FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

LONDON

Švicarac Roger Federer prvi je polufinalist završnog ATP Mastersa u Londonu nakon što je u 2. kolu B skupine pobijedio Španjolca Davida Ferrera s 6:4, 7:6 (5). Federer je s dvije pobjede već sada ušao u polufinale, bez obzira na ishod večerašnjeg dvoboja Janka Tipsarevića i Argentinca Juana Martina Del Potra. Bio je to 14. međusobni dvoboj Federera i Ferrera i 14. pobjeda Švicarca, iako je Ferrer u odličnoj formi najavljivao da je "konačno došlo vrijeme da sazna kako je to pobijediti Federera". Španjolac je u tih 14 mečeva s Federerom ukupno osvojio četiri seta.

LJESTVICA SKUPINE B

1. Roger Federer 2 2 0 4 0 4

2. David Ferrer 2 1 1 2 3 2

3. Juan Martin Del Potro 1 0 1 1 2 0

4. Janko Tipsarević 1 0 1 0 2 0

MOSKVA

Olimpijska doprvakinja u bacanju diska Ruskinja Darija Piščelnikova, koja je bila najveći konkurent našoj Sandri Perković, bila je pozitivna na antidoping testu te joj prijeti oduzimanje medalje i doživotna suspenzija.

Piščelnikova bi mogla završiti karijeru nakon što su joj u B uzorku pronađeni tragovi teškog anaboličkog steroida, a kako je već jednom, nakon Olimpijskih igara u Pekingu, bila kažnjena na tri godine zbog manipuliranja doping-uzorcima, vjerojatno joj slijedi doživotno isključenje iz svih natjecanja. Slučaj Piščalnikove je i zanimljv stoga što je Ruskinja uspješno prošla anti-doping test uoči samih Igara u Londonu, no u listopadu je njezin B uzorak analiziran u jednom njemačkom laboratoriju, gdje su nađeni tragovi steroida.

Ukoliko Piščelnikova izgubi medalju, srebro će pripasti Kineskinji Li Yangfeng, a do bronce bi mogla doći Kubanka Yarelis Barrios, koja je natjecanje u Londonu okončala kao četvrta.

ZAGREB/ŠANGAJ

Hrvatski pikadisti sjajno su započeli nastup na Svjetskom kupu u Šangaju u kojem je reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Zdravko Antunović i Vlasta Stankić upisala sve četiri pobjede u skupini. Redom su padali kineska upravna regija Makao (9:4), Južna Koreja (13:0), Kina (7:6) i Slovenija (9:4), a protivnik u osmini finala bit će nam Švicarska.

Naši su kvalitetu pokazali i u prvoj od dvije službene discipline u pojedinačnoj konkurenciji, 501 DI/DO, a posebno smo dominantni bili u muškoj konkurenciji. Na turniru na kojemu je nastupilo 108 igrača iz cijelog svijeta, naša trojica predstavnika osvojili su drugo, treće i četvrto mjesto.

Čast "ostatka svijeta" u sudaru s Hrvatima spasio je Amerikanac Raymond Carver koji je jedini uspio pronaći pobjedničku formulu protiv našeg briljantnog trojca. Uz dosta sreće Carver je došao do pobjedničkog pehara i bogate novčane nagrade od 10.000 dolara.

Kapetana naše reprezentacije Borisa Krčmara su milimetri dijelili od pobjede u finalu, ali se morao zadovoljiti naslovom viceprvaka. Treće mjesto osvojio je Vladimir Lešić, a četvrto Zdravko Antunović.

U ženskoj konkurenciji slavila je Ruskinja Anastasia Dobromyslova koja je u finalu nadigrala Amerikanku Stacy Bromberg. Naša jedina predstavnica, Riječanka Vlasta Stankić, završila je na diobi 13. mjesta u konkurenciji 32 igračice.

SARAJEVO

Izbornik U-21 nogometne reprezentacije Bosne i Hecegovine Vlado Jagodić danas je objavio popis sa 23 igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici protiv Poljske na kojem nema Alena Halilovića jer mlada zvijezda zagrebačkog Dinama još uvijek nije odgovorila na njihov poziv.Na poziv iz Sarajeva za sada nije odgovorio niti mladi, 19-godišnji stoper Schalkea Sead Kolašinac koji je rođen u Karlsruheu i do sada je odigrao 11 utakmica za U-19 reprezentaciju Njemačke."Njihova je stvar hoće li se odazvati. Mi smo obavili razgovore s njima, ali od kada smo im uputili pozive svi kontakti su prekinuti. To možda i govori da se nad tim igračima vrši pritisak u njihovim klubovima, ali to ne mijenja činjenicu da je reprezentativni dres njihov osobni izbor," objasnio je Jagodić.Izbornik mlade BiH vrste smatra kako je Halilović izvanserijski nogometaš. "Naša dužnost je bila pozvati ga u reprezentaciju jer odskače od svoje generacije i zaslužuje mjesto u reprezentaciji. No, prošla su vremena u kojima smo neke igrači molili da igraju za nacionalnu vrstu. Naša reprezentacija danas je ugledna i priznata."Na popisu mlade BiH reprezentacije se nalaze četvorica igrača koji igraju u hrvatskim klubovima - vratar Kristijan Jajalo (Dinamo), branič Dino Bevab (Zagreb), te veznjaci Mario Kvesić (Split) i Goran Zakarić (Dinamo).

MOSKVA

U susretu petog kola D skupine košarkaške Eurolige Barcelona je u Moskvi deklasirala CSKA 81:60 (17:19, 21:16, 25:13, 18:12), a hrvatski reprezentativac Ante Tomić zabio je šest koševa za katalonski sastav.Najefikasniji igrači u redovima španjolskog sastava bili su Juan Carlos Navarro sa 21 košem, Erazem Lorbek je dodao 15, a Marcelinho Huertas 12 koševa. Tomić je igrao 23 minute tijekom kojih je zabio šest koševa uz šut 3-6, te dodao četiri skoka i dvije asistencije. CSKA su predvodili srpski reprezentativci Nenad Krstić sa 18 i Miloš Teodosić sa 12 poena.Nakon pet kola Barcelona vodi sa pet pobjeda, dok CSKA ima četiri pobjede i poraz.

ZAGREB

Thiago Messi, nedavno rođeni sin Lionela Messija, dobio je člansku iskaznicu argentinskog nogometnog prvoligaša Newell's Old Boysa, objavili su u četvrtak argentinski mediji. Naime, to je bio prvi klub Lea Messija i u njemu je počeo trenirati kao osmogodišnjak, da bi sa 13 godina otišao u Barcinu omladinsku školu La Masiju. Vodstvo Newell's Old Boysa će uskoro otputovati u Barcelonu kako bi Messijevom sinu uručili klupsku iskaznicu i dres sa brojem "deset". Argentinski klub je sve dogovorio sa ocem Lea Messija.

Newell's Old Boysi su iz Rosarija, a u svojoj povijesti su pet puta bili prvaci Argentine, a posljednji puta 2004. U Old Boysima je dio nogometne karijere proveo i poznati argentinski napadač Gabriel Batistuta.

NYON

Francuski nogometni prvak Montpellier suočen je s kaznom zbog nereda koje su izazvali njegovi navijači na utakmici Lige prvaka protiv Olympiakosa u Pireju.Stotinjak navijača francuskog kluba sukobilo se s policijom na stadionu Karaiskakis uoči početka utakmice koju je grčki sastav dobio 3:1.Kazna prijeti i Olympiakosu zbog loše organizacije susreta, bakljade njegovih navijača, te ometanja igrača laserskim zrakama. Disciplinska komisija UEFA-e o incidentima u Ateni odlučivat će 22. studenog.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙