 0,02 posto, na 1.767 bodova, dok je Crobex10 bio u plusu 0,22 posto, na 994 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,3 milijuna kuna, te je bio 2,3 milijuna veći nego jučer u ovo doba.

„Unatoč rastu cijena dionica na europskim burzama nakon pobjede Baracka Obame na predsjedničkim izborima u SAD-u, Crobexi danas nemaju snage za nastavak rasta. Promet je nešto veći nego jučer, a najviše su u fokusu investitora dionice HT-a, Zagrebačke banke i Ericssona Nikole Tesle“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Na europskim burzama cijene dionica danas su porasle, jer se ulagači nadaju da ostanak Baracka Obame u Bijeloj kući znači nastavak vođenja poticajne monetarne politike.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks trenutno su na dobitku između 0,6 i 0,9 posto.

Na domaćem tržištu najveći promet do podneva ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 1,6 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena porasla 1 posto, na 213,2 kune.

Slijedi dionica Zagrebačke banke, s prometom nadomak milijun kuna. Cijena joj je poskočila 1,35 posto, na 37,5 kuna.

U većem fokusu investitora još je i dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je do podneva ostvareno 717.000 kuna prometa, a cijena joj je ojačala 0,3 posto, dosegnuvši 1.275 kuna.

Među likvidnijim izdanjima po rastu cijene za gotovo 2 posto ističe se dionica Petrokemije, a po padu cijene za 1,74 posto dionica Dalekovoda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙