FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 20. listopada 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

KOPRIVNICA - Bivši ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan osumnjičen je da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivnice u siječnju 2010. iskoristio svoj položaj i ovlasti te kako bi izbjegao naplatu poreznog duga, darovao nekretnine tog trgovačkog društva, također osumnjičenoj 27– godišnjakinji, koja je pak nekretnine prodala. Kako je navela PU koprivničko-križevačka, ne navodeći identitet dvoje osumnjičenih, oni su oštetili trgovačko društvo za više od 1.860.000 kuna. Istraga koprivničke policije dovršena je jučer, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno pomaganja u njegovom izvršenju, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Osumnjičeni Karlovčan je već nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, uvjetno s rokom kušnje od pet godina.

On i 17 profesora bili su uhićeni u USKOK-ovoj akciji STOP, provedenoj 2009. godine, jer su u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu izdavali svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju bez pristupanja kandidata ispitima i predavanjima.

RIJEKA - Hrvatsko književno društvo otvorilo je sinoć Književni klub u Rijeci, a tom je prilikom postavljena samostalna izložba fotografija riječkog fotografa Miljenka Klepca. Izloženo je 14 fotografija apstraktnih motiva, koje Klepac uglavnom pronalazi među odrazima na površini mora ili efektima koje proizvode nepravilne plutajuće mrlje nafte. Književni klub je otvoren u riječkoj Ulici Blaža Polića. U sklopu otvaranja je predstavljen 10. broj časopisa Književno pero te knjige "Pjesma za vunene noći" Vesne Jambrović te "Puškin" Fikreta Cacana.

RIJEKA - Osmi "Hall's All Star Guitar Festival" počeo je sinoć u Rijeci nastupom umjetničkog direktora festivala Damira Halilića Hala. Najveće ime večerašnjeg programa, ali i cijelog ovogodišnjeg festivala je BJ Cole kojeg je Sting proglasio najboljim pedal-steel gitaristom na svijetu. Osim sa Stingom, taj je gitarist surađivao s mnogim poznatim rock i pop glazbenicima, poput Eltona Johna, REM-a, Depeche Modea, Davida Gilmoura, Marka Knopflera i Jerryja Leeja Lewisa. U Rijeci će nastupiti s čelisticom Emily Burridge s autorskim skladbama te kompozicijama E. Satiea, C. Debussyja, H. Purcella i drugih. Večeras je nastupio i Tony McManus, škotski galzbenik kojeg smatraju najboljim gitaristom na svijetu u keltskoj glazbi. U sutrašnjem, drugom i završnom dijelu festivala nastupit će ponajbolji hrvatski jazz gitarist Darko Jurković Charlie, ugledni hrvatski gitarist Viktor Vidović te brazilski gitarist Alegre Corea u pratnji sunarodnjaka pijanista Fagnera Wesleyja.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙