FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 3. studenog 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - U Aleji Bologne kod Podsusedske aleje teško je ozlijeđen 28-godišnjak koji je stajao pokraj pruge kada ga je sinoć oko 21, 20 sati prednji lijevim dijelom okrznula lokomotiva od čijeg je naleta pao u jarak, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Nakon udara strojovođa je zaustavio lokomotivu i pozvao hitnu pomoć, a ozlijeđenom pješaku liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica gdje je utvrđeno da je zadobio frakturu zdjelice, podljeve, potres mozga. Lokomotiva, kojom je upravljao 45 godišnji strojovođa, prometovala na relaciji Glavni kolodvor - Dobova, doznaje se u PUZ-u.

SPLIT - Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Muća kada su se izravno sudarila dva automobila, izvijestila je splitska policija. Prometna se nesreća dogodila jučer u 14,20 sati u mjestu Gizdavac nedaleko Muća kada je 56- godišnjak upravljajući fiatom prešao na suprotni kolnički trak. Fiat je zatim prednjim dijelom udario u nadolazeci mercedes. Na mjestu je poginuo 56-godišnji vozač fiata, dok je 69- godišnji vozač mercedesa zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede zbog čega je hospitaliziran u KBC Split.

ZAGREB - Četiri osobe u dobi od 18 do 20 godina teško su opečene u sinoćnjoj eksploziji kotlovnice pored obiteljske kuće u Graničarskoj ulici u mjestu Sobočani kod Ivanić Grada. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za traumatologiju. Požar su ugasili vatrogasci, a uzrok eksplozije i požara te više pojedinosti nesreće trebali bi se znati nakon dovršetka očevida, doznaje se zagrebačkoj policiji.

ZAGREB - Zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica zbog izlijevanja rijeke Kupe, izvijestio je HAK. Zbog porasta vodostaja rijeke Save zatvorena je županijska cesta ŽC 3121 Sisak-Lijeva Martinska Ves. Obilazak: Sisak-Marijana Celjaka-Desna Martinska Ves-Lijeva Martinska Ves. Na graničnim prijelazimaBregana i Macelj pojačan je izlazak osobnih vozila. Trajekti i katamarani plove redovito.

KRIŽEVCI - U Križevcima se danas održava Velika martinjska špelancija, Vinoda 2012., na kojoj sudjeluju martinjski ceromonijal majstori iz cijele Hrvatske. Na središnjem trgu obavit će se pučko krštenje mošta po najpoznatijim hrvatskim vinskim pajdaškim regulama iz Križevačkih štatuta, a s prigodnim programom nastupit će i tzv. Vinođakonski zbor „Vinskih mušica“ sačinjen od članova zbora Ivan Goran Kovačić iz Zagreba. Veliku martinjsku špelanciju organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije uz suorganizaciju grada Križevaca i tamošnje turističke zajednice, županijske Zajednice udruga vinara i križevačke udruge Bilikum, županijske Gospodarske komore i uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙