FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra zbog blokade računa nije iskupila komercijalne zapise

Autor: scvi
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Ingra nije u mogućnosti isplatiti glavnicu komercijalnih zapisa u nominalnom iznosu od 4,5 milijuna eura koja danas dospijeva, zbog čega je Zagrebačka burza obustavila trgovanje tom dionicom do 13,00 sati.

Ta građevinska tvrtka danas je priopćila da iz tehničkih razloga, zbog blokade poslovnih računa, ne može provesti iskup te 20. tranše komercijalnih zapisa, burzovne oznake INGR-M-244E.

Iz Ingre poručuju da poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi se deblokirali računi. U trenutku kada deblokada bude provedena, kompanija će ispuniti svoje obveze prema imateljima komercijalnih zapisa, i to iz redovnog poslovanja, odnosno iz prihoda po već ugovorenim projektima u inozemstvu.

I Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) danas je izvijestilo da zbog toga nije u mogućnosti dostaviti vlasnicima komercijalnog zapisa dospjelu glavnicu. Po eventualnom zaprimanju novčanih sredstava, uplata će biti provedena u skladu s uputom SKDD-a, navode u tome društvu

S obzirom da je za takvu objavu razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice Ingre, Zagrebačka burza obustavila je trgovanje dionicama te tvrtke kako bi zaštitila ulagače.

Obustava će trajati do 13,00 sati, što je prema ocjeni Burze dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje, jer se može pretpostaviti da će svi ulagači do tada raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Do obustave trgovanja cijena dionice Ingre ojačala je 8,54 posto, na 3,43 kune, uz promet od 112.000 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙