FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u fokusu investitora dionice HT-a, Valamar Adrije i Leda

Autor: scvi
ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Uz niski promet, na Zagrebačkoj burzi Crobexi su danas u blagom plusu, a najviše se trguje dionicama HT-a, Valamar Adrije i Leda.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,38 posto, na 1.752 boda, a Crobex10 0,58 posto, na 981 bodu.

Redovni promet dionicama bio je nadomak 3 milijuna kuna, što je otprilike 4,8 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Uz niski promet, indeksi su i danas u blagom plusu. Zasad nema poticajnih vijesti, a najviše se trguje dionicama HT-a, Valamara i Leda“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Dionicom HT-a ostvareno je do podneva 756.000 kuna prometa, a cijena joj je skočila 2,48 posto, na 210,08 kuna.

Slijedi dionica Valamar Adrije, sa 719.000 kuna prometa. Cijena joj je porasla 1,84 posto, na 111,5 kuna.

U većem fokusu investitora još je i dionica Leda. Cijena joj je ojačala 2,97 posto, na 6.094 kuna, uz promet od 409.000 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po rastu cijene za 4,27 posto ističe se dionica Diokija, a po padu za 6,33 posto dionica Ingre.

U međuvremenu, Državni zavod za statistiku objavio je da je u rujnu je u Hrvatskoj promet u trgovini na malo pao 6 posto na godišnjoj razini, što je gotovo dvostruko veći pad nego što se očekivalo i znatno više u odnosu na 3,2-postotni pad u kolovozu.

Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku je očekivalo pad potrošnje u rujnu za 3,3 posto na godišnjoj razini.

To je već sedmi mjesec zaredom kako potrošnja pada, što je posljedica pada realno raspoloživog dohotka, rasta nezaposlenosti i razduživanja stanovništva, kažu analitičari.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙